Idioter

VW Polo XAH276

Här ser vi Polon Passera efter att han prejat en mötande Tesla av vägen…

Söndag 9 juni. Precis i höjd med Borgeby slott försökte en VW Polo att köra om trots mötande trafik. Denna lilla idiot i VW’n fick den mötande Teslan att köra av vägen. Som tur var fanns det en gräsplan där sp att han slapp köra ner i något dike. Polon med regn: XAH276 ägs av Nils Philip Matias Månsson som bor på Trädgårdsgatan i Furulund. Händelsen kommer att polisanmälas. Den som körde bilen skulle omedelbart bege sig till närmsta soptunna och lägga det eventuella körkortet däri. Att försöka klämma sig förbi cyklister på 10 cm avstånd är inte förenligt med trafikvett!

Utdrag från bilregistret.

Mitsubishi JME556 skulle inte vara på vägarna

Här ser vi Mitsubishin obekymrat köra vidare.

Söndag 2 juni. Grand Prixvägen. Strax innan Elitaren var hemma blev han omkörd av en Mitsubishi Space Wagon, JSE556, som klämde sig förbi Elitaren på ett par decimeters avstånd eftersom föraren inte kunde vänta några enstaka sekunder till de mötande bilarna passerat. Omdömeslöst. Bilen ägs av Bengt Göran Ekström på Kronhjortsvägen 24, Ålstorp. Någon som vet vem denne person är? Tipsa i spå fall och att bilen inte framfördes på ett korrekt sätt idag och att den föraren ska ta sig en ordentlig funderare på sin lämplighet att framöra en bil på allmän väg.

Utdrag från bilregistret.

ZEB988 försökte preja Kicken av vägen!

Här ser vi ZEB988 försvinna mot bron.

Torsdag 24 augusti 2023. Så rullade man iväg ut mot Säby. Micke vinkade hej då och plöjde rakt över gräsmattan medan de övriga tre trampade vidare i rad. Strax så hördes det ett ilsket tutande upprepade gånger. Om kör en vit VW Golf med registreringsnummer ZEB988 som försökte preja Kicken av vägen när han passerat Elitaren och Punkan. Han var bara någon enstaka centimeter från Kicken. ZEB988 ägs av Dennis Christopher Tuhkanen Segergatan 4 Landskrona. Är det någon som känner honom så be honom att ta den som körde i kväll hårt i örat och låt vederbörande aldrig köra bilen igen!

Utdrag från bilregistret.

Idiot i OOB322!

Här ser vi Mercedesn som efter omkörningen inte körde mycket snabbare än Elitaren.

I södra delen av Häljarp kom dagens andra incident. En liten vit Mercedes klämde sig förbi Elitaren på bara en till två decimeters avstånd och tutade. Detta trots att bilen hade hela vägen fri att ta ut svängen på. Lustigt nog körde blien inte speciellt mycket fortare än Elitaren efter omkörningen och bara för att ett hundratal meter senare svänga in på en väg till vänster. Inte utan man kan undra vad som det var värt att riskera en annan människas liv och hälsa för den knappa handfulla sekunder som den omkörningen gav. Bilen med registreringsnummer OOB322 ägs av Klenia Santana Bengtsson på Vårbruksgatan 3 i Landskrona. Är det någon som känner vederbörande så tipsa gärna att göra sådana omkörningar är både olämpliga och olagliga.

Utdrag från Transportstyrelsen.

Omdömeslös bildåre i OKT 403

Här ser vi OKT 403 försvinna i fjärran.

Torsdag 27 april: När uret då passerat aderton så rullade man iväg mot Kvistofta enligt Kickens anvisningar. Ut ur Landskrona mot Säby. Där blev man omkörda av en tvättäkta, omdömeslös bildåre. Trots mötande trafik så klämde sig den svarta Volvon förbi. Bara någon enstaka centimeter från Punkan. Hade föraren väntat två sekunder hade hela vägen varit fri. Men tydligen är två sekunder viktigare än liv och lem på några cyklister. Volvon har registreringsnumret OKT 403 och ägs av Bert Göran Tärnberg, Plöjarevägen 3 i Helsingborg. Är det någon som vet vem han är så berätta gärna om denna incident och be honom säga till den som körde bilen att omedelbart returnera körkortet till CornFlakespaketet igen. Basta!

Utdrag från Bilregistret.

Urblåst äggskal i Volvo WFO806

Här ser vi WFO806 försvinna mot Saxtorp.

Söndag 3 juli 2022. I Häljarp blev Elitaren omkörd av en Volvo med mindre än tio cm marginal. Det var vid en av refugerna i södra Häljarp. Tio meter innan refugen slutade och det var fritt område. En förare som klämmer sig förbi på det sättet torde ha en hjärna som påminner om ett urblåst äggskal. Helt tom och innehålslös. Bilen med Regnummer: WFO806 ägs av Inga Birgitta Ann-Sofi Åkerlund som bor på Nordgången 46 i Häljarp. Är det någon som känner henne så tipsa henna att inte låta den som köde bilen idag vid 12-snåret någonsin köra igen!

Utdrag från bilregistret.

Blåsvett ålahue i Tiguan!

Här ser vi Tigiuanen på väg norrut på 110:an.

Torsdag 9 juni 2022. Tänka sig. Söndagens väder dök upp även idag i stort sett. Sol, blå himmel och en måttlig till svag sydvästan. Det var bara att ta på sig korta kostymen och rulla upp till Saxtorp och möta upp Bokis vid kyrkan. I Saxtorpsrondellen blev där en incident. Elitaren höll på att svänga vänster. Handen prydligt utsträckt åt vänster. Då kom det en VW Tiguan och körde om Elitaren på vänstersidan! Inte nog med det utan girade in snävt framför och skatade in. Elitaren fick bromsa ordentligt för att inte ramma bileländet där bak. Det är väl bara ett blåsvett ålahue som kan bete sig så omdömeslöst. Det är förbjudet att köra om fordon som ska svänga vänster. Det är lika förbjudet att köra över andra trafikanter. Tiguanens registreringsnummer var AJE779. Bilen ägs av Karl Johannes Fritzin som bor på Heden 6511 i Billeberga. Någon som vet vem han är kan säga till honom att upplysa den som körde att det är förbjudet att köra om andra fordon som svänger!

Utdrag från bilregistret.

Idiotajävel i blå Volvo V70!

Här ser vi idiotajävlen svänga strax efter att han bränt förbi cyklisterna.

Torsdag 2 juni 2022. Vadensjö och så nerför Rönneberga till Asmundtorp. I nerförsbacken så började det regna lite mer igen. Man såg fram emot att komma till Kurorten Asmundtorp. Tanken var att ta Elitkakspaus och skula från regnet i Busskuren snett emot ICA. På vägen dit så blev man omkörda av en Volvo V70 som trots bred och fri väg brände förbi i bra fart på bara 10-20 cm avstånd. Idiotajävel är väl det mildaste epitet man kan ge en sådan förare. Bile ägs av Rolf Gunnar Anders Sandberg, Södra rönnebergavägen 6 i Asmundtorp. Är det någon som vet vem han är så berätta gärna för honom att ta ett snack med den personen som körde bilen denna kväll!.

Utdrag från Transportstyrelsen.

Tanklös släpvagnsförare

Överst i bild skymtar släpet.

Torsdag 26 maj 2022. Efter ett litet resonemang så bestämde man att köra norrut mot Häljarp och sedan Asmundtorp-Rönneberga-Vadensjö. Jotack det gällde att smälla i lätta växlar när det var motvind. Men meter för meter avancerade man även om det inte var någon hisnande fart. I höjd med Munkebäck så började det stänka lite. Men det var inte något att skriva hem om. I Asmundtorp blev man omkörda av en hantverkspick-up typ Dodge RAM som bakefter hade kopplat ett stort och brett treaxlat släp. Klassisk tanklöshet. Så fort föraren hade passerat Elitaren som låg längst fram, så svängde han in. Det var väldigt nära att släpet hade kört över Elitaren. Släpet med registreringsnummer FJB35S (FJB passar ju bra. Det kan läsas som Fjabbe)9. Ägs av en Allan Holmlund, Björkliden 36 Staffanstorp. Är det någon som känner honom så säg till honom att upplysa den som körde att hela ekipaget påste vara förbi innan man kör om!

Utdrag ur Bilregistret..

Vettlös kvinna i grå Peugeot FOX565!

Här ser vi den grå Peugeoten försvinna in mot Lödde i höjd med Möllegårdens Morötter.

Söndag 10 oktober.

Allt rullade på. Ner till Barsebäckshamn för att sedan ta sig an Gillhögsbacken och därefter igenom Sandskogen mot Lödde. I Lödde på Valhallsvägen c:a 15 meter innan Vikhögsvägen när man med vänsterarmarna utsträckta visade tydligt att man skulle svänga så blev kvartetten omkörda av en grå Peugeot 3008 för att sedan tränga sig in framför Elitaren och nästan ramma honom. Ett vrål och en signal från aerosolhornet varpå kvinnan i bilen skrek ”Hur i helvete kör ni”…? Tydligen en som inte har koll på trafikregler. Köra om fordon som håller på att svänga vänster är inte tillåtet vid högertrafik. Peugeoten hade registreringsnummer FOX565 och ägs av Lena Ann-Kristin Persson som bor på Tors väg 4. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen användes idag och be henna att den som då körde bilen aldrig mer ska få göra det. Omdömet att färdas i trafiken saknas. Lyckligtvis var detta enda incidenten idag.

Utdrag från bilregistret.

Vettvilling i Kia Ceed YAG416!

Utdrag från Bilregistret.

Söndag 19 september 2021. Trots motvinden så trampades på ganska bra. Allt efter hand så skickades unghingstarna fram för att dra så att de äldre kunde få lite rulle. I rask takt så avverkades Dösjebor – Södervidinge – Stora Harrie – Krutmöllan. Backen upp där från Kävlingeåns dalgång såsprack klungan. De friska pågarna eldade på som om de hade betalt för det. På vägen mot Håstad så samlades klungan hop igen. Strax blev man omkörd av en Kia Ceed som kom i mycket hög fart. Någon stans mellan 90 – 100 km/h uppskattades farten till och så passerade bilen på runt 15 cm från cyklisterna. En fullständigt vettlös förare. Eftersom vinden var snett emot och bilen körde om i lovart så bildas det ett ”sug” som gör att cyklisterna dras mot bilen. Det var nära ögat att det kunde gått illa. Bilen ägs av Elisabeth Nyborg, Hoby 113. Så är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen framfördes idag. Detta så att hon aldrig mer låter den föraren sitta bakom ratten igen!

