WM-benen pumpade på!

Bosse Bus anlände till samlingen med andan i halsen!

Söndag 5 januari. Lyckligtvis så hade det ohemula blåsandet från gårdagen lagt sig. Temperaturen var precis över nollan och bilarna var belagda med frost. Bokis kom punktligt och lastade av Moongoosen för att trampa runt i skogarna. Som vanligt var Elitaren lite sen. Men det beror ju så klart på att han har närmst… Det kändes kallt genom kläderna. Men efter en tre-fyra kilometrars trampande så hade temperaturen återställts. I korsningen Välanvägen/Stora Byvägen så dök Kicken upp. Stolt berättade han att frun, Kickan(?),  hade velat åka till Center Syd vilket Kicken bredvilligt hade gått med på. Han hade då passat på att införskaffa sig ett nytt lyse till cykeln. Det gamla var på upphällningen och höll inte ljuset så länge. Att cykla i helt mörker var inte något han gillade, sa han.
Eftersom man var vid Fotbollsgolfen i väldigt god tid så tog man sig en runda runt i dungen. Ett sätt att fördriva fem minuter utan att bli kalla. Ganska precis på slaget 10.00 så dök även Bosse Bus upp. Som vanligt med andan i halsen. För honom är det en dygd att inte köra hemifrån för tidigt utan så att man måste trampa på ordentligt för att hinna i tid.

När kyrkklockorna ringde och klocka var tio slagen så rullade man ut på stigarna. Först lilla varvet i Saxtorpsskogen och sedan över till rosa slingan på Järavallen. Bosse Bus jagade ut i spåret först. Med sina WM-ben trampade han på och försvann snabbt ur sikte för de andra tre gubbarna som körde i en makligare takt. Bit för bit avverkades slingan som fortfarande var relativt torr. Regnet som kommit de senaste dagarna hade inte ställt till med någon större dyngeri. Utan missöde förutom att Elitaren fick en kvist i bakväxeln efter Mördarbacken så kunde man gå i mål för att få smacka i sig en Elitkaka. En kvinna som kutat runt på rosa slingan stod vid sin cykel och dressade om för att kunna cykla hem till Barsebäcks By, blev erbjuden Elitkaka även hon. Men efter en kort tvekan så avböjde hon erbjudandet. De tre gubbarna avböjde givetvis inte erbjudandet utan tog emot kakorna och smaskade dem i sig med god aptit.

Nästa träning på torsdag. Samling i Saxtorp kl 18.00 vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Samling innan det var dags att jaga ut på rosa slingan.
Elitkakspaus efter fullbordat varv. Kvinnan längst bort i bild avböjde erbjudandet att få en Elitkaka efter en kort stunds tvekan.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =