Som en plåsterlapp i fyrtio knyck!

Bokis anländer till Saxtorp Kyrka

Torsdag 23 maj. Det var skönt väder 15-16 grader och sol. En lättare sydvästan. Det var inte svårt att motivera sig till att ta på trikåerna och rulla mot Landskrona. Först ett stopp i Saxtorp vid kyrkan för att vänta in Bokis som kommer från Dösjebro. Bengeten kom susande förbi på sin racer. Säkert på väg till Landskrona och Lamellgatan. Ett par minuter senare så kom Bokis rullande. Tillsammans så fortsatte Bokis och Elitaren mot Landskrona. Halvvägs till Häljarp så blev de nästan trängda av vägen av en vit Audi som tvunget skulle köra om trots att det kom en bil mötande. Audin har registreringsnummer ZFF012 och tillhör Samhall. Är det någon som känner till vem det är som kör denna bil så berätta då gärna att de två sekunder som möjligtvis sparades riskerade liv och lem på två medmänniskor. Skärpning och fram för mer vett i trafiken!

På Lamellgatan var det gott om folk. Både kända och okända. Kicken, Punkan, Per Östberg, Bengeten, Hans Persson, Familjen Andersson Andersson mfl, mfl. Ofta har man en hare som drar och anger takten. Men här blev det inte någon hare utan Benget! Cykelbanan ut till Billeberga och sedan mot Svalöv via Heden-Sireköpinge-Tarstad. I ett lagom snacketempo gick turen. Men allt efter hand så ökades tempot lite. Vid några tillfällen stannade förstaklungan för att vänta in de som tappat rullen. Bokis blev bara hetare och hetare. Från att ha legat mitt i hela fältet gick han fram och tog rygg på förstaklungan. Sedan hängde han på som ett plåster. Även när farten gick upp runt fyrtio knyck! Imponerande för en man som är född på förra seklets första tredjedel!

Från svalöv så gick turen till Trolleholm via Torrlösa. Sedan Trollenäs-Västra Strö-Reslöv-Marieholm-Trää. I Trä så vände alla utom Bokis och Elitaren mot Billeberga medan de andra två fortsatte mot Annelöv och sedan Dösjebro där Bokis klev av medan Elitaren fortsatte ytterligare en halvmil till Hofterup. Dagens tur blev nästintill lika lång som söndagens Landskronabygden runt. Dock var det bara lite drugt en tredjedel så många höjdmeter (tur det).

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp. Alla glada som gillar att cykla är välkomna!

Det var gott om gröna cyklister på Lamellgatan
Här trampas det på längs cykelvägen till Billeberga
Kvällens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + tjugo =