Omdömeslöst UFO i TBR76S

TBR76S försvinner i fjärran

Söndag 15 augusti. Så var vi halvvägs igenom augusti också. Mindre än fyra månader kvar till Lucia… Men som tur är så är det fortfarande inte kallt. Runt tjugo grader men med ett förfärligt blåsande från väst. Men det är bara till att valla rumpan och sedan grensla springaren och rulla iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. För Elitaren är vägen till Saxtorp det samma som den av cyklister illa beryktade Grand Prixvägen. Idag var inte något undantag utan efter ett par kilometrar cyklande så kom en Nissan Quasqai och strök för bi Elitaren med endast tio- femton centimeter tillgodo. Det totalt omdömeslösa UFO’t bakom ratten hade tydligen inte en tanke att ta allt utrymme till förfogande för att göra en säker omkörning. Vägen var helt fri! Sidvind och kör om cyklisten i lovart och skapar därmed lä som gör att cyklisten ”sugs” mot bilen. På pulskurvan kan man se att pulsen gick direkt upp 20 slag på grund av den omkörningen. Så nära var det ”Registreringsnumret är TBR76S och bilen ägs av Sten Sture Persson, Gudruns väg 14, Bjärred. Någon som vet vem denna Sten Sture r så meddela gärna att han ser till att den som satt bakom ratten idag omgående returnerar sitt körkort till Transportstyrelsen

Här kan vi se på pulskurvan kur den omkörningen orsakade ett pulsskutt på tjugo slag!

Omdömeslös förare i Volvo V40 UFT648

Här ser vi UFT648 försvinna mot Häljarp.

Torsdag 5 augusti. Vilen fin dag. Sol och blå himmel. Men den utlovade ostanvinden kom från nordväst någonting. Så mannen med läderveken hade haft lite felbedömningar i sin prognos. Som vanligt om man får välja om det är teorin som är sanningen eller praktiken. Då känns det tryggt att luta sig åt praktiken…

Som vanligt så hade Elitaren stämt träff med Bokis vid kyrkans parkering i Saxtorp. Punktlig som ett atomur dök Bokis upp. Han bekräftade Elitarens åsikt om att det var nordvästan idag, och inte ostan. Bokis hade haft motvind från Kävlinge hela vägen. Då var det bara att rulla iväg mot Landskrona och Lamellgatan. Det dröjde inte länge innan det hördes ett fasligt tutande bakifrån. Elitaren svarade med att tuta tillbaka med sitt aerosolhorn varpå Volfon kom och körde om, trots mötande trafik, och lämnade inte mer än max 20 cm vingelutrymme. Så den föraren som satt bakom ratten i den ljusgråa Volvo 40’n med registreringsnummer UFT648 borde allvarligt tänka på att ta om körkortet och dessutom gå igenom någon test för att se om vederbörande är lämpad och har omdöme nog att köra bil. Bilen ägs av Peter Åke Siversson, Ödmanssonsgatan 6, Landskrona. Någon som känner honom kan ju berätta hur det gick till i Saxtorp denna kväll c:a kl 17:40.

Omdömeslös idiot i Peugeot UWK068!

Här ser vi UWK068 försvinna bort mot backen vid Davidslidsvägen,

Söndag 1 augusti. Så var det dags att göra entré på början av sensommaren eller förhösten om man så vill. Augusti månad. Utlovat var ett minskat blåsande och uppehåll. Denna prognos hölls bara till hälften. Det kom inte något regn, men det var ett fasligt blåsande. Upp på cykeln och iväg längs den bland cykelfolk illa beryktade Grand Prixvägen. Även denna dag gjorde den skäl för sitt dåliga rykte. Strax innan backen vid Davidslidsvägen så blev Elitaren omkörd av en rödaktig Peugeot trots mötande bil. Med 15-20 cm marginal susade den lilla plåtburken förbi Elitaren i säkert minst sjuttio knyck! Den föraren borde omedelbart skicka in sitt körkort till Transportstyrelsen och be att få det återkallat då tillräckligt omdöme för att inneha körkort verkar att saknas. Peugeoten med registreringsnummer UWK068 ägs av Joakim Lars Robert Henriksson på Hovslagarvägen 7 i Bjärred. Är det någon som känner vederbörande så tipsa om att den som körde bilen på Grand Prixvägen strax innan kl 10 idag borde följa råden ovan…

Idiot i vit Huyandai på Grand Prixvägen!

Här ser vi den vita Huyandain försvinna uppför backen vid Hänkelstorp.

Söndag 25 juli.

Så ut på den illa beryktade Grand Prixvägen. Även idag blev det en incident där. Precis i chikanen när det kom en mötande bil så trängde sig en vit Huyandai förbi med registreringsnummer CAB389. Bilen ägs av en Ulf Lennart Persson på Skatebogatan 6 i Malmö (en passande hemvist för en bil som framförs som en kråka…). Med bara 15 . 20 cm markinal swishade denna plåtburk förbi fem elevande cyklister av kött och blod. Riskerade liv och lem på dem alla bara för att tjäna in en sekund eller två. Är det någon som känner vederbörande ägare, så berätta gärna hur bilen framfördes idag och be att den som då körde inte sätter sig bakom ratten igen. Den personen har inte omdöme nog att köra ett fordon i trafiken!

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Utdrag från bilregistret.

Omdömeslös Huyndaiförare i Rydebäck!

Den blå Huyndain som framfördes på ett omdömeslöst sätt.

I Härslöv så tog man sikte mot Tomatens Hus och vidare till Kvistofta för att sedan fortsätta till Rydebäck. Där var det dags att vrida mot söder igen. Hemåt. Strax vid krukförsälningen i Rydebäck så blev man omkörda av en blå Huyndai med registreringsnummer UYC551. Det var mötande trafik och bilen passerade med bara knappt två decimeters avstånd. Bilen ägs av Berit Irene Sandqvist i Rydebäck. Om någon känner henne så påtala att hon borde se till att den som körde bilen skulle göra ett test för att se om vederbörande verkligen har omdöme nog för att inneha ett körkort.

Utdrag från bilregistret.

Vettlös bilist riskerade livet på 15-20 barn och vuxna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ett kort rådslag så bestämde man sig för att köra söderut via Häljarp Barsebäckshamn. Kicken och Punkan tog förningen i motvinden mot Häljarp. Elitaren hade turen att komma in på Punkans bakhjul så han fick en rejäl rulle. Bokis fick nöja sig med Kicken som inte tar vinden lika bra… I Häljarp så började man skifta runt och ta dragningar i klungan på vägen ut mot Barsebäckshamn. Efter Stora Byvägen så mötte man ett kul gäng cyklister, Ett par vuxna och så ett helt gäng med småbarn i runt femårsåldern. Alla glada och iförda hjälmar. Precis när de båda cykelklungorna var jämte varandra så blev man omkörda av en vit BMW med registreringsnummer BTM780. Fullständigt omdömeslöst. Det kanske var 15 – 20 cm till cyklisterna på vardera sidan. Tanken på att alla vinglande småbarn och vad som kunde hänt. Den föraren borde in på någon slags sinnesundersökning och verkligen få sitt eventuella körkort omprövat. En sådan fullständigt vettlös omkörning visar å det grövsta att vederbörande inte är lämplig att framföra en bil eller annat motorfordon. Bilen ägs av Bo Emil Svensson på Välanvägen 4 i Saxtorp. Är det någon som känner honom så berätta om denna händelse och säg till att han inte låter kvällens förare någonsin sätta sig bakom ratten igen. Frågan är om det räknas som omkörning eller mordförsök? Hade vederbörande väntat 2-3 sekunder med omkörningen så hade allt varit frid och fröjd!

Tokstolle i WXK895 utsatte Elitaren för risk!

Här ser vi WXH895 försvinna bort på en nu helt fri väg…

Torsdag 13 maj 2021. Silverpilen hoppade av vid Curla, för han bor strax i närheten. Då tilltog regnet medan de övriga tre fortsatte genom Landskrona. Vid ICA så vände Flärpen mot Asmundtorp medan de båda andra siktade in sig mot Häljarp. Som tur var så avtog regnet igen och från Häljarp till Saxtorp och hem var det uppehåll. Bokis vände av mot Kävlinge medan Elitaren fortsatt mot Hänkelstorp på Grand Prix vägen. Vägen som idag levde upp till sitt dåliga rykte. En grå Toyota Corolla kunde inte vänta ett par tre sekunder tills det blev ledigt på vägen utan klämde sig förbi Elitaren på tio-femton centimeters avstånd. En tokstolle. Att köra om vid möte och klämma sig förbi en cyklist på några centimeters avstånd. Detta istället för att vänta någon enstaka sekund och sedan kunna göra en riskfri och fin omkörning. Corollan har registreringsnummer WXK895 och ägs av Marie Susanne Edlund Österfäladsvägen 190 Asmundtorp. Är det någon som känner henne så påpeka att den som körde bilen idag inte har omdöme nog för att framföra den!

Registerutdrag från transportstyrelsen.

Retarderad dåre i LSF318 riskerade liv & lem på cyklister!

Här ser vi LSF318 föras fram av en fullständigt vettlös dåre.

Söndag 11 oktober. Bosse Bus och Elitaren fortsatte genom Kävlinge och upp mot rondellen för att svänga mot Dösjebro/Saxtorp. Där blev man omkörda av en vit Ford S-Max med reg nr LSF318 som var fullständigt befriad från vett och omdöme. På en dryg decimeters avstånd körde dåren om för att sedan svänga lite åt höger och tränga in framför cyklistduon och bromsa. Fanskapet skulle svänga vänster! Detta retarderade fanskap riskerade alltså liv och lem på två cyklister utan anledning eller ens tidsvinst. Tillbaka med körkortet i Corflakespaketet. Trafikverket kan knappast ha släppt igenom en sådan förare. Bilen ägs av Markus Joakim Lindén som bor på Riddarbacken 3 i Kävlinge. Någon som känner honom så berätta hur bilen hanterades idag och be honom att den föraren aldrig mer ska få sätta sig bakom ratten!

Utdrag från Transportstyrelsen.

Dåre i avställd Volvo V70 försökte preja!

Här ser vi LSZ241 försvinna uppför backen.

Söndag 27 september. 
Eftersom vinden var nordostlig så rullade man österut via Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie där svängde Silverpilen hemåt till sina plikter som kallade. Klungan fortsatte mot Krutmöllan. I backen upp från ån mot Stångby till så blev man omkörda av en blå Volvo V70 som betedde sig väldigt illa. Han näst intill trängde både Bokis och Elitaren av vägen. Båda låg längst till höger på vägen som i övrigt var helt fri. Helt j-la idiotiskt att riskera människoliv på det sättet. Men med tanke på att bilen var avställd, trots att den var ute och körde(!) så är den någon oansvarig retarderad person som satt bakom ratten. Bilen är registrerad på AN Bil i Göteborg, Föraren om den personen nu över huvud taget har ett körkort så ska det omedelbart återbördas till Cornflakespaketet eller om det verkligen är Transportstyrelsen som utfärdat det, återbördas dit, Basta!

Han hade lika lite i huvudet som ovanför i sin nercabbade Miata!

Här ser vi Miatan WPZ301 försvinna norrut efter att nästan trängt Elitaren av vägen.

Söndag 16 augusti. Idag kunde vi se fram emot en utlovad årets varmaste dag. Det var alltså inte tal om hur mycket man skulle ha på sig, utan hur lite… Cykeltröja och cykelbyxor blev det. Minde än så kan faktiskt väcka anstöt. Så iväg till Saxtorp. Som vanligt så behövs det inte många tramptag på Grand Prixvägen innan en incident inträffade. En nercabbad Miata passerade förbi Elitaren med bara 5-10 cm till godo. WPZ301 är registreringsnumret. Ägare till bilen är Lars Peter Andersson som bor i Benarp, Hörby. Är det någon som vet vem han är så berätta gärna denna episod och få honom att lova att aldrig mer låta en sådan idiot köra bilen igen. Denna idiot hade lika mycket vett i skallen som tak över huvudet i den nercabbadeMiatan.

Utdrag från Transportstyrelsen.

Ilsken förare i ilsket röd Volvo S80 PNE272

Torsdag 6 augusti.
Som vanligt blev det lite dividerande om vilken runda man skulle ta. Eftersom vinden var sydlig så blev det till sist att man valde att köra söderut. Från Landskrona till Häljarp och där ta Barsebäcksvägen till just Barsebäck. Efter en liten stunds cyklande blev man omkörda av en ilsket röd Volvo S80 där förare verkade lika ilsken som färgen på bilen.  Trots att vägen är väldigt smal och det inte finns marginaler för omkörning när det kommer mötande trafik, så gasade föraren på så det nästan luktade bränt och trängde sig förbi. Bilen ägs av Shelzen Ademaj som bor på Barsebäcksvägen 3 i Häljarp. Om någon känner honom så berätta gärna hur nära det var att han fick repor och bulor i lacken. Säg samtidigt till att inte låta denne köra bilen igen. Den föraren är inte lämplig att ha i trafiken. Som tur var så visade alla andra bilister hänsyn. Det är kanske en på hundra som inte har något vett eller förstånd i kroppen medan alla andra förstår vad de ska och kan göra.

Bildåre i svart Volvo KLK133

Här ser vi den svarta Volvon försvinna i fjärran.

Torsdag 25 juni. 2020 Nu har den riktiga högsommarvärmen rullat in. 30 grader i skuggan uppmättes när Elitaren rullade iväg mot Saxtorp/Landskrona. Vinden var inte speciellt stark och kom från sydost. Lättrampat norrut alltså. Som vanligt är Grand Prixvägen farlig. Innan att ens en kilometer var avverkad så blev Elitaren omkörd av en svart Volvo med registreringsnummer KLK133 med bara cirka 15 cm utrymme. Detta trots att vägen var helt fri. Alla andra bilar lämnade gott utrymme. Men denna retarderade förare hade alltså inte det vettet i skallen. Bilen ägs av Karin Märta AnnChristin Andersson på Saltviksvägen 25 i Löddeköpinge. Är det någon som vet vem hon är, så säg gärna till henne att uppmana den som körde att genast lägga tillbaka körkortet i Cornflakespaketet!

Registerutdrag på KLK133…

Dåre nummer 2 i MPD144

Här ser vi MPD 144 försvinna bort efter att nästan kört över cyklisterna.

25 juni 2020. Kosan sattes mot Barsebäck längs kusten. Allt efter hand så ökades tempot och en bit på Barsebäcksvägen så hade klungan spruckit. Hasse, Kicken och Nestorn hade halkat efter. Då inträffade en andra incident som var riktigt otäck. En gråsvart VW Golf körde om trots mötande bil. Barsebäcksvägen är så smal att där inte är någon mittlinje, så att köra om vid möte är ett stort NO-NO! Avståndet till Elitaren var mindre än fem (5) centimeter och bilen kom i minst det 70 km/h som det är på sträckan. Riktigt otäckt, en hårsmån från en olycka som kunde blivit fatal. Bilens registreringsnummer var MPD144 och ägs av Lars-Göran Carlsson som bor på Barsebäcksvägen 240 i Saxtorp. Meddelandet till denne är att se till så att den som satt bakom ratten vid detta tillfälle aldrig någonsin mer gör det. För den personen är tydligen helt utan konsekvenstänkande och absolut olämplig att köra bil!

Registerutdrag på MPD144…

Cornflakespakets körkort i vit Golf ZTG516

Golfen försvann snabbt framåt följd av en radda bilar som höll betydligt bättre avstånd.
Utdrag från Transportstyrelsen.

Vårdslös Peugeot på Grand Prixvägen!

Här ser vi Peugeoten försvinna norrut följd av de bilar som har koll på hur man behandlar en cyklist.

Torsdag 28 mars. Rena sommarvädret. Nitton grader men en nordlig vind drog ner sommarkänslan lite trots att solen sken från en blå himmel. Iväg längs den lite läskiga Grand Prixvägen. Allt som oftast är där incidenter med bilar vars förare inte har förmågan att ta hänsyn till cyklister. Så även denna dag. En svart Peugeot svepte förbi Elitaren på bara en eller två decimeters avstånd trots att hela vägen var fri. Några bilar som var tätt efter hade något bakom pannbenet och gick mer eller mindre helt över i andra filen för att lämna gott om utrymme. Ett riktigt föredöme som föraren i Peugeoten skulle lära sig av! Peugeoten med registreringsnummer NPF939 ägs av Ingrid Kristina Gréen som bor på Östen Undens gata 178 i Lund. Någon som känner henne så berätta att upplysa föraren om att cyklister är av kött och blod, har familj som gärna vill at de ska komma hem oskadda och levande. Visa hänsyn för böveln! Lite trevligare var mötet med tre cyklister i motsatt riktning som vikade så hjärtligt. Trevligt!

Utdrag ur bilregistret…

Traktor nästan körde över Elitaren!

Här ser vi traktorekipaget DDG786 försvinna norrut efter att nästan kört över Elitaren.

Söndag 17 maj. Norges nationaldag och ett ohemult blåsande. Vinden ruskade i huset och det susade, näst intill tjöt i träden. Oj, oj, oj, vojne, vojne… Men är det söndag och träningsdags så är det. Bara i paltorna och iväg mot samlingen i Saxtorp. Elitaren hann inte så långt på Grand Prixvägen innan han hörde en traktor närma sig bakifrån. Ungefär vi den lilla backen efter ridhuset blev han så omåkt. Det första som sågs var ett par gafflar på lastaren so var oroväckande nära. Strax så segade sig även själva traktorn förbi på bara ett par decimeters avstånd. Elitaren lade upp ett vrål, men det var inte något som föraren märkte då han hade hörselkåpor på sig. I sin egen lilla värld så fortsatte han passagen på samma lilla avstånd och så kom vagnen som han drog. Likt många som kör med vagn eller släp så börjar de svänga in när föraren passerat cyklisten, utan att tänka på att då skär även den eftersläpande vagnen in. Det var otäckt nära. Traktorn har registreringsnummer DDG786 och ägs av Thomas Michael Ljungberg på Hasselmusvägen 1. Någon som känner vederbörande så tipsa honom att den som kör traktorn ska hålla gott avstånd till cyklister som körs om. Hela vägen var fri så det fanns absolut inte någon anledning att näst intill tränga av vägen. Att även tänka på att HELA ekipaget ska ha passerat innan man svänger in. Basta!

Utdraget från transportstyrelsen på DDG786…

Oaktsam förare på Grand Prixvägen!

Här ser vi den svarta Volvon försvinna mot Saxtorp.

Torsdag 7 maj 2020.

Det är alltid ”spännande” att cykla på Grand Prixvägen. Så även idag. Upp på backen vid Davidslidsvägen så körde en svart Volvo om Elitaren i god fart och på ett par decimeters avstånd. Detta trots att hela vägen var fri. Hela mötande körfältet var ledigt så det fanns gott om plats att göra en säker omkörning. Registreringsnummer GPR001 och bilen ägs av Ebba Ingrid Elisabeth Nielsen i Saxtorp. Som tur var så var det den enda dåren som ställde till med incident denna kväll.
En annan på gränsen till incident skedde senare när en bil med hästsläp körde om. Snyggt och prydligt körde föraren över i motsatt fil ända tills föraren hade passerat cyklisterna. Sedan svängde denna förare in ganska tvärt. Cyklisterna höll 30 km/h där det var 50 km/h. Många som kör med släp kommer inte ihåg att de kör ett långe ekipage? Man kan inte svänga in förrän HELA EKIPAGET har passerat. Släpet kom alldeles för nära. Helt oavsiktligt, men alla måste vara uppmärksamma på detta att inte svänga in för tidigt!

Utdrag från Bilregistret…

Dåre i röd Volvo!

Här ser vi den röda Volvon försvinna mot Brödåkra.

Via Kvärlöv-Annelöv-Billeberga Heden-Sireköpinge gick rundan. När man var på väg från Sireköpinge mot Norraby så hördes ett lätt tutande. Strax därefter kom en silverfärgad bil och körde förbi försiktigt och lämnade gott utrymme till cyklisterna. Sedan var det någon som hängde sig på tutan. En röd Volvo som ilsket tutande försökte tränga cyklisterna av vägen. Tänk att bilister kan vara så olika. Båda i samma läge men vitt skilda handlanden. En med gott förstånd och en vars rätt att inneha körkort kan ifrågasättas. Den röda Volvon LED336 ägs av Claes Göran Stefan Lindqvist som bor på Kapellvägen 6 i Landskrona. Är det någon som känner honom så påpeka att den som körde bilen idag sannolikt skulle vara behjälpt av någon form av terapi för att kunna behärska sitt humör och kunna framföra en bil utan att riskera liv och lem på sina medmänniskor!
Som tur är så beter sig sisådär 99% av alla bilister bra. Men det räcker ju med en enda idiot för att det ska få allvarliga konsekvenser. Men resten av rundan tillhörde alla bilister de 99%-en.

Idiotdublett: UWG087 & UPO950

UWG087 försvinner in i Bjärred efter att försökt tränga cyklisterna.

Söndag 29 september 2019:
Så var det dags att nyttja medvinden och rulla hemåt. I god fart längs cykelvägen norrut. Strax innan Bjärred så lämnade man cykelvägen som den trottoaren kallas. Men den är smal och knixig och lämpad bara för fotgängare. Genom åren har där varit många incidenter där det är dåligt plats för möte. Därför valde man vägen. Men det dröjde inte länge innan en svart SAAB med registreringsnummer UWG087 tutande passerade trion på bara en decimeters eller två avstånd. Detta trots att vägen var helt fri. Föraren av SAABen var alltså helt omdömeslös. Bilar är hårda och cyklister är mjuka och sköra. Ägaren är Ingvar Norlin som bor på Kadettvägen 10 i Bjärred. Är det någon som känner honom så berätta för honom att han aldrig mer ska låta den som körde bilen idag få göra det igen!

Motsatta beteendet fick man när man passerade av och påfarterna till motorvägen. Vid båda passagerna så stannade bilarna för att släppa fram cyklisterna. De allra flesta bilisterna visar faktiskt hänsyn. Men det räcker ju med en dåre för att ett liv ska släckas…

Idioten i UPO950 drog iväg som en avlöning efter att ha försökt tränga Kicken och Elitaren av vägen.

Vid rondellen i Lödde så vek Bokis av mot Kävlinge där han bor numera. Kicken och Elitaren fortsatte norrut mot Hänkelstorp respektive Landskrona. I backen upp efter rosa huset så kim nästa idiot i en silverfärgad Daewoo Trots möte så skulle den förbannade idioten klämma sig förbi och så när trängt ut Kicken och Elitaren i diket. Detta för att spara en sekund eller bråkdelen av den. Bilen med registreringsnummer UPO950 ägs av Tove Staede som bor på Centrumvägen i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så säg åt henne att aldrig mer låta den som körde bilen idag att åter sätta sig bakom ratten för den personen var fullständigt omdömeslös och inte det minsta lämpad att köra bil!

Dönicke i MJY561

Här ser vi Opel Vivarosåpet MJY561 försvinna i fjärran.

Strax innan Elitaren var hemma så blev han omkörd av en röd Opel Vivaro som strök förbi honom i god fart och alldeles för nära. Helt onödigt då vägen var alldeles tom för övrigt och det fanns gott om utrymme att göra en säker omkörning istället som nu, riskera en annan människas liv och hälsa. Skärpning dönickar! Bilen tillhör en Bengt Johan Tony Larsson som bor på Blåvingevägen 5 i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så be att han berättar för den som körde att sådana omkörningar får man absolut inte göra!

Utdrag från Transportstyrelsen.

 

Husbilsdåre i XNR402

Här ser vi husbilen försvinna i fjärran…

Allt rullade på bra. I Saxtorp svängde Bokis av mot Dösjebro medan Elitaren tog sikte på den illa beryktade Grand Prixvägen. Vägen med så många incidenter mellan bilar och cyklister. Inte heller denna dagen blev världen förskonat från incidenter. En bit innan backen vid Davidslidsvägen var det en stolle i ett husbilschabrak som tvunget skulle tränga sig förbi precis vid ett möte. På ett par decimeters avstån dundrade det stora ekipaget förbi och suget som bildades drog in Elitaren så att han nästan satt som en flugskit på sidan av ekipaget. Husbilen ägs av en Lars Gunnar Johansson från Ängelholm. Är det någon som känner honom så be att han i så fall tar den aktuelle föraren i upptuktelse och berättar att man kör inte om vid möte på en så smal väg. Det är bara hänsynslösa dårar och idioter som så gör!

Utdrag från bilregistret.

 

Vettlös bildåre i KNH622

Här ser vi bildåren försvinna uppför Davidslidsbacken.

Torsdag 11 juli. Så var det kalasfint cykelväder igen. 22-23 grader varmt och svag vind. Fjärran från söndagens isande friska vind. Upp på cykeln och iväg mot Saxtorps kyrka för att möta upp Bokis. Grand Prixvägen är illa beryktad för cyklister. De flesta som gränslar en cykel har varit med om incidenter där. Så även idag. När Elitaren var på väg uppför backen vid Davidslidsvägen så kom en mörkgrå Toyota Avensis och klämde sig förbi trots möte. Det var bara några centimeter från att klämma Elitaren. Otäckt. Bilen med registreringsnummer KNH622 tillhör en Anette Kristina Olausson som bor på Bävervägen. Är det någon som känner henne så berätta hur bilen framfördes idag så hon kan ta föraren i upptuktelse.

Omdömeslös idiot i VW Golf LNF531

Här ser vi Golfen försvinna mot vägkorsningen vid Västra Hoby.

Så var det dags att fortsätta. Nu i härligt lättrampad medvind. Tillbaka till Örtofta sedan Håstad och vidare mot Västra Hoby. Här blev man omkörda av en riktig bildrulleidiot. En VW Golf med registreringsnummer LNF531. Bilen tillhör Pasi Juha Olavi Selin som bor på Odarslövs Boställe i Västra Odarslöv. Ilsket tutande var han nära att preja cyklisterna av vägen. Fast Elitaren låg på de vita strecken i vägens kant så passerade bilen i hög fart på endast 10-15 cm avstånd. Denna typen av förare borde returnera sina körkort i Cornflakespaketet. Är det någon som känner ägaren så be honom berätta för föraren att man framför inte en bil på det viset. Ytterst oansvarigt och kan resultera i dödlig utgång om det vill sig illa.

Utdrag ur bilregistret.

 

Dåre i vit Audi ZFF012

Här syns den vita Audin som en liten prick

Torsdag 23 maj. Det var skönt väder 15-16 grader och sol. En lättare sydvästan. Det var inte svårt att motivera sig till att ta på trikåerna och rulla mot Landskrona. Först ett stopp i Saxtorp vid kyrkan för att vänta in Bokis som kommer från Dösjebro. Bengeten kom susande förbi på sin racer. Säkert på väg till Landskrona och Lamellgatan. Ett par minuter senare så kom Bokis rullande. Tillsammans så fortsatte Bokis och Elitaren mot Landskrona. Halvvägs till Häljarp så blev de nästan trängda av vägen av en vit Audi som tvunget skulle köra om trots att det kom en bil mötande. Audin har registreringsnummer ZFF012 och tillhör Samhall. Är det någon som känner till vem det är som kör denna bil så berätta då gärna att de två sekunder som möjligtvis sparades riskerade liv och lem på två medmänniskor. Skärpning och fram för mer vett i trafiken!

Utdrag från transportstyrelsen…

Mordförsök med släpvagn MTC135!

Här ser vi det vildsinta ekipaget försvinna mot Billeberga.

I Dösjan så dags att svänga vänster mot Annelöv och där skcka fram Bosse Bus igen. Jodå, den taktiken fungerade. Så mot Trää och vidare mot Billeberga. Strax innan framme där blev man omkörda av ett argt tutande ekipage med släp som dessutom försökte preja alla fem av vägen. Med bara några ynka centimeters marginal så klarade sig alla med blotta förskräckelsen. Vad idioten i bilen antagligen inte fattade var att han körde om på lovartsidan. Då läar ekipaget när det kör om och då sugs cyklisterna automtiskt ut mot vägens mitt och dåren i bilen. Släpet har registreringsnummer MTC135 och tillhör Gröna Gården i Tullstorp. Berätta gärna för dem om att deras släp användes som ett mordredskap strax utanför Billeberga vid 10.30-11.00draget idag 31 mars. Detta så att de kan ta vederbörande i upptuktelse och gärna meddela vem det var så att polisanmälan kan lämnas in fullständigt ifylld!

Utdrag från Transportstyrelsen.

Två idioter på mindre än två minuter!

Här ser vi MSD048 ligga oförändrat i mitten på vägen…

Torsdag20 september. Via Kävlinge-Hög-Västra Karaby gick returen. Strax innan Elitaren var framme vid Grand Prixvägen blev han omkörd av en vit Ford Kuga som passerade på kanske två decimeters avstånd. Den omdömeslöse föraren låg mitt i vägen och gjorde inte den minsta rattrörelse för att lämna ett adekvat utrymme för cyklisten. Bilen har registreringsnummer MSD048 och ägs av Khune, Horst Albert Richard som bor på Veterinärvägen 5 i Bjärred. Är det någon som känner honom så berätta gärna att det var ganska nära att han hade fått fula märken i bilen på grund av hur den framfördes.

Utdrag från Transportstyrelsen.
Här ser vi bromsljusen på KRP343 när den svänger in mot Remontvägen…

Ett par minuter senare var det dags igen. Denna gången på Grand Prixvägen. En Ford skåpbil körde om Elitaren trots mötande bilar. På bara någon centimeters avstånd svischade den förbi. Detta för att bara något tiotal meter längre fram svänga in till höger… Denna idiot bakom ratten kanske sparade någon sekund och för detta riskerade vederbörande liv och lem på en oskyddad cyklist. Den föraren har nog mest vitkål norr om axlarna! Bilens registreringsnummer är KRP343 och ägs av Berglund, Kim Erik Andre som bor på Remontvägen 9 (Det var dit som bilen svängde). Någon som känner honom? Berätta hur bilen användes och att han kan förklara för den föraren att en medmänniskas liv är värt betydligt mycket mer än några ynka sekunder…

Utdrag från Transportstyrelsen.

Två sekunder på liv och död!

Söndag 16 september. Finvädret fortsätter om än i en svalare tappning. Det var knappt nio grader på morgonen men det var lovat bortåt sjutton under dagen från spåmännen på SMHI. Elitaren rullade iväg längs Grand Prixvägen mot Järavalssjöarna. Strax innan backen upp mot Davidslidsvägen så blev han omkörd och nästan avträngd av vägen då en förare i en Nissan GT-R som inte kunde hålla sig två sekunder så de mötande bilarna kunde passera och därmed sedan ha gott om plats att passera den oskyddade cyklisten. Tydligen var dessa två sekunder väldigt dyrbara och värt att riskera liv och lem på en medmänniska, ja för att inte tala om risken för repor och bucklor i den silverfärgade missilen med registreringsnummer CYH845. Bilen ägs av Pierre Marcus Kronbert på Kungsljusvägen 48A, Hofterup. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes idag och hur nära det var at det blev fula repor och bucklor på den. Blod och hjärnsubstans kan man ju lätt tvätta bort med kallt vatten…

Utdrag från bilregistret.

Två incidenter med samma lastbilsidiot!

Bulkbilen från Aureskogs Åkeri…

Efter Saxtorp så blev det mer kantvind. Allt fungerade och kändes bra. Så kom det en bulkbil och körde om. Första halvan av dragbilens hytt var någorlunda på avstånd. Men sedan började chauffören svänga in. Bokis och Elitaren låg då i 35-37 km/h så när de sista hjulparet i släpet passerade så var de båda cyklisterna nästan helt utträngda i diket. Kanske fem centimeter asfalt kvar medan det tunga släpet passerade på 10-15 cm avstånd. Att yrkeschaufförer inte fattar att man måste vara om med hela ekipaget innan man svänger in. Ungefär en kilometer längre fram stod lastbilen vid vägkanten med varningsblinker på medan chauffören vara utanför och hoppade in i hytten precis när Bokis och Elitaren passerade. Ett ögonblick senare så kom lastbilen igen. Gjorde precis likadant som förra gången med undantag för att denna gång tuta. Denna idiot till förare borde omgående lämna in sitt körkort. Att bete sig på detta sätt i trafiken så kommer han snart att ha andras liv på sitt samvete! Bilen tillhör Aureskogs Åkeri i Västra Karaby. De kommer att få ett telefonsamtal imorgon! Pulsen var redan hög på grund av cyklingen, men efter dessa båda incidenter så övergick det till hjärtklappning. Två riktigt otäcka incidenter som tydligen gjordes med berått samvete med tanke på tutandet. Även cyklister har rätt att vistas på vägen!

Idiot på Grand Prixvägen!

Här ser vi BMW’n BFD208 svänga in på Skönadalsvägen direkt efter nästan ha trängt Elitaren av vägen.

Söndag 5 augusti.

Nu var det bäddat för medvind hela vägen hem till Hänkelstorp. Utan någon som helst ansträngning.

Med en kilometer kvar så blev Elitaren omkörd av en silverfärgad BMW. Denna plåtfarkost klämde sig förbi med endast en eller två decimeter till godo trots att det fanns massor av utrymme att ta i andra körfältet. Reegistreringsnumret var BFD208 och bilen ägs av Åke Nils Erik Månsson, Björnvägen 18 i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta gärna om incidenten som kunde kostat liv och lem på cyklisten med bulor och repor på bilen som följd. Den som körde bilen bore på allvar fundera på om vederbörande har omdöme nog för att köra bil!

Utdrag från Transportstyrelsen.

Omdömeslös förare i lila Toyota Corolla

Här försvinner den lila Corollan bort emot Skånsk Hästutrustning.

Torsdag 21 juni 2018. Dagen innan midsommar ett ytterligt tillfälle att toppa formen inför denna stora Svenska helg. Vädret var av ganska typisk midsommarstil. 15 grader och ett fasligt blåsande. Men det var i alla fall inget regn vilket var skönt även om det är behövligt med en ordentlig rotblöta. Det var till att klä sig lite varmt, plocka med en vindjacka för säkerhets skull och så jaga ut på Grand Prixvägen. Denna vägstump som det är så många incidenter på. Så även denna dag. Elitaren hade inte kommit så många hundra meter på denna väg i sin färd mot Saxtorp innan han blev omkörd av en lila Toypta Corolla som swishade förbi på två decimeters avstånd. Detta trots att hela vägen var fri och föraren kunde gjort som i stort sett alla andra bilister gjorde denna dag: gå över i andra filen och lämna gott om vingelutrymme. Behövligt en blåsig dag som denna. Cyklar är väldigt vindkänsliga. Efttersom vinden var av västlig karaktär sås bildades ett lä när bilar körde förbi vilket får till följd att cyklisten ”sugs” mot bilen. Bilen med registreringsnummer LCL591 ägs av Kerstin Asta Lillemor Sjöstrand som bor på Fjärilsvägen 4 i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen användes idag. Även om bilen är 20 år gammal så vil hon kanske inte ha repor, bulor och andra fula märken på den ändå. Föraren som körde skall allvarligt överväga att returnera sitt körkort till Transportstyrelsen. Med den omdömeslösheten som visades är det inte lämpligt att framföra en bil på allmän väg.

Utdrag från bilregistret.

Blindstyre i ett Mercedesskåp!

Söndag 17 juni 2018:

Så väg österut i en sida-motvind. I lagom gubbatempo rullade man till Norrvidinge för att sedan ta sikte på Södervidinge. Här blev de båda cyklisterna omkörda av ett Mercedesskåp i hög fart och bara med en eller två decimeter tillgodo. Registreringsnumret var NCW954. Bilen ägs av Schakt & Transport i Malmö. Det såg ut som om bilen var stripad med Jetpak’s logotype. Men passagen var väldigt snabb så något osäker om detta. Hur som helst. Är det någon som har kontakt med företaget så berätta gärna hur deras bil framfördes idag.

Mercedesskåpet…

Maximalt omdömeslös Mini!

Torsdag 10 juni 2018. I god fart passerades Bjärred och Borgeby på hemvägen. Allt bara rann på. Bilister tog hänsyn och det var ett bra samspel mellan dem i plåtburkarna och de oskyddade cyklisterna. Detta ända fram till man kom in i skogen på Grand Prixvägen. Vägen som är känd för sina många incidenter mellan bil och cykel. Här kom en vit Hundkoja/Mini och klämde sig förbi Kicken och Elitaren i hög fart trots mötande bilar. Avståndet mellan kall plåt och varma pulserande cyklister var inte bara minimalt utan helt åt helvete livsfarligt. Bilen har registreringsnummer MWB544 och ägs av Kerstin Ingegerd Svensson i Dösjebro. Är det någon som läser detta och är bekant med henne så berätta hur nära det var att hennes fina bil fick repor, bucklor och blodstänk idag!

Här ser vi Minin försvinna i god fart på 50-vägen…
Utdrag från Transportstyrelsen.

Dubblett på idioter!

Här ser vi Volvon i fjärran. Den brakade fortsatt iväg i god fart efter den omdömeslösa omkörningen.

Torsdag 31 maj 2018. Planen var att ta sig österut för att få medvind hem. Först norrut mot Tågarp men att vika av mot Kvärlöv & Annelöv. Här var blev det en incident när en ilsken typ i en Volvo V70 promt skulle om genast trots möte. Med ett avstånd av endast ett par decimeter klämde sig Volvon förbi för att sedan snabb skära in framför Elitaren, som låg först. En hårsmån från att Volvons bakdel hade klämt Elitarens framhjul. Såhär gör man inte. Bilen ägs av Anette Kristin Nilsson i Billeberga. Är det någon som vet vem hon är så berätta gärna för henne hur nära det var att det blivit skador på hennes bil.

Utdrag från Bilregistret.

Vi ser den blå Toyotan försvinna i fjärran och det mötande ekipaget med båt på släp.

Torsdag 31 maj 2018. På väg uppför backen på Grand Prixvägen vid ”Rosa huset” så kom en löpare mötande som Elitaren lämnade plats till på sin högersida. Mötande kom även en bil med båttrailer på släp. Ändå skulle den puckade föraren i en blå Toyota köra om. Kloss intill Elitaren passerade denna blå plåtmissil. Som tur var så undkom Elitaren med blotta förskräckelsen. Bilen ägs av Ulf Rickard Borgelin i Lomma. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur nära det var att det blev skador på hans Toyota idag…

Utdrag ur Bilregistret.

Samvetslös omkörning i Norrvidinge!

I fjärran ser vi den grå Jaguaren försvinna i god fart mot Södervidinge.

24 maj 2018. Kvärlöv-Trää-Norrvidinge och så söderut mot Kävlinge. Här blev man omkörda av en vildsint förare i en grå Jaguar XE med registreringsnummer AXE703. Bilen ägs av Peter Olov Börjesson i Malmö. Är det någon som känner honom så berätta att det är önskvärt att lämna 1,5 meter till cyklister och inte knappa 1,5 decimeter. Speciellt inte i den farten som han hade…

Registerutdrag från Transportstyrelsen.

Omdömeslös idiot vid Stora Harrie!

Här ser vi RBP282 försvinna efter att tutande i hög fart passerat Bosse Bus och Elitaren med bara någon centimeters marginal!

Söndag 1 oktober 2017. Det var inte speciellt mycket trafik denna dag. Allt fler bilister visar stor hänsyn till oskyddade trafikanter och lämnar gott om plats. Men en dåre fanns det på väg mot Stora Harrie. Då hördes det ett farligt tutande bakifrån på den annars helt tomma vägen. Elitaren tog upp kameran för han förstod vad som komma skulle. Helt riktigt, i hög fart så passerade en nästan tjugo år gammal Volvo V70 på bara en decimeters avstånd. Detta trots att föraren hade hela vägen att ta till sitt anspråk och lämna både de halvannan metrarna och mer därtill. Men icke. Även om man inte är rädd om plåten på bilen så kan man tänka lite på dem som sitter på cyklarna och där det bara är en millimeter lycra mellan cyklisten av kött och blod. Det enda skyddet förutom Hjälmen på huvudet. Bilen ägs av John Anders Broström i Trää. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur hans bil användes idag så att han kan ta ett allvarligt snack med föraren och förklara att ett sådant beteende är livsfarligt!

Utdrag från Transportstyrelsen.

Idioter x två på Grand Prixvägen!

Här ser vi BMW’n som framföres utan vett försvinna i horisonten.

Söndag 24 september 2017. Ännu en fin höstdag var utlovad av väderleksmänniskorna. Det verkade dock lite vresigt på morgonen då det var molnigt och grådisigt. Men det var i alla fall hyggligt varmt. Så upp i sadeln och trampa iväg till samlingen vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen.

Elitaren hann inte långt innan en dåre i en BMW 523 med reg nr GSZ571och snikade sig förbi på några centimeters avstånd. Detta trots att hela vägen var fri och det fanns gott om utrymme att ta i anspråk för omkörningen. Bilen ägs av Gordana Kelecevic, Arlöv. Är det någon som känner vederbörande så berätta gärna att det kunde gått illa med bilen idag!

Hyundai’n som gjorde en omdömeslös omkörning vid ”Rosa huset”.

Via V. Karaby gick den sista delen av returresan till Hofterup där Kakmonstret och Elitaren bor på var sida om detta område. Kakmonstret på Timotejvägen i västra delen och Elitaren på Rotundan i den östra delen. Men innan där, precis när man passerade refugerna vid ”Rosa huset” så kom det en dåre i en Hyundai Sonata tutande och klämde sig förbi mellan refugen och cyklisterna. Hade vederbörande väntat en knapp sekund så hade passagen kunnat ske utan någon fara, vare sig för bilens plåt eller cyklisterna. Bilen med reg nr XNN271 ägs av Göran Erling Kennart Nilsson på Lysmaskvägen i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta hur nära det var att det blev skador på bilen idag!

Vettvilling på Grand Prixvägen!

Här ser vi Volvon som inte hade vett nog att lämna utrymme till cyklisten.

Söndag 17 september 2017. Sedan var det dags att rulla hemåt via Sireköpinge-Billeberga. I Billeberga så vek de båda Landskronaborna av och Elitaren fortsatte ensam mot Hofterup via Annelöv-Dösjebro. Ett par hundra meter innan Elitaren skulle svänga av Grand Prix vägen så kom det en idiot i en Volvo V70 och körde förbi på bara ett par decimeters avstånd. Detta trots att vägen var helt fri. Alla andra bilar gick över i motsatt fil för att lämna plats åt cyklisten. Men inte denna Volvo. Bilen har registreringsnummer WXU084 och ägs av Leif Peter Roland Andersson, Årupsvägen 66 i Billeberga. Är det någon som känner honom så berätta hur hans fina Volvo framfördes idag. Det kunde ha blivit både bulor och repor i plåten!

Idiotdubbel!

Torsdag 24 augusti 2017. Efter vändpunkten i Kävlinge så blev vinden en aningens med. Det gick lite fortare med samma ansträngning. Nu var det samma väg igen som på utresan fast i omvänd ordning. Det blev omvänd ordning på bilisterna också. Två rötägg susade förbi i sina plåtmissiler med bara ett par decimeter till godo. Riktigt otäckt. Helt onödiga och in i h-e farliga passager. Vid båda tillfällena var det helt fritt att använda mötande körbana. Första bilen en Toyota Auris med registreringsnummer KAL203 som ägs av Solvig Ann-Christin Carlsson från Marieholm. Andra bilen var en Dacia Logan med registreringsnummer JWE545. Bilen ägs av Anna Christina Hildegard Sandström från Furulund. Är det någon som känner någon av dessa så berätta gärna hur bilarna användes idag. Det kunde slutat med fula bulor och repor. Hjärnsubstans och blod kan man ju lätt skölja bort med kallt vatten innan det fått torka in…

Blådåre i blå Volvo PYO755

De båda Volvobilarna efter omkörningen. Den blå klarade inte av vad den silverfärgade kunde, lämna ordentligt med plats till cyklisterna. Detta trots att vägen var helt fri vid passagen!

Torsdag 17 augusti 2017. När kakorna var avnjutna så rullade man vidare mot Södervidinge från Kävlinge. Strax innan man nådde korset där mans skulle svänga mot Dagstorp så blev man omkörda av en blå Volvo V70. I hög fart och bara på en eller två decimeter från cyklisterna passerade plåtmissilen. Precis efter kom en annan V70 som framfördes av en förare som vet hur man beter sig. Den andra Volvon gick över i mötande fil, den var ju helt ledig, även för den blå missilen. Den blå Volvon har registreringsnummer PYO755 och ägs av Rolf Börje Hagström på Oxstigen 4 i Höör. Är det någon som känner honom så be honom ta ett ordentligt snack med den som körde bilen ikväll. Det kunde ha blivit repor, bulor och hjärnsubstans på hans fina, blanka, blåa bil. Det vill han knappast ha kan man tänka…

Varning för falskskyltad dåre!

Söndag 30 juli 2017. Bokis och Elitaren drog sig ut på landsväg med näsan i huvudsak pekande österut. Det var en ganska frisk sydostan som förhärskade. Vi Kvärlöv-Annelöv-Trää-Norrvidinge ut till 108:an vilken man tog söderut mot Södervidinge. Strax innan där så blev man omkörda väldigt tätt av en röd ”fixarbil” med registreringsnummer ULL754 vilket visade sig vara falskskyltning. Det registreringsnumret går till en Mörkgrön VW Passat hemmahörande i Hässelby! Det visade sig alltså att föraren inte bara körde som en kriminell, utan var det också.

Här i fjärran ser vi den falskskyltade , röda ”Fixarbilen”.

Det var ju åskväder på gång. Det var bara att hålla tummarna och trampa på ner till municipalhuvudorten, Kävlinge och sedan uppför backen mot Hög. Här stod en BMW och skulle köra ut från vägen mot Återvinningsstationen. Den väntade snällt tills den cyklande duon passerat innan den körde ut. Tyvärr. För med bar ett par decimeter tillgodo så passerade denna brungråa missil de båda trikåklädda cyklisterna. Detta helt i onödan för hela vägen var fri. Det var gott om plats att gå över på andra sidan som var helt öde. Men ändå skulle föraren hålla sig på hitsidan av mittlinjerna…?! Det räcker inte med att gå upp på morgonen, man måste vakna också. Man är inte lämplig att ge sig ut i trafiken om man lagt förståndet där hemma. BMW’n har registreringsnummer LDY488 och tillhör Gunnar Sandå på Hedvägen i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur nära det var att han fått fula märken på sin fina bil idag…

Här ser vi den diarrébruna BMW’n som vägrade att korsa mittlinjen trots att vägen i övrigt var helt öde…

En trippel i idioti under söndagsträningen!

Husvagnsekipaget efter den otäcka omkörningen…

Söndag 23 juli 2017. På Grand Prixvägen, på väg mot Saxtorp,  blev Elitaren omkörd av ett husvagnsekipage. Alltid otäckt att bli omkörd av ekipage som har släp. De flesta har ingen kol på att det hänger ett åbäke där bak. Bilen passerar på ett adekvat avstånd men så svänger man in direkt efter att bilen någorlunda passerat. Husvagnen var säkert 30-40 cm bredare på var sida om bilen. Detta tillsammans med den tvära insvängningen gjorde att husvagnen kom allt för nära Elitaren. Husvagnen har registreringsnummerDJH926 och ägs av Johnny Christer Nilsson i Västerhaninge. Är det någon som känner honom så berätta gärna att han skall instruera alla som kör med husvagnen att de skall passera förbi med hela ekipaget innan de svänger in!

När Elitaren rullade in vid samlingsplatsen i Saxtorp så kom White Lady och Löpar’n rullande på MTB. Strax efter kom mannen med de Mycket Trötta Benen, Kicken. Han också på MTB. Pia och Lefty anslöt de också på MTB liksom Lille Skutt. På racer kom Bosse Bus, kakmonstret, Bokis och en till. Vid gruppindelningen så hade man sträng ”Kjellkritik” så träningen gick åt skogen för Kicken! Så mycket mer vet vi inte om dem som valde skogen. Kvintetten med racers rullade iväg med siktet satt österut i den friska motvinden. Men man började med att rulla ner mot Hofterup för att ta Furuhillsvägen mot Dösjebro.. Här skedde träningens första incident. På väg mt Furuhillsvägen stod det två mötande bilar och skulle svänga vänster men väntade på att cykelklungan skulle passera. Då brakade en dönande motorcykel förbi. I hög fart klämde han sig förbi med bara någon millimeter tillgodo på cyklisterna. Motorcykeln hade registreringsnummer CTL957 vilket är en Honda CBR 1100 som ägs av Per Jonas Gustafsson som bor på Rönneberga backe, Asmundtorp. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur illa och vårdslöst hans motorcykel framfördes idag. Det kunde blivit stora skador på hans hoj. Ja några cyklister och de mötande bilarna kunde också råkat illa ut, men det är kanske inte lika viktigt…

Som tur var så kunde Furuhillsvägen och färden till Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie och vidare mot Eslöv avverkas utan att det kom någon farande som fått sitt körkort i något Cornflakespaket. Men på vägen mot Trollenäs strax innan stoppet så blev man omkörda av en röd Volvo som klämde sig förbi trots mötande bil. Här kunde det blivit frontalkrock och mycket annat elände. Vid Trollenäs slott så stod bilen stilla i höjd med slottet. Elitaren stannade knackade på bilrutan som då hissades ner. ”Det var ingen kul omkörning” sa Elitaren. ”Var det inte” svarade föraren lite svagt och tvekande. ”Det var alldeles för nära” berättade kakmonstret för föraren. Så fortsatte man att cykla. Då kom bilisten igen och försökte tränga upp Elitaren i slottshäcken. Alldeles åt h-e för nära dundrade han förbi med rutan nervevad och hojtade att ingen fick fotografera. Allt dokumenterades på både bild och video. Volvon hade registreringsnummerWDO212 och ägs av Kaj Anders Lilja som bor på Sockerkokaregatan i Lund. Om det var han som körde eller inte vet vi förstås inte, men är det någon som vet vem det är så kan man se på bilderna om det var han eller inte som körde. Två livsfarliga omkörningar inom två minuter. Det är hög tid att leta reda på det olycksaliga Cornflakespaketet igen och lägga tillbaka körkortet!

