Bokis tosingaryckte i backen!

Kicken och Bokis dunkar på i motvinden.

Torsdag 6 juni. Sveriges nationaldag till ära så lyste solen med sitt varmaste ansikte från en klarblå himmel. Varmt oh gott men med en frisk ostlig vind. Bra cykelväder helt enkelt. Eftersom det är helgdag så samlades man redan kl 10.00 vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. Kicken och Bokis dök upp förutom Elitaren. Efttersom vinden var ostlig så satte man kurs österut till Dösjebro för att sedan via Södervidinge-Stora Harrie- Krutmöllan dra sig mot Örtofta. Här passerade man Sveriges största (och enda…) sockerbruk. Arbetet var i full gång med både nybyggnad och rivning. Modernisering på gång? Nu var det bara en liten stup kvar till Viderup för att vika av och ta backen mot Ellinge. Nu var det snart dags för medvind, skönt. Precis innnan Viderup så tutade vinden till lite extra vilket medförde att man fick lätta en kugg till på växlarna.
Efter Ellingebacken så lättade allt. Det blev mera lättrampat och farten höjdes betydligt, härligt! Efter ytterligare en kilometer eller två så var det dags att stanna till i allén för att få inmundiga en Elitkaka. ”Ett sån’t jevla jobb. Fyra mil i motvind för att få en kauga”, sa Kicken. Men så populära som de är så var det väl värt det, kantänkas…?

Så var det dags att fortsätta. Nu i härligt lättrampad medvind. Tillbaka till Örtofta sedan Håstad och vidare mot Västra Hoby. Här blev man omkörda av en riktig bildrulleidiot. En VW Golf med registreringsnummer LNF531. Bilen tillhör Pasi Juha Olavi Selin som bor på Odarslövs Boställe i Västra Odarslöv. Ilsket tutande var han nära att preja cyklisterna av vägen. Fast Elitaren låg på de vita strecken i vägens kant så passerade bilen i hög fart på endast 10-15 cm avstånd. Denna typen av förare borde returnera sina körkort i Cornflakespaketet. Är det någon som känner ägaren så be honom berätta för föraren att man framför inte en bil på det viset. Ytterst oansvarigt och kan resultera i dödlig utgång om det vill sig illa.

Lyckligtvis gick allt bra, även om det var nära ögat. Resterande hemfärd via Västra Hoby-Kävlinge Hög- Västra Karaby gick utan fler incidenter. I sista backen så fick Bokis fnatt och körde på för allt vad tygen håller och hängde av de snopna Kicken och Elitaren. Där är fortfarande krut i ”gubbajeveln”!

Nästa träning på söndg. Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10.00.

Elitkakspaus utanför Örtofta
Här rycker Bokis i backen. Kolla in vadmusklerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 6 =