Lowridechopper i skogen!

Bokis och Mikael vid starten.

Söndag 11 november. Varmt för årstiden men gråväder och duggregn. Fars dag tillika. Vad passar bättre då än att ta en runda i skogen på MTB. Lite speciellt var det för Elitaren som legat förkyld hela veckan men på lördagen kommit upp på darriga ben. Cykeln var dessutom inne på uppgradering av bromsarna för att en gång för alla få bukt med dessa högljutt skrikande apparater. Så ut i förrådet och leta upp den gamle Batavus B1 Hyper Three. En heldämpad gunghäst från tidigt 2000-tal med en spännande framåtlutande framgaffel. Lite chopperstuk.. Det var tolv-tretton år sedan senast den var i bruk. Så luft i däcken och smörja upp och kolla att allt funkar. Den cykeln pensionerades för att framväxeln ite ville fungera riktigt. Men ligger kedjan på mellanklingan så går det ju att köra någorlunda. Jodå men lite trixande så släppte bakbromsen när man släppte handtaget. En kort provtur på lördagen så gick det att växla bak också.

Så iväg till Saxtorp där Mikael stod och väntade i duggregnet. Någon minut senare så rullade Bokis in. När klockan var några minuter över tio så rullade man ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Det fick bli en lugn runda där för Elitaren. Dels på grund av konvalecensen men också det faktum som visat sig att det var bara tre ibland fyra växlar som fungerade. De fyra högsta så klart. Bakdämparen höll inte luften trots att den var nypumpad. Så dämpningen var nära noll och därmed även markfrigången väldigt låg. Stup i kvarten slog pedalerna i rötter. Men det klarade sig alla gånger utom en när det blev en vurpa som uppskattades till 6,5 på Richeterskalan…

Efter en liten stund kom Bosse Bus som ett jehu. Han hade hoppat in som vikarie för Lefty idag och varit de där fem minuterna för sen. Men med Bosse Bus pistongben var det ingen större konst att köra ifatt de andra.

Efter ett varv på slingan så blev det Elitkakspaus varefter Mikael och Bosse Bus rullade ut ett varv till på slingan. Denna gången i högre fart, medan Bokis och Elitaren så sakteliga drog sig hemåt via Järavallen.

Nästa träning på torsdag i Saxtorp kl 10.00 Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagenvägen.

Men innan dess är det Landskrona CK klubbkväll på Puls Arena, Varggatan Landskrona, kl 18.00 på onsdag

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Elitkakspaus efter ett varv på cerise slingan i Saxtorp.
Elitarens lowriderchopper…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =