Hjälmdubblé

Pontus och Wilmer gästade kvällens träning.

Torsdag 22 november. Tänka sig att det fina novembervädret fortsätter. Lite kallare hela tiden men sol och lite vind. Detta novemberväder är något unikt för Skåne. Glatt plockade Elitaren fram lycran och övrig utrusning. Sist av allt skulle hjälmen på. Men det gick inte. Hjälmen passade inte? Till sist gick ridån upp eller tjugofemöringen ramlade ner. Hur man än uttrycker det så kom han till sist underfund om att han redan hade en hjälm på sig. Landsvägshjälmen hade kommit på plats först och när MTB-hjälmen skulle på så var knoppen redan upptagen. Hur detta gick till eller ens var möjligt är dolt bakom ett evigt frågetecken…

I Saxtorp stod kicken och väntade. Allt efter hand så droppade White Lady, Bokis, Hillis, Johnny va Geur du in.. Så dök det upp en kopparfärgad hantverkarpickup. Det var Pontus och Wilmer som var sugna på att köra i skogen, dock inte rosa slingan. Efter lite snack så blev det två grupper. White Lady tog de snabbe och drog iväg ut någon stans i landskapet. Elitaren tog Bokis och Kicken för en runda på cerise slingan i Saxtorp.

Nu är det mörkt på riktigt om kvällarna. Alla lumen som lamporna kan ge är välbehövliga. I lagom gubbatempo rullade man runt alla kringelikrokarna. Allt flöt på. Enda incidenten var när man skulle ut på Kaninstigen uppe vid dagiset så tappade man stigen de sista några tiotals metrarna. Där var fullt av lönnlöv som effektivt dolde stigen (och därmed gjorde den till en lönnstig?). Men skarpögde Kicken hittade den igen så man kunde fortsätta. Runda Ulmestigs och sedan var det returen.
Efter avverkad runda så var det naturligtvis till att stanna för att inta en Elitkaka och bjuda varandra på lite allmänt ljug. Bokis hade lite brått hem så han gav sig ganska snabb iväg mot Dösjan. Strax efter så rullade även Kicken och Elitaren hemåt.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Alla träningssugna samlade för avfärd
Bokis och Kicken mumsar Elitkaka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =