Gröna kläder och ansikten…

Klungan på väg mot Barsebäckshamn på den regnblöta Barsebäcksvägen.

Torsdag 20 juni. Dagen innan midsommar. Det märktes även på vädret. Svarta moln drog in. Men vid koll på radarbild och prognos så fanns där inte något regn. Men det var ändå bäst att ta med sig regnjackan. Iväg till Saxtorp för att möta upp Bokis och sedan rulla vidare till Landskrona och Lamellgatan för att möta upp med Örestadcyklisterna där. Bokis hade precis kommit till kyrkan i Saxtorp när Elitaren anlände. Iväg mot Landskrona. Det började stänka lite och ju närmre Häljarp man kom desto mer regn föll. Sätta på sig regnjackan? Nej, vi fortsätter till Landskrona och så åker den på där om den fortfarande behövs. I Häljarp på nyinvigda Sydkustleden kom några gröna figurer mötande. Det var Örestadarna som startat tidigare för att hinna med regnet. Men nu hade regnet avtagit och försvunnit. Bokis & Elitaren gjorde en 180-gradare och hängde på dem.

Bengeten och de tre grönklädda trampade på bra söderut mot Barsebäckshamn. De båda gubbarna fick trampa på ordentligt för att hänga på. Här var det inte något gubbatenpo inte. Mätaren gick upp mot det röda och mjölksyran ackumulerades i benen. Men skam den som ger sig. Trampa på bara. Vid korsningen i Barsebäckshamn så stannade man till för att samla in alla. Klungan hade spruckit upp och spridits ut. Här sattes målet till Bjärred. De grönklädda var farligt sugna på mjukglass. Iväg mot glasskiosken och hoppas att de hade öppet.

Via Sandskogen och sedan Borgeby tog man sig till Bjärred och mjukglassen. Kiosken var öppen och ingen kö, perfekt! Men innan pågarna skulle bli vita om läpparna så delade Elitaren ut Elitkakor till alla. Bokis och Bengeten hade ju ätit sådana förr. Men de tre andra tittade med stora ögon. De hade bara hört talas om Elitkakorna via Facebook, men aldrig kommit i kontakt med dem i verkligheten. Men nu var det allvar! Alla mumsade och smackade på kakorna och de föll i god jord och gillades av samtliga.

När glassarna var uppätna så var det dags att rulla hemåt. Elitaren visade en annan väg hem. En liten bit mot Habo Ljung innan man tog av mot Önnerup för att komma ut till vägen mellan Borgeby och Habo Ljung. Här vände man mot Flädie och sedan mot Borgeby slott. Vid slottet så vände Bokis och Elitaren vänster för att ta sig hem via Löddeköpinge medan kvartetten tog höger mot Stävie. Hej, hej och tack för idag vinkade man till varandra. Nu kunde gubbarna pusta ut och försöka leta upp ett lagom gubbatempo som passade de mjölksyrebemängda benen,

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp, Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkomna!

Bengeten och Bokis tuggar Elitkaka i Bjärred.
Gröna glassätare.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + ett =