MTB:are gick på pumpen och körde på fälgen!

MTB:arna klara för skogen stigar.

Torsdag 13 juni. En riktigt sommardag, blå himmel med 22-23 grader varmt och en sydlig bris. Riktigt inspirerande att cykla. Så hopp i lycran och iväg till Saxtorp. Det var spännande att se hur många som skulle dyka upp. Vätternrundan går ju i helgen och många har åkt till Motala idag för att hinna acklimatisera sig, hämta ut nummerlapp och annat. Lite tunnsått blev det Hillis och en till på MTB, Bokis och Elitaren på landsväg. Medan MTB:arna rullade ut i skogen så vände racerduon kosan mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen.

Jotack, det kändes att det var motvind. Även om vinden inte är kraftig så känns de väl ändå. Men tänk positivt, det blir ju mer träning och ger starka ben! Barsebäcksvägen som går just till Barsebäckshamn har väldigt fina omgivningar. Det negativa är att den är rak som ett flygfält, fast givetvis mycket smalare än ett sådant. Lite slingriga vägar är roligare. Men som sagt , omgivningarna väger upp mycket.

Det var många ute och cyklade idag trots den stundande Vätternrundan. Ett gäng Fixare mötte man medan man dunkade motvind. FIX-arna hade verkligen vind i seglen, för undan gick det i medvinden. Det gick så snabbt att vare sig Bokis eller Elitaren hann se om Bosse Bus var med i klungan. Målet var som ofta att Habo Ljung. Elitaren drog det mesta men Bokis börjar komma i form nu så han gick fram och drog han också.

Elitkakor utspisades som vanligt vid vändpunkten. Det var en väldig trafik idag på cykelstigen. Cyklister, joggare och flanörer. Allt om vartannat. En MTB:are som kom cyklande med ett helt platt bakhjul. Han erbjöds pumphjälp, men skakade bara på huvudet och fortsatte rulla på fälgen. Det blir till att köpa nytt bakdäck där. Hoppas att fälgen klarade sig… Så var det dags att rulla hemåt. Njuta av medvinden. Jodå tramptagen gick så mycket lättare. Skönt att vädra ut mjölksyran ur låren. I god fart avverkades Bjärred-Borgeby och vidare genom Löddeköpinge och hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp. Alla glada som gillar att cykla är välkomna!

Bokis i dragläge!
Visst är det kul att cykla, även i motvind!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 20 =