150-årsjubiléum!

Torsdag 9 januari. Kicken meddelade via SMS att han bokat spinningtid på grund av regnet. Att Elitaren kunde meddela honom att regnet skulle hålla upp lagom till träningen kunde inte beveka honom. Hur väl man kunde se på radarbilden och prognosen att lagom till kl 18.00 så skulle det blöta ha dragit över. Men är man känslig för vatten så är man… Däremot så finns det en annan härdad herre som inte sviktar, Bokis. Han var först tveksam, men när han fick Elitarens besked at det skulle hålla upp så sa han: Ja då har vi inte något att skylla på utan bara ut och cykla!

Bokis dök upp punktligt som vanligt. Elitaren och han kunde rulla iväg i god tid till Saxtorp. Ett pyttelitet duggregn dröjde sig kvar, men det var nästan bara hög luftfuktighet så lätt duggregnet var. Det var en hel del vattenpölar på vägar och stigar. Det hade säkert kommit en rejäl rotblöta under dagen. Elitaren kunde inte säga hur många millimeter för småfåglarna hade bajsat stopp i hans fina elektroniska regnmätare… Det är nog mer sannolikt att vinna i Postkodlotteriet utan att ha någon lott, än att det ska komma fler till kvällens träning, sa Elitaren när man kommit fram till samlingsplatsen vid Fotbollsgolfen.

När klockan var aderton slagen så rullade de båda ut på stigarna. En ska man inte ska missa är att de båda herrarna, Bokis & Elitaren, har jubiléum i år. Tillsammans blir deras åldrar ettochetthalvt sekel, alltså etthundrafemtio år! Garvade gubbs som inte räds lite väder. Visst var det pölar och vått i spåret. Men riktigt dyngigt var det bara p något enstaka ställe. Varvet avverkades utan någon större incident. Det var bara en rot som styrde undan Elitaren framhjul precis efter den lilla ”crossbanan” innan det var till att hoppa över stocken. Men situationen reddes ut utan att det blev stopp.

Visst var det tungt underlag. Regnet gör att det ”suger fast” hjulen. Men det är ju en bra styrketräning.

När varvet var fullbordat så sa Elitaren: Det blir en vinkelhake innan Elitkakorna. Han hade ett sådant överskott på vätska att han inte kunde stå stilla. Det rörde sig snarare om milliskeunder än sekunder innan de hade varit för sent. Men allt lyckades och han fick lättat på trycket innan man kalasade på kakorna. Sedan var det bara att rulla hem igen och spola av cyklarna innan ryttarna kunde själv kliva in i duschen.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Dert var lite biltrafik på Kaninstigen ikväll…
Jotack, visst behövde cyklarna spolas av efter kvällens runda.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tre =