Den röda Volvon under den andra vansinnesomkörningen!

Omdömeslöst av Skånetrafiken!

I fjärran syns den gula bussen med den omdömeslöse föraren…

Söndag 16 juli 2017. På Grand Prixvägen blev Elitaren omkörd av en gul buss från Skånetrafiken. Framänden av bussen passerade honom med 30-40 cm till godo men sedan tvärade den omdömeslöse chauffören in framför honom så bakänden var ytterst nära, allt för nära. Tilläggas skall att vägen var fri, så det fanns gott om plats för att göra en sund omkörning.

Firmabil i farlig omkörning!

Canons vita VW Passat fångad på bild några sekunder efter vansinnesomkörningen.

Torsdag 13 juli 2017. I Härslöv så svängde man höger och sedan vänster för att få en skön utförsåkning till Säby. Elitaren såg fram emot att få en fin medvind från Landskrona och till Hofterup. I korsningen där mans svänger in till Landskrona så blev man otäckt omkörda precis i svängen av en vit Audi med registreringsnummer OYU963. En leasad firmabil från Canon Svenska AB i Lund. Är det någon som har kontakter dit så framför gärna hur deras bilar hanteras om torsdagskvällarna och utsätter oskyddade cyklister för fara där både liv och lem sätts på spel.

Vettvilling i en Audi A6!

Här er vi den likbilssvarta Audi A6:an försvinna i god, mycket god, fart…

Torsdag 29 juni 2017. Juni månads sista torsdag och det var nästan höstväder ute. Blåsigt mulet och inte speciellt varmt. Det var till att plocka fram långärmade flossade cykeltröjan innan färden till Saxtorp anträddes. Ut på Grand Prixvägen från Hofterup och så norrut. Det var någon tävling eller annan aktivitet i ridhuset. Detta renderade i att med en minuts mellanrum kom hästekipage körande och körde om Elitaren. Där hände det något som är vanligt med hästsläp och andra släp. När föraren kör om så håller denne ett gott avstånd till cyklisten de kör. Men sedan svänger de in framför cyklisten så snart bilen har passerat med resultat att släpen kommer på tok för nära. Precis så blev det här i båda dessa omkörningarna med hästsläp. Både hästfolk och cyklister är illa ute allt emellanåt på grund av vårdslösa bilister. Här i dessa fallen är det knappast vårdslöshet utan obetänksamhet. Hästfolk och alla andra som kör med släp. Håll koll i backspegeln att hela ekipaget har passerat cyklisten/-erna innan ni svänger in!

Värst av allt var dock den svarta Audi A6:an som passerade Elitaren på backen vid Davidslidsvägen. Frenetiskt tutande körde bilen om med bara några ynka centimeter tillgodo. Tilläggas skall att vägen var helt fri så dåren bakom ratten hade gott om utrymme att passera utan att riskera liv och lem på cyklisten. Regnr NDM055 hade den likbilssvarta(!) Audin som ägs av Ulf Johan Fjellner som bor på Diamantvägen i Häljarp. Är det någon som känner honom så berätta gärna att det kunde blivit ful åverkan på den banka fina bilen vi denna vårdslösa omkörning. Detta så att han inte åter låta den omdömeslösa person som körde åter disponera bilen.

Körkort från Cornflakespaketet?

Här ser vi BMW 535:an med reg nr XKW289 på sin vidare färd norrut genom Löddeköpinge efter att den utsatt både Bokis och Elitaren för livsfara!

Söndag 25 juni 2017. I Borgeby kände man en och annan droppe och när man kom till Lödde så var regnet fullt utvecklat men vattenpölar på gatorna. Yiiippiiieee, eller vad man nu skall säga om regnet några minuter innan man är hemma. I rondellen efter åbacken så blev Bokis omkörd av en silverfärgad BMW i rondellen!!! Sekunderna senare passerade samma bil Elitaren med endast ett par centimeter till godo!!! Detta trots att förare hade hela vägen fri. Den siverfärgade BMW 535 Touring ägs av Sven Börje Alfredsson i Bjärred. Är det någon som vet vem detta är så berätta gärna för honom om hur bilen användes idag. Utsatte två cyklister för livsfara i ett förlopp på två sekunder. Se till att förare lägger tillbaka körkortet i Cornflakespaketet och sedan lägger det hela i soporna.

Vettvilling i Hyundai i30, KZJ205!

Här ser vi Hyundain som framfördes av ett päron (milt sagt) till chaufför. Att köra om i chikanen som nyss passerats när det var fritt sedan. Varför???

Söndag 18 juni 2017. Bosse Bus, Bokis, Elitaren och en till rullade ut med sina racers. Hillis, Mini, Samuel och några till rullade ut i skogen. Vinden var västnordväst så man bestämde sig för att köra norrut. Mot Häljarp! Bosse Bus tog förningen norrut, in i Häljarp. I andra chikanen så kom det en silvergrå Hyundai och klämde sig förbi. Hastigheten är begränsad till fyrtio och klungan höll ungefär trettio. Det visar en total avsaknad av vett och omdöme om man klämmer sig förbi på ett så trångt ställe. Hade vederbörande väntat en halv sekund så hade passagen kunnat ske utan risk för liv och lem på cyklisterna och utan risk för bucklor och repor på bilen. Bilen ägs av Olle Ingvar Christer Welander. Som bor på Rotundan i Hofterup. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes idag och hur nära det var att den blivit skadad. Cyklisternas liv och leverne är kanske mindre viktigt. Men plåtskador är allvarliga och dyra att göra vid!

Besinningslös idiot i en SAAB 900!

Här ser vi den röda SAAB 900 , PZE086, försvinna norrut i god fart…

Torsdag 8 juni 2017. Detta var inte någon vanlig torsdag. Det var dags för bergstempot uppför Rönneberga. Ett kort och intensivt lopp. Det var heller inte någon vanlig start på träningen. Elitaren hade knappt hunnit ut på Grand Prixvägen innan en Röd SAAB 900 trängde sig förbi Elitaren med bara någon enstaka centimeter till godo. En besinningslös idiot som körde om trots möte. Det kunde gått illa för både Elitaren och den mötande bilen. SAAB:en har registreringsnummer PZE086 och tillhör en Stig Arne Tor Sixten Täleros som bor på Sålundavägen i Saxtorp. Någon som känner denne ägarare kan ju gärna berätta för honom om hur bilen användes sisådär kvart–tjugo över fem på torsdagseftermiddagen. Strax innan ridhuset på väg norrut.

En Skoda och en buss framfördes av dåre!

Skodadåren i Axelvold.

Söndag 4 juni 2017. Efter Torrlösa så var det en rund runt om fd Svalöv GK och vidare mot Knutstorp där man stannade till för Elitkakspaus. Nu duggade det hela tiden. Efter stoppet i Knutstorp så började vägarna att bli regnblöta men som tur var så höll sig regnet till ett lätt dugg-dito. Styrkata av energiintaget så fortsatte vägen mot Axelvold. Här var det en otäck incident. En skoda Oktavia prejade klungan under att föraren hängde på tutan. Med bara någon centimeter tillgodo passerade han Elitaren och tvärade in så han höll på att klämma framhjulet. Bilen med reg nr UHE849 tillhör Kommanditbolaget Gullmarsplant i Axelvold, Kågeröd. Är det någon som känner till företaget så berätta gärna för dem hur bilen hanterades idag. Liv och lem på de fyra cyklisterna kanske inte är så viktigt, men det kunde blivit fula plåtskador på bilen.

I Häljarp så hoppade Tränar’n av och Elitaren trampade på söderut alldeles för sig själv. Strax utanför Häljarp var det dags igen. Denna gången var det en stor gul buss från Skånetrafiken som strök Elitarens vänstersida. Detta trots att vägen var helt fri och det fanns otroligt mycket plats för att visa hänsyn. Men icke. Förare som beter sig på detta sätt borde själv utsätta sig för motsvarande. Ställa sig på spärrområdet på perrongen när ett X200-tåg passerar utan att stanna. Det är denna upplevelse som dem så frikostigt ”bjuder” cyklister på när man dundrar tätt förbi i 80-90 knyck!

Bussdåren utanför Häljarp på väg mot Saxtorp.

Tre bildårar på rad!

Här syns den vita Fiaten som nära trängde Schnurrbart och Elitaren av vägen!

Söndag 7 maj 2017. Rulla igenom Bjärred och Borgeby för att fortsätta till och igenom Löddeköpinge. Vid ”Rosa huset” så tar cykelvägen slut och åter dags att gå ut i vägbanan. I backen upp så blev man omkörda av tre bilar. Den första hade varit och hämtat trallvirke som stack ut ett par, tre meter bakom bilen. Det såg ut som om lasset vilken sekund som helst kunde glida ur bilen… Men funderingarna på detta blev inte långvariga för tätt efter så kom det två bildårar som körde förbi med inte mer än 10 max 20 centimeter från Schnurrbart och Elitaren. Bokis hade precis vänt av mot Dösjebro och var inte kvar i klungan. Den sista bilen lyckades man ta registreringsnumret på MPS 147. Den Fiat Fiorinin tillhör Kumar Sanjeev Luthra från malmö. Någon som vet vem detta är så berätta gärna hur bilen användes idag och det var nära det blev både bucklor och repor i den.

Bildåre i svart VW Golf

Torsdag 20 april 2017. På vägen till Saxtorp så var det ovanligt många stollar bakom rattarna. Tre-fyra bilar körde på tok för nära när de körde om. Detta trots att de hade hela vägen på sig att ta ut svängen. Värst av alla var en svart VW Golf BDC869 som ägs av Bo Stenner på Mullvadsvägen 1, Löddeköpinge. Denna svarta plåtmissil swishade förbi Elitaren i god fart på endast ett par decimeters avstånd! En liten vingling vid styret och där hade varit fula bucklor och repor i din blanka, fina golfen. Är det någon som känner Bo Stenner, så berätta gärna hur hans bil användes idag och hur nära det hade blivit bulor och repor i den fina lacken. Bilförare som tycker det är roligt att köra fort och nära cyklister skulle kunna roa sig med att ställa sig i spärrområdet när ett X2000-tåg dundrar igenom stationen utan att stanna. Samma känsla är det att sitta i cykelsadeln när en bil kör fort och för nära. Lyckligtvis är det en liten klick bilister som beter sig såhär. Men var och en som så gör är en för mycket.

Här ser vi BDC869 försvinna bort för att sedan svänga av mot Furuhillsvägen.

Dåre i Peugot 3008 HSS 968

Torsdag 23 mars 2017. Som sagt bara upp på MTB’n och pinna på till Saxtorp. Det känns som bilister har blivit mer hänsynsfulla mot cyklister. Det var länge sedan någon idiot klämde sig förbi och riskerade liv och lem cykelföraren. Men idag var det dags. De allra flesta som körde om Elitaren på Grand Prixvägen var väldigt hänsynsfulla. De körde över helt i mötande fil. Jättehyggligt. Denna väg är så smal att det inte finns utrymme nog att köra om vid möte. Men i Ålstorp var det dags. Två bilar tätt efter varandra körde om trots möte. Den mötande bilen fick köra ut med sina högra däck i gruset utanför asfalten för att undvika frontalkollision och red därmed upp ett stort dammoln. Elitaren var de bara ett par decimeter från och hastigheten var säkert över de lagstadgade sjuttio. Detta gick så snabbt att det var bara den sista bilens registreringsnummer som registrerades. HSS 968. En Peugeot 3008 som ägs av Lars Hellberg i Malmö. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes idag. Den kunde blivit totalt demolerad om den frontalkolliderat. Om den klämt Elitaren kunde den fått fula bucklor och repor. Blod och hjärnsubstans kan man ju lätt skölja bort med kallt vatten om man inte låter det torka in.

Bildåre i Nissan Qashqai RYT267!

RYT267 ägs av Annika Zäll.

Qashqai RYT267!

Torsdag 17 november 2016. På Grand Prixvägen, strax efter ridhuset kom en Nissan Qashqai (reg nr RYT267) och körde om. Bilen passerade med nöd och näppe på ett behörigt avstånd och så svängde den in framför med påföljden att det stora hästsläpet följde med. Som tur var så missade släpet Elitaren men marginalen kunde räknas till tio femton centimeter. Elitaren gav upp ett vrål av chock/rädsla av situationen. Bilen svängde in på P-plats/bussfick. Den kvinnliga bilföraren rullade ner sidorutan och undrade varför detta vrål? Därför det inte var så många centimeter mellan hästsläptet och mig, svarade Elitaren. Kvinnan i fråga kunde inte i sin vildaste fantasi förstå att släpet följde med bilens manövrar och att man måste köra förbi med hela ekipaget innan man kan svänga in. Ägaren till bilen är Annika Zäll, Dressyrvägen1, Hofterup. Kvinnan som körde var blond. Finns det någon pedagog i hennes omgivnign så försök förklara att hela ekipaget måste vara förbi innan man svänger in vid omkörning till exempel. Risken är annars att hon får kolfiberflisor i däcken och därmed punktering. Inget kul om man har en häst i släpet. Ett skäl som kanske är starkare än att ta hänsyn och akta andra trafikanter.

Bildåre i Kia Sportage NAO830!

Söndag 23 oktober 2016. Ännu en fin höstdag. Mer eller mindre vindstilla och klart väder, inget regn. En snabb runda hem om till Piruetten som var i färd med att för sig klar för att rulla ut i skogen. Tillsammans rå körde man mot

Saxtorp. Ut på Grand Prixvägen och så norrut. Man hade inte hunnit många meter förbi ridhuset innan det hördes ett ilsket tutande och så kom en svart Kia Sportage förbi och prejade Piruetten så att han körde in i Elitaren. Ett hårsmån från en vurpa för de båda cyklisterna. Fånen som körde Kian hade hela vägen för sig. Där var inte någon annan i närheten. Bara för att man vaknar på fel sida så är det inte skäl för att riskera liv och hälsa på oskyldiga medtrafikanter. En samvetslös dåre utan vett i skallen helt henkelt. Bilen ägs av en LUCHI, MARIE-LOUISE MARGARETA, Getgatan 79 i Limhamn. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur hennes bil användes idag. Det är knappast troligt att hon ville ha bucklor och repor i den blanka svarta lacken på sin relativt nyinförskaffade bil. Som tur var gick resten av färden till Saxtorp utan incidenter. Som så många gånger skrivits här så har de allra flesta bilister vett i skallen och tar hänsyn till andra trafikanter. Det otäcka är att det räcker med en dåre för att det kan få fatala konsekvenser.

Utdraget från bilregistret visar att den svarta Kia Sportagen tillhör Marie-Louise Margareta Luchi i Limhamn. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen använts idag!

Vettvilling i Volvo reg nr MDP843

Torsdag 13 oktober 2016. Nu har hösten börjat på riktigt. Bara tio grader eller

Här försvinner den vita Volvon  med god fart i fjärran…

knappt och en frisk ostanvind. Nu är det tid för långa cykelbyxor och en tjockare jacka. Ett halvår kvar tills man kan krypa in i den korta kostymen inför träningarna. Efter lite grävande i garderoben så kom paltorna fram och på. Sedan var det bara att rulla till Saxtorp. Elitaren hade inte hunnit långt innan han nästan blev påkörd av en vit Volvo S60 med reg nr MDP843. Just nu har Trafikverket lite strul med tekniken, men så fort det fungerar igen kommer ägaren att läggas ut så att om det är någon som vet vem

Utdrag från bilregistret på MDP843.

vederbörande är, berätta hur bilen användes idag. Höger backspegel var bara

någon centimeter från Elitaren. Det var inte möte eller så, hela vägen var öde så när som på Elitaren och Volvon. Det fanns gott om plats att passera på utan att riskera liv och lem på en oskyldig cyklist. Vanvettigt!

Alla utom en hade vett!

Torsdag 18 augusti 2016. Regnskurarna vekade ha dragit undan. En del blåsande men faktiskt över 20 grader bortåt 18-tiden. Det var till att grensla springaren och rulla mot Saxtorp. Det märks att semestrarna har börjat ta slut.

Här syns den bruna Volvo XC60:an som körde på tok för nära.

Det var ganska mycket trafik, speciellt norrut. Men alla bilisterna utom en tog hänsyn och lämnade gott om plats åt Elitaren. Alla utom en brun Volvo XC60 som körde om Elitaren strax innan Saxtorp. Trots att vägen var fri så lämnade han inte mer än två decimeter vingelutrymme. Dessutom svängde han in tvärt framför Elitaren. Vettlöst hanterande av denna ganska nya Volvo. Bilen ägs av Robin Jan-Åke Willhelm Nilsson i Dösjebro. Är det någon som hänner honom så berätta hur hans nya fina bil hanterades idag. Det kunde blivit fula repor och bucklor i den banka plåten…

ALG370 och PMR530 två idioter med ett par minuters mellanrum!

Tisdag 19 juli 2016. Det var bara att dra igång påkarna och trampa upp till Landskrona där samlingen var. Solsken och fågelkvitter. Livet lekte ända tills

I fjärran ser vi den svarta Volvo V60 ALG370 som var allt för nära Elitaren.

strax innan Saxtorp. Då kom en dåre i flygande fläng i en svart Volvo V60 med reg nr ALG370 och körde om trots mötande trafik. I hög fart (säkert betydligt mer än de stipulerade 70 km/h) passerade bilen Elitaren med kanske 10 cm tillgodo. Livsfarligt! Bilen ägs av Gert ’Andersson i Svalöv. Är det någon som känner honom så berätta att det kunde gått illa för lack och plåt på den svarta bänkande Volvon idag. Dråpförsök?

När pulsen lagt sig lite så fortsatte trampandet mot Landskrona. Strax innan Häljarp var det dags igen. En silverfärgad Audi A5 gjorde en omkörning trots

Långt där borta syns PMR530 som i ilfart körde förbi Elitaren på en decimeters avstånd.

mötande trafik. Även här var det inte mycket mer än decimetern som skiljde Elitaren från bilens kalla hårda plåt. Bilen har reg nr PMR530 och ägs av Ann-Kristin Ingeborg Vesterlund i Häljarp. Är det någon som känner henne så berätta gärna att det kunde gått illa för hennes bil idag. Fula repor och bulor är väl inget man vill ha på en Audi A5…

Incident med röd Audi A3, LKY845!

Torsdag 7 juli 2016. Vidare mot Annelöv för att fortsätta österut genom Trää mot Teckomatorp för att sätta kosan mot metropolen Torrlösa. Här inträffade turens enda incident. Trots att vägen är bred och det var helt tomt på trafik förutom de fem cyklisterna så kunde inte föraren i den röda Audi A3:an med regnr LKY845 låta bli att jävlas. Han strök förbi med bara några centimeter tillgodo. Helt utan en tanke om eller respekt för någon annans liv och hälsa. Bilen tillhör Bengt Nordin i Ljungbyhed. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes idag. Även om bilen snart är tio år gammal så tror vi väl inte att han vill ha repor och bucklor i den. Blod och hjärnsubstans är ju bagatell att skölja bort med kallt vatten om man inte låter det torka in, så det behöver man ju inte bry sig på…