Gubbarna blev jagade i skogen!

Kicken var på plats vid Fotbollsgolfen när Bokis och Elitaren anlände.

Torsdag 24 november. Som tur var så hade snön från början av veckan elegant försvunnit må det där typiskt Skånska slaskande viset. Minusgraderna hade åter förvandlats till plus-dito. Bokis hade meddelat att han kände sig ganska okej igen efter sin förkylning som gjorde att han stod över söndagens träning. Elitaren utlovade en lugn runda för att inte riskera några bakslag för Bokis. I vanlig ordning så var Bokis punktlig och de båda kunde rulla iväg mot Saxtorp. Radarbilden hade inte visat någon nederbörd. Men ett stilla och mycket glest snöslask föll. Hade det inte varit för att de avtecknade sig i lampornas sken så hade man kanske inte märkt av det alls. Framme i Saxtorp stod Kicken och väntade. Men några fler dök inte upp.

När klockan var slagen rullade man iväg ut på cerise slingan i ett utlovat lugnt gubbatempo. Ikväll var det väldigt öde i skogen. Inte en kotte syntes till, ja förutom de som fallit från furorna förstås. Inga hundar som rastades eller några ryttarinnor. Men efter ett litet tag så blev man omkörda av ett par andra cyklister som trampade på i ett högre tempo. De susade förbi och försvann så gubbatrion fick det lugnt och skönt igen. När man sedan passerade Scoutvägen så stod de båda snabbisarna där vid sin bil. Är ni färdiga för idag, undrade Kicken. Nej, blev svaret, vi bara fyller på lite vatten. Så fortsatte gubbatrion vidare på slingan och förväntade sig att bli omkörda av snabbisarna igen. Men så blev det inte. De tog antagligen någon genväg för att slippa köra om igen. Inte en glimt av deras lampor syntes heller till.

När varvet var avverkat blev det Elitkakspaus i sedvanlig ordning med underhållning av Kicken filosoferande om julmarknader. När kakorna slunkit ner och julmarknaderna var avklarade så rullade man hemåt. Kicken mot Landskrona och de båda andra mot Hänkelstorp. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Är du säker på att du inte ljuger nu, undrade Bokis för sig själva när Kicken var inne i sina julmarknadshistorier.
Cyklarna blev inte speciellt smutsiga ikväll.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =