Vintercykling!

Asmundtorpskan, Kicken & Kock Rynke vid samlingen.

Söndag 20 november. Oj då! Vitt på marken när persiennerna vippades upp. Det var som tusan. Har det snöat i natt, tänkte Elitaren förvånat. Jo så var det. Snö och vitt på marken. Termometern visade på 3,5 minusgrader. Ja, ja, det var bara till att hänga undan mellansäsongsstället och plocka fram vinterdito. Upp sadeln och så trampa vidare till Saxtorp där Asmundtorpskan, Kicken och Kock Rynke väntade. Det var kramsnö så det gällde att inte trampa runt i snön för då byggde snön på under fötterna och gjorde det svårt att klicka i pedalerna.

När klockan var 10:00 slagen rullade man ut på lilla slingan i Saxtorpsskogen för att sedan rulla över till Järavallen. Det var ett riktigt fint vinterväder. Svag vind blå himmel och en guldgul sol. Härligt. Konstigt nog var det inte så många som var ute i det fina vädret. Men när man närmade sig att det var dags att lämna Saxtorpsskogen dök plötsligt Kålle upp. Han hängde på när man rullade över mot Järavallen.

En kort paus vid rastbordet innan det var dags att rulla iväg. Elitaren först då inte någon annan rulade iväg. Detta trots uppmaning att de snabbare skulle köra först. Den ordningen hälls hela vägen till man kom ut vid motorvägen. Då ställde sig Kålle i pedalerna och blåste om alla. Detta var första gången som Kock Rynke körde slingan på Järavallen. Han har heller inte någon direkt erfarenhet av att kör i skogen. Detta gör att det blir lite mer utmanande. Har man inte tekniken får man ersätta den med muskler vilket är ganska tröttsamt i längden. Men han hängde på bra. Asmundtorpskan försvann ganska tidigt. Om hon körde förbi så måste det ha skett med ljusets hastighet, för ingen såg något. En annan förklaring var att hon kanske använde någon form av genteknik…?

Rundan avverkades och mot slutet hade Kicken jobbat sig upp och lågt tvåa efter Elitaren. Vid rastbordet stod Asmundtorpskan och väntade. Kålle var ute lallade runt på barnslingorna i väntan på att koktrossen skulle anlända och packa upp Elitkakorna. När kakorna var avnjutna rullade man iväg hemåt. Kylan hade börjat dra sig in i tårna. Att komma hem och tina upp fossingarna var högt prioriterat.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkomna alla cykelsugna!

Kålle fick fylla på lite luft i bakdäcket innan han gav sig ut på Järavallsslingan.
Eltikakspaus efter ett väl avverkat varv på Järavallen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 20 =