Genom märg & ben samt tre vinkelhakar!

OLYKicken såg lättad ut när Elitaren dök upp med Elitkakor.

Torsdag 2 januari. Tjugotjugoårs första träning. Fortfarande är det torrt. Det är ju ett antal dagar sedan det regnade senast. Ett par plusgrader och en lätt nordvästan. Bokis kom i god tid som vanligt så han och Elitaren kom iväg i god tid. Brrrrr. Båda cyklisterna sa med en mun: Har vi inte fått på oss en tröja för lite idag. Det var väldigt råkallt. Den isiga vinden skar genom kläderna och fortsatte sedan genom märg och ben. Det kändes väsensskilt från att cykla i Skåne. Snarare som att cykla i en frysbox på Nordpolen… Men när man började närma sig Saxtorp, vid Davidslidsvägen så började temperaturen i kroppen stabilisera sig.
Kicken stod och väntade vid Fotbollsgolfen. Han hade blivit utlovad via MMS att Elitaren skulle ha Elitkakor med sig idag. Ett lugnets skimmer sänkte sig över honom när han såg Elitaren. I söndags så hade ju Elitaren så nesligt glömt kakorna och Kicken tyckte att han cyklat i onödan när det inte blev någon utdelning av kakor då.

När klockan slagit aderton så rullade trion ut i skogen. Elitaren först och Kicken som tvåa så att han hela tiden kunde hålla koll på Elitarens höger ryggficka. Det var nämligen där som Elitkakorna var nedstoppade.

Det var väldigt tomt och öde i skogen. Inte ens en förskrämd mus visade sig. Slingan var ovanligt lättrampad. Det hade torkat upp så bra nu så det var inte dyigt någon stans. Skönt, då behöver man ju heller inte spola av cyklarna efter träningen. Slingan avverkades utan några malörer eller incidenter. Efter avslutat varv så blev det stopp för sedvanlig utdelning av Elitkakor. Men först stod alla tre böjda som vinkelhakar på olika ställen. Just det, vätskenivån behövde justeras. Med Långa cykalbyxor och kyla så vill det lite trixande till för att kunna lirka fram ”Lilleman” så byxorna inte skulle bli blöta. Även detta fungerade fint utan missöden som tur var. Så var det dags för att äta Elitkakor och ventilera några gamla lumparminnen innan man vände hemåt. Kicken norrut mot Landskrona medan Bokis och Elitaren tog samma väg hemåt igen som på hitvägen.
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kinderna på Kicken sögs in när han slukade Elitkakan med god aptit.
Obskyra lumparhistorier berättades.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =