De ihärdigaste trotsade Mors Dagsvädret!

Bokis backade inte träningen för vädret. Nej, är det träningsdag så är det!

Söndag 26 maj. Mors Dag. Detta firade vädergudarna med en frisk, kylig sydvästan som kryddades allt emellanåt av ett fint, fint duggregn. Sådant där regn som ligger i skymningslandet mellan hög luftfuktighet och duggregn. Med dessa förutsättningar så är det inte att förvänta sig en massanstormning till träningen. De båda trognaste och ihärdigaste dök upp. Bokis och Elitaren.

De två senaste träningarna hr blivit ganska långa. Förra söndagen Landskronabygden runt 80 km slingan. I torsdags blev rundan med Örestadcyklisterna lika lång. Så idag skulle det bli lite kortare, inte minst med tanke på vädret. Beslutet var lätt taget. Söderut för att få motvind ut och medvind hem. Habo Ljungrunda. Men istället för att ta sig ut till Barsebäcksvägen och dunka motvind där så valde man Grand Prixvägen genom Ålstorp och Hänkelstorp för att sedan svänga in på cykelvägen till Lödde. Det var inte så mycket trafik idag. Skönt, för Grand Prixvägen är inte någon kul cykelväg. Där är ovanligt många stolliga bilförare där av någon underlig anledning. Det är den vägstump som har i särklass flest incidenter. Även om de allra flesta bilister tar hänsyn så räcker det ju med den där ena dåren för att olyckan ska vara ett faktum. Som tur var blev detta en incidentfri dag.

Efter Lödde så Borgeby Slott-Flädie och vidare till Habo Ljung där det var dags för kakpaus. Fram med Elitkakorna och så fick man tugga i sig lite energigodis. Så var det dags för att rulla hemåt och att få lite medvindsaktig vind. Sida-med. Vinden hade tilltagit i styrka så det susade bra och visslade i trädtopparna. Genom Bjärred och från borgeby så var det cykelbanor. Skönt med cykelbanor ute på vischan. Inne i tätorter är det oftast inte görligt att cykla på dem. Dels är där många som går, barn som leker och så är där ofta höga häckar och plank som döljer eventuella bilar som är på väg ut. Alldeles för stor incidentrisk. Annars är det skönt att vara skild från biltrafiken. En liten bit genom Lödde så var det att cykla på vägen men vid björkenäs så börjar cykelvägen igen som sedan leder hela vägen till Häneklstorp. Bokis svängde av på Björnstorpsvägen för att ta sig till sin varma dusch i i ”Duschebro” medan Elitaren fortsatte den sista kilometern hem till Rotundan.

Nästa träning på torsdag. Då är det Kristi Himmelfärdsdag, röd dag. Samling kl 10.00 vid fotbollsgolfen.

Bokis dunkar motvind på väg mot Habo ljung.
Två allvarliga, ihärdiga herrar som inte skyr vädrets makter.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 8 =