Ful gubbe skrämde cyklisterna!

Bokis kalasar på Elitkaka i Habo Ljung

Torsdag 30 maj. Kristi himmelfärdsdag. Det var utlovat att solen skulle lysa under förmiddagen för att sedan dra ihop sig och börja regna. Det var säkrat att borra ner regnjackan i ryggfickan innan kosan sattes mot Saxtorp och Fotbollsgolfen. På väg norrut längs Grand Prix vägen så kom en klunga Örestadare mötande. Bihanget till den bättre delen av familjen Andersson Andersson tjoade glatt vid mötet. I övrigt var det ganska lugnt och inte alls mycket trafik. Det är ju röd dag så många hade väl sovmorgon. Bokis dök upp strax innan tio. I övrigt var det tyst och öde.

Vinden var sydlig och Bokis hade fortfarande mjölksyra i benen. Så man bestämde sig för en kort gubbarunda. Söderut ner till Habo Ljung och så hem igen. Det var påfallande många medvindscyklister som man mötte under första halvan. Habo Ljung nåddes utan några incidenter. Paus så klart och Elitkakorna hivades fram. Efter en liten stund så kom två cyklister i lite yngre ålder och passerade. De erbjöds givetvis Elitakor men de såg tveksamma ut och undrade vad det var för något. Världsberömda Elitakakor med massor av energi, fick de till svar. Då visade de bara ögonvitorna och försvann förskräckt. Konstigt… Men det är kanske så att de från barnsben fått höra att man inte ska ta emot godis av okända farbröder. Att Elitaren skulle bli tagen för okänd farbror/ful gubbe kunde man väl inte tänka sig… Eller?

Så var det dags för returen. Hemfärd i klockren medvind. Härligt lättrampat. Allt rullade på hela vägen. Bokis vek av vid Björnstorpsvägen medan Elitaren fortsatte lite till. Inget regn. Men när Elitaren skulle stalla in racern så bildades små mörka fläckar på stenläggningen…

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Härligt, lättrampat i medvinden!
Mörka droppar på stenläggningen…
Dagens runda

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 18 =