Bokis tog bergspriset!

Daniel på sin MTB då han fått sitt lystmäte racer för tillfället.

Söndag 23 juni. Lite svalt på morgonen, men annars ett fint sommarväder. En loj vind från nordväst och en temperatur på sexton-sjutton grader. Det var alltså till att ta på sig lösärmarna innan näsan sattes mot vinden och Saxtorp. På plats, men på MTB var Daniel. Han hade precis kört Vätternrundan och klarat sitt mål att köra på under tio timmar. Så han var just nu trött på racer och valde därför MTB. Ytterligare tre träningssugna dök kupp: Bokis, Mikael och Tony. Alla på racers. Medan Daniel letade sig ut på stigarna så rullade kvartetten ut på asfalten med sina racers. Norrut på 110:an och så av mot Kvärlöv/Annelöv. Siktet var ställt mot Sireköpinge i första etappen. Mikael som hade pigga ben trampade på och drog medan gubbarna trampade på för glatta livet och hängde på så gott de kunde. Med mjölksyran kittlande i benen så gick det faktiskt att hänga på. Men det var på håret.

Vinden var lustig för den ändrade riktning mest hela tiden. Givetvis så ändrade den sig så att den alltid var någon form av motvind… Billeberga-Hedenborg-Sireköpinge-Brödåkra. Här vände man av mot Norraby och Spargodt gods för att ta en Elitkakspaus. I solen med de speciella ladorna i bakgrunden så avnjöts godsakerna innan man åter svingade sig upp i sadlarna för att trampa vidare. Aj, aj, aj, vad benen stelnat till under de minuter som Elitkakspausen varade. Det krävde både mandom, styrka och mod att få igång påkarna igen. Men det gick lagom till man kom ut på 110:an igen. Som tur var så var det bara några hundratal meter innan man kunde svänga av omt Ottarp och mindre trafikerade vägar igen. En go utförslöpa ner till kyrkan och sedan var det att ta sig an den beryktade Ottarpsbacken. Raskt ner på lätta växlar och trampa på. Alla höll en jämn takt. Men strax innan krönet spratt det till i ”Gubbajeveln” som drog ifrån och så var Bokis förste man uppe på krönet. Imponerande!

I Härslöv drog Mikael vänster för att ta sig mot sitt hem i Teckomatorp. De övriga tre fortsatte uppför backen som sedan leder ner till Säby. En lång och skön utförslöpa där man ovan på allt lyckades pricka in den enda medvinden på rundan. Över femtio knyck på bara frihjul, Utan tramphjälp eller annan påverkan. Bara rull, tyngdkraft och lite medvind. I Säby så svängde Tony mot Råga Hörstad medan Bokis och Elitaren drog vidare mot Saxtorp och sedan Dösjebro respektive Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna. Start från Veidekke, Lamellgatan, Landskrona. Välkommen!

Elitkaspaus vid Spargodt Gods.
Bokis ryckte och tog hem bergspriset i Ottarpsbacken!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + åtta =