Bokis hade en skruv lös & Kicken var ”fed nock”!

Baggesen vågade sig ut i skogen efter flera månades uppehåll. Här påhejad av Kicken.

Söndag 29 december. Tjugohundranitton års sista cykelträning. Stilla väder med en temperatur precis över nollan. Torrt underlag för det hade ju inte regnat de senaste dagarna. Så bra cykelväder som man kan önska sig såhär års. Bokis dök upp i tid som vanligt utanför Elitaren. Tillsammans så rullade de båda iväg till samlingen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp via stigar och smågator, När man trampade uppför Svanabacken så kom Kicken trampande mötande på Välanvägen. Framme vid Fotbollsgolfen så stod där en röd Audi med en cykel lutad mot sig. Det var Teckomatorpssonen Baggesen som vågat sig ut efter några månades cykeluppehåll. Ganska precis 10.00 så kom även Bosse Bus rullande.
Järavallen var målet efter att först tagit det ”lilla varvet” i Saxtorpsskogen.  Via Välandalen ställdes kosan till Rosa slingan. På ängen efter stora sjön så trampade Bosse Bus på med sina otåliga ben och drog ifrån de övriga. Det var tusan vad han trampar på, sa Baggesen och ökade tempot för att jaga ikapp den bortflyende Bosse Bus. Vid rosa slingans start så samlades man igen en kort stund innan det var dags att jaga ut i spåret.
Bosse Bus och Baggesen först så kunde de tre gubbarna trampa på i sin gubbatakt utan att sinka dom med de otåliga benen… Det behövdes inte många tramptag innan det var dags att kliva av cykeln. Ett stort gammalt dött träd låg tvärs över stigen. De hårda vindarna som härjat tidigare i höst/vinter hade kräv sin tribut. Här i form av ett dött träd. Fler exempel på blåsandets härjningar visades sig senare. Men inte något som var i paritet med detta.

När någonstan en tredjedel eller så av slingan var avverkad så tappade man bort Bokis. Kicken och Elitaren vände om och hittade Bokis. Han hade problem med att kedjan föll ner mellan klingorna fram och så blev det tvärstopp. Vid närmare undersökning så visade det sig att en av fyra klingbultar lossnat och fallit av. Detta orsakade att klingorna flexade lite så att kedjan inte ville ligga kvar, förutom på stora klingan. Man kämpade vidare. Dock så valde man ”lätt spår” för att kämpa sig uppför backarna på stora klingan kan vara lite väl mastigt. Utan några fler malörer eller incidenter så avverkades sista biten fram till rosa slingans start där Baggesen och Bosse Bus väntade.

Kicken vankade otåligt av och an. Otåligheten berodde på att Elitkakorna dröjde. Men Elitaren förklarade: Eftersom Kicken har ätit fyra julbord så hade Elitaren och Bokis beslutat att han var fed nock (fet nog, svensk översättning) så kakorna hade lämnats hemma. Åh, då har vi väntat i onödan, sa Bosse Bus och Baggesen lite besviket. De kunde dock berätta att Johnny va Geöur du, Hillis och White Lade hade kommit cyklande förbi, dock utan att stanna.
Efter en liten pratstund så rullade man hemåt. Kicken, Baggesen och Bosse Bus norrut medan Bokis och Elitaren rullade på andra hållet mot Hänkelstorp via kohagen. Väl tillbaka igen så kunde Elitaren låsa upp dörren och bjuda Bokis på en av de Elitkakor som han tidigare glömt att ta med. Det var tredje gången under en tjugoårsperiod som det inträffat. Det är nästan så att man skulle kunna kalla det en ovana…

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Bokis fick kedjestrul efter att ha tappat en av klingbultarna.
Molokna miner efter beskrdet att det inte vankades några Elitkakor idag…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 4 =