Yes, we have Banani today!

Här kommer en klunga från CK Fix mötande mellan Annelöv och Billeberga.

Söndag 2 juni. Lite svalt ännu på morgonen men det såg ut som om molnen skulle lätta lite fram på dagen, vilket det sedan också gjorde. Svag vind från västnordväst. Ett riktigt bra cykelväder helt enkelt. Vilket var trevligt denna dag då cykelvägen mellan Helsingborg och Simrishamn skulle invigas. Fjärran från den trängsel som skulle uppstå vi de olika invigningssermonierna sammanstrålade Bokis och Elitaren vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. Siktet ställdes norrut för att försöka få lite medvind på hemvägen.

Hej och hå, iväg en liten bit på 110:an för att sedan vika av mot Annelöv. Strax innan detta så kom Team Rynkeby rullandes nerför backen glatt vinkande. Från Annelöv mot Billeberga. Här kom nästa glada gäng från CK Fix mötande. Det var många som var ute på cykel idag. Var det kanske invigningen av cykelleden som gjorde att fler än vanligt var ute. Ja, det fina vädret bidrog säkert det också. I Billeberga blev det stopp då bommarna var nere vid järnvägen. Ett godståg som var lika långt som om man slog hop en kärleksroman med ett ösregn skulle passera med sitt dunkande i rälsen. Jodå, till sist gick bommarna upp och man kunde fortsätta trampandet. Nästa hållpunkt var Kicken Mölla vid Sireköpinge som man håller på att renovera. Det kan rapporteras till Kicken att renoveringen fortgår och nu kan man nog gå runt Möllan på planet utan att trampa igenom.

I Brödåkra så svängde man av mot Norraby och Spargodt. Nu fick man vinden mitt i snoken. Tidigare hade det mest varit lite sida mot. Men då vinden inte var av någon kraftigare dignitet så orsakade den inte någon speciell olägenhet. Framme vid Spargodt var det dags för Elitkakspaus. Påsen hivades fram ur höger ryggficka och bjöds till de båda kämparna. Efter att kakorna var ätna och sedvanligt ljug var avslutat så fortsatte man mot Ottarp och denna i regionen världsberömda backe. Med seghet och lugn avverkades denna meter för meter innan man kunde rulla utför och snabbt ta sig till Härslöv och passera Vargens boning. Därifrån var det bara en backe kvar på hemvägen. Backen mot landskrona förbi Härslövs Folketetshus. Med Öresund i horisonten var det nu bara att krypa ner i aerodynamisk ställning bakom styret och njuta av den långa utförsåkningen ner mot Säby.

Landskrona passerades och nästa var Häljarp. Flera klungor med cyklister kom mötande. En av klungorna hade en gammal bekant med, Banani, från Eslöv!
Efter Häljarp så var det sedan lugnt med fler cyklister. I Saxtorp så delade man på sig och Bokis rullade mot Dösjebro medan Elitaren fortsatte tilll Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag, Nationaldagen 6 juni. Då startar vi kl 10.00 från Fotbollsgolfen.

Bokis trampar på
Elitkakspaus vid Spargodt.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + fjorton =