White Lady jagade pågar!

Samuel pigg och på hugget att bli jagad av White Lady!

Torsdag 15 november. En fantastiskt solig och fin novemberdag med temperatur runt tio grader och väldigt lite blåst. En ovanlig novemberkombination i Skåne, sol och lite blåst. Novembervädret var just det som gjorde att professor Martin Ingvar flyttade från lund till Uppsala. När novemberblåsten förde regnet längs med marken och upp under rocken så var han botad från Skånsk hemlängtan har han berättat. Så i dag fanns inga svepskäl för att låta bli att cykla. Elitaren hade i veckan hämtat sin cykel igen från Cykelhandlaren. Nu med de uppgraderade XT-bromsarna monterade. Det skulle bli intressant om man äntligen fått slut på det evinnerliga skrikandet som tarvar öronproppar för dem som är i närheten vid inbromsning. Svarvade skivor och hela baletten!

I Saxtorp stod Baggesen parkerad och packade ur sin MTB. Kicken anslöt liksom Bokis, White Lady, Mini, Johnny va Geöur du och Samuel. White Lady hade tagit på sig uppgiften att jaga musten ur pågarna. Inspirerad av gårkvällens föreläsning av Chipskungen hade hon lagt upp en Barsebäcksrunda med intervaller. Gubbagänget med Elitaren, Bokis och Kicken var också inspirerade av föreläsningen, men höll sig lite mer på mattan och bestämde sig för en runda på cerise slingan i Saxtorpsskogen.

White Lady eldade iväg med sina pågar i ett pärlband bakefter. Men vadå, bara fyra stycken? Förklaringen kom en minut senare. Johnny va Geöur du hade stått och fipplat med sin cykel och höll nu på att jaga ifatt. Jag kommer förbi, hojtade han och fortsatte rakt fram istället för att svänga till höger efter sitt gäng… Hur som helst blev det lugnt och skönt i skogen när det gänget dragit iväg söderut.

På rad svängde trion in på slingan och trampade på. Efter ett tag så frågade Kicken om Elitaren hade bromsat något. Han hade ju inte hört något alls. Det kan du hoppa upp och sätta dig på, svarade en nöjd Elitare. Röda slingan avverkades utan några större malörer. Någon liten felkörning, men inget allvarligare. Heller inga vurpor eller andra missöden. Tillbaka till starten så var det dags för Elitkakorna som mumsades medan man berikade sanningshalten i världen… Bokis var lite jäktad. Han skulle vara hemma till halv åtta för att skaffa sig pluspoäng. Så han slök kakan ganska snabbt innan han elegant kastade sig grensle över Moongoosen och febrilt trampade österut mot Dösjebro och i framtiden förhoppningsvis förlängde permissioner.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgofen, Hagensvägen.
Alla glada är välkomna att cyjkla.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Kicken & Bokis i mumsartagen efter fullbordat varv.
Tur att det finns starka lampor i novembermörkret.
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 8 =