Bokis tryckte på bakifrån!

Här rullar Lövis in till träningen efter ett långt uppehåll!

Söndag 27 november. Detta var en riktigt grå novemberdag. Grått, grått, grått och ett väldigt lätt duggregn emellanåt. Som tur var så var det en sju – åtta grader. Men då det var fuktigt och rått så kändes det kallare. Som vanligt får man jobba sig varm. Bokis hade kommit i tid som vanligt och när Elitaren fick hängt ner sin cykel var det bara till att rulla iväg de knappa sju kilometrarna till Fotbollsgolfen. Eftersom man kör på småvägar och stigar blir det en längre sträcka än om man bara pilat iväg på Grand Prixvägen. Ganska precis två kilometrar längre blir det. Vid Fotbollsgolfen stod Blixten från Asmundtorp, Asmundtorpskan, och väntade och Lövis höll på att ta av sin MTB från cykelhållaren på bilen. Det var länge sedan han var med och tränade. Det visade sig att det fanns naturliga orsaker till detta. Bland annat hatt han haft en sällsynt segdragen förkylning. Kicken dök inte upp, konstigt nog… Julmarknad? Nej, det visade sig sedan att han hade haft ett par sociala stopp på vägen och blivit försenad och hade sedan avverkat ett eget varv i Saxtorpsskogen där han även hade socialiserat med den sura tanten med hunden.

När klockan var ett par minuter över tio så rullade man iväg ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen för att sedan rulla över till Järavallen. Där var det lite aktivitet idag. OK Silva har sitt ”Advent Orient” nu under adventssöndagarna fram till jul. Idag var evenemanget alltså förlagt till Järavallen. Som vanligt en liten kort paus innan man rullar ut på slingan. Då kom det en kille i en väldig fart och jagade ut på slingan. Oj, oj, oj, det gick ju riktigt fort. Men några sekunder senare, när han trodde att ingen såg längre så gick tempot ner betydligt… Ögontjänare, eller vad kallas sådant beteende…?

Lövis pep ut först på slingan jagad av Asmundtorpskan. Lövis är imponerad av henne. I början ligger han först och så plötsligt är Asmundtorpskan före honom utan att han har märkt att hon kört om. Lite tryck i pedalerna och så ligger Lövis först igen bara för att strax ligga tvåa igen bakom Asmundtorpskan… Hur går detta till???

De två andra gubbarna, Bokis & Elitaren, rullade på i sin takt. Det vill säga att Elitaren körde på vad han kunde och att Bokis hela tiden tryckte på bakom. Där är en väldigt imponerande kapacitet i gubbaj-v-ln! Varvet avverkades utan några direkta incidenter eller malörer. Lite halkande på rötter blev det så klart, men inte något som är värt att lägga tid på. Som sagt så var det gott om förvirrade orienterare i skogen som sprang härs och tvärs. Lite olika stil på dem. En del med lätta steg och andra som stod mer eller mindre dubbelvikta och pustade halvt avkopplade från världen runt dem.

Efter avverkat varv åkte Elitkakorna fram och bjöds runt. Lite energi sitter alltid bra efter en runda. Sedan var det bara att rulla hemåt igen. Asmundtorpskan rullade bort i orienteringshavet för att möta upp storasyrran medan de andra tre drog iväg hemåt. Lövis mot sin bil vid Fotbollsgolfen och de båda andra till Hänkelstorp via mossen som börjar bli lite kletig och dyngig på sina ställen.

Torsdagens träning är inställd då både Kicken och Elitaren ska dricka julbord då. Men nästa söndag då är det dags kl 10:00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp. Välkomna alla cykelsugna!

Lövis lever upp till sitt namn. Så här ser det ut när han lägger på en växel!
Elitkakspaus efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + nitton =