Ny, slät, fin svart asfalt för ”Hedningarna”!

Bokis & Bosse Bus vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 16 juni. Idag hade mannen med läderveken lovat att det inte skulle regna utan att det till och med skulle spricka upp. Lite dystert såg det ut när det var dags att rulla till Saxtorp och mötesplatsen för dagens träning. Mulet, blåsigt och bara runt 15 grader. Men det är ju bara att trampa på och se glad ut. I Saxtorp så mötte Bokis och Bosse Bus upp. Vinden var västlig med en liten dragning åt det nordliga hållet. Så snabbt bestämde man sig för att köra norrut till Brödåkra via Billeberga-Sireköpinge.

Bosse Bus, mannen med pistongbenen, var dragvillig och lade sig gärna först och gav rulle åt Bokis och Elitaren. Allt rullade på fint. Överraskade blev man dock när man passerat Billeberga och körde mot Heden. Här från monumentet och fram till T-korset så låg det ny, fin, jämn svart asfalt! Alldeles fantastiskt. Fjärran var den gropiga och potthålsbemängda oljegrusvägen. Jättebra initiativ, fler sådana! I Brödåkra så svängde man av mot Norraby för att ta sig till Spargodt Gods. Här var det dags för Elitkakspaus och lite ljug innan hemfärden påbörjades.
Mot Ottarpsbacken för att ta sig till Härslöv och rulla förbi Vargens boning innan sista backen för dagen skulle avverkas. Härslövsbacken mot Landskrona. Sedan var det en lång utförslöpa ner till Säby. Eftersom det var motvind här så blev det till att trampa även nerför.

I Landskrona så vek Bosse Bus av medan de båda andra fortsatte söderut till Dösjebro respektive Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna. Samling vid Veidekke, Lamellgatan, Landskrona.

Här ser vi den fina, släta svarta Asfalten mot Hedenborg!
Elitkakspaus vid Spargodt.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 15 =