Okto-septett i blåsväder!

Hurtbullen, Kicken, stod och lurpassade vid bageriet!

Söndag 9 juni. Lite svalare och ostadigare väder har ersatt värmen och högtrycket. Men ändå runt 17 gradet på morgonen. En hyggligt frisk västsydvästlig vind. Ja, det är nog en bra grund för en hygglig cykelrunda. Upp på springaren och iväg längs Grand Prixvägen mot Saxtorp. Vid bageriet så stod hurtbullen(!) Kicken och lurpassade. När Elitaren kom så fick han frat på påkarna och hängde på till Fotbollsgolfen i Saxtorp. Efter en stund så välde det in cyklister: Bokis, Per med tre cykelkompisar och så till sist även Bosse Bus på sin hala tempohoj.

Planen var snabbt lagd. Ta Stora Byvägen ut till Barsebäcksvägen, sedan kötta på i den sneda motvinden till Barsebäckshamn med siktet inställt på Habo Ljung. Elitaren först och sedan alla efter i en lång radda. Efter en stund så initierade Per att man skulle öva på Belgisk kedja. Att man växlar om att dra korta etapper så att inte någon tröttar ut sig onödigt. Det funkade bra ända till Bosse Bus gick fram i täten. Dels ökade tempot och sedan är han hal som en ål eller kanske en badtvål i sin tempoutstyrsel. Han lämnade inte en endaste pillimuck rulle, så aerodynamisk var han! Men vid Barsebäcksstrand vände han hemåt Landskrona igen medan de övriga sju stretade på söderut. Bosse Bus hade redan avverkat nästan fem mil när han kom till samlingen. Han hade varit uppe med tocken helt enkelt.

Över Gillhög och sedan genom Sandskogen till Löddeköpinge för att leta sig ut till Cykelbanan mot Borgeby. Som vanligt förbi Borgeby slott och vidare mot Flädie och sedan Habo-Ljung. Här spettade Per iväg för att snabbast möjligt komma till bommarna till cykelbanan så han kunde göra sig redo inför utdelningen av Elitkakor. Jodå, Elitaren hade bakfickan full. Påpassligt nog hade han bakat en ny sats i går eftermiddags, annars hade de aldrig räckt. Det mumsades och kalasades på godsakerna. Elitkakor erbjöds även de som passerade. Men i vanlig ordning så blir folk mest förskrämda när de blir tillfrågade om de vill ha Elitkaka. Inte minst en liten gumma som kom ledande med sin cykel. Hon blev närmast förnärmad när hon blev tillfrågad. Snäsigt svarade hon att det skulle hon inte ha och knyckte på nacken och stolpade vidare…

Så var det dags att rulla hemåt. Vinden hade tilltagit något och därmed svängt mer åt nord. Visst blev det lite medvind, men mest sidvind. Ivrigt trampande susade man igenom Bjärred för att ta sig vidare till och igenom Borgeby och sedan Lödde. Nu var snart passet över. Bara sista halvmilen från Lödde till Hänkelstorp. Ja Bokis hade förstås lite till innan han var hemma i Dösjebro och de andra fyra som skulle till Landskrona.

Nästa träning kl 18.00 på torsdag i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkommen!

Hela åtta cyklister samlades för träning.
Belgisk kedja längs Barsebäcksvägen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =