Kicken sadlade om!

Ett bra gäng vid samlingen i Saxtorp idag!

Söndag 18 november. Det fantastiska novembervädret fortsätter. Normalt ses november som en kall, blåsig och regnig månad. Men sol från en blå himmel och väldigt lite vind. Kan det bli så mycket bättre? Fantastiskt bra cykelväder. Det var bara till att svinga sig upp i sadeln och sätta av mot Fotbollsgolfen i Saxtorp. Där dök först Vasa och Röde Baronen upp. Strax efter så kom Baggesen och sedan i en ström Kicken, Samuel, Schnurrbart, Bosse Bus och Hillis. Dock dök inte Nesor upp trots att han nästan lovat det i gårkväll när han köpte ett fulladdat batteri av Elitaren. Men den enegin i batteriet smittade tydligen inte av sig till honom utan fick stannat i Mersan som han håller på att renovera…

Hillis anförde en snabbgrupp och föreslog att de skulle dra sig mot Munkebäck för att bekanta sig med ett cykelspår där som håller på att anläggas. Så mede Hillis i spets rullade Bosse Bus, Samuel och Baggesen iväg ditåt medan Elitaren tog med sig Röde Baronen, Kicken, Schnurrbart och Vasa. Vasa körde på en cross de övriga på MTB.
Ut på en lite uppvärmning i Saxtorpsskogens cerise slinga. Här hoppade Vasa av efter ett litet tag för att leta sina egna stigar. Detta medan de övriga drog sig ut mot Järavallen. Knak lät det och Kicken hojtade till ”Nu har det hänt igen”. Vadå? Tallat kedjan? Nä, det var sadeln sop tippat uppåt. Men enligt utsago så skule han klara sig till rosa slingans start. Där fick han låna Elitarens insexkit för att justera sadeln i vågrätt läge igen. Detta med flera glada frågor och uppmaningar haglande över honom ”Behöver du push-up i din ålder” etc… Efter lite fipplande så var sadeln i läge igen och man kunde bege sig ut på rosa slingan. Strax innan dödsstupet så small det till igen. 69 kg cykel-ister hade justerat sadeln uppåt igen. Då kastade Kicken in handsken och skulle deppigt avbryta och cykla hemåt. Schnurrbart bröt han också. Han tyckte att han fått tillräckligt med träning för dagen. Så han och Kicken gjorde sällskap. Det skulle ta en sväng hem om Schnurrbarts verkstad och se om man kunde hitta en lösning. Annars var det väl till att spendera några tior på Biltema och köpa nytt sadelfäste.

Så var det bara Röde Baronen och Elitaren kvar. Vidare på rosa slingan. Det märkets att det var fint väder idag. ’Det var ovanligt många som var ute med sina hundar. Det var också stor cykelaktivitet på Rosa slingan. Kul när det är lite livat i skogen.

Backa, knyckar och kringelikrokar avverkades. Strax efter Mördarbacken så kom det en annan MTB-are som körde om och försvann framöver. Men ju närmre man kom målet deto mindre blev avståndet igen. Så är det. När man inte har någon att ”köra på” så är det lätt att man tappar lite fart.

Tillbaka vid rosa slingans start så blev det Elitkakspaus. Fast Röde Baronen avböjde erbjudandet om godsaken och klappade sig på magen och sa att han hade egen energi på lager. Efter lite sedvanligt ljug så drog de båda sig hemåt. Röde Baronen till Tågarp och Elitaren till Hänkelstorp via Ålstorps mosse där vildsvinen varit framme och bökat runt vid stigen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling då som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitaren och Röde Baronen vid Elitkakspausen.
På vägen hem så mötte Elitaren ett par hästekipage. Detta ekipaget såg väldigt misstänksamt på Elitaren och vågade knappt passera…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 5 =