Landskronabygden runt!

Familjen Andersson Andersson ropade ”Haur du kaugorna me” när de såg Elitaren i första kontrollen.

Söndag 19 maj. Idag var det inte någon sovmorgon. För ovanlighetens skull så behövde Elitaren väckaren. 05.30 brukar normalt vara en tid då de ljusblå är öppna, men inte så denna dag. Efter morgonbestyren och en rejäl frukost var det till att hoppa i lycran och lasta springaren för avfärd till Landskrona och Puls Arena. Landskronabygden runt gick idag och den rundan skulle köras tillsammans med Bokis. Vid Puls Arena var det full aktivitet. Bokis var på plats och höll på att göra klart det sista medan Elitaren hämtade sin nummerlapp.

8.00 gick starten då Tränar’n sköt det symboliska startskottet genom att ropa PANG! En lång karavan av cyklister rullade iväg. ’gubbarna tog det lugnt för att ha krafter hela varvet. Men många andra fick väldigt bråttom och trampade på som om de hade eld i skorna. Ut ur Landskrona och så den långa sega backen från Säby till Härslöv. Här satt Vargen nedsjunken i en brassestol och hejade på dem som passerade.
Vädret var lite småtråkigt. Lite lätt dugg hade kommit på vägen till Landskrona. Men nu var det uppehåll men grått, kalt och motvind. Förhoppningsvis skulle det bli bättre lite senare. Det var i alla fall så som mannen med läderveken förutspått.

Efter 27 km lite drygt så var det dags för första kontrollen. Där stod Löpar’n och delade ut bananer. Då hördes en välbekant stämma bakifrån. ”Haur du kaugorna me ida?”. Just precis, där stod Familjen Andersson Andersson och tindrade med ögonen när de såg utbuktningen i Elitarens högra ryggficka. Efter att bananerna var ätna och nersköljda med lite saft så var det dags att rulla på igen. Nu låg den beryktade Åvarpsbacken framför och utmanade. Sju kilometer lång, seg rackare. Men ju snabbare man tar itu med den desto fortare skulle den bli avverkad. Ner på lätta växlar och trampa på, upp, upp, upp. När till sist Stenestad kyrka siktades. Då vet man att backen tar slut. En liten paus här för att trycka i sig var sin Elitkaka innan det var dags att åter svinga benet över ramen för att grensla springaren igen. Nu blev det relativt platt ett tag. Bara några korta motlut, annars platt och lite lätt utförsåkning. I Klåveröd så var det dags för kontroll nummer två. Kicken och Inger bemannade denna. Dessutom hade någon motorklubb förlagt en rallyfråga här. Bilar av alla de olik fabrikat och åldrar frekventerade parkeringen. Kul att titta på!

Så var det dags att rulla på igen i med en lätt växel för det är hyggligt brant backe direkt. Men som tur är så planar den ut ganska snabbt och sedan blir det go utförsåkning ner till Knutstorp. Men utförsåkningen blev inte så go som väntat. Vägen var hålig och ojämn så det gick inte att släppa loss helt utan det var till att sitta och småbromsa hela vägen ner. På platten så blev även underlaget bättre. Dessutom var det nu lite medvind som gjorde det lättare att trampa. Nu var där bara en kontroll kvar, den i Halmstad By. Här stod Baggesen och servade. Per var där och fotograferade. Ännu fler bananer och muggar med saft. Uppiggade av intaget så var det dags att trampa igen. Knappt tjugo km kvar till mål. Strax innan Brödåkra så kom Johnny va Geöur du i full karriär. Hade han månne haft sovmorgon och därmed missat starten och att kunna hänga på förstaklungan.

Nu började det kännas lite i benen och i den del av kroppen som har kontakt med sadeln. Tre fjärdedelar av loppet avverkat så det var bara sista knappa fjärdedelen kvar och denna gick genom gula rapsfält utan några större backar. Ja förutom strax innan målet då det var dags att klättra uppför Rönneberga.

Efter lite knappt fyra timmar, inklusive pauser, så kunde Elitaren och Bokis rulla genom den turkosa portalen. 79 kilometer lite drygt och nästan 600 höjdmeter skvallrade GPS’en om. Nu väntade varmkorv, kaffe och medalj och att kunna slå sig ner i en stol för att sträcka på benen. Gött!

Nästa cykling på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och utgår från Veidekke, Lamellgatan Landskrona.

Bokis pustar ut efter Åvarpsbacken.
En lite medaljutdelare!
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 2 =