Kicken hade pusskalas med sura tanten!

”Hagesläpp” vid samlingen, Asmundtorpskan trotsade snöslasket och kom!

Söndag 4 december. Fy för hondan, som vi säger i Skåne. Skånsk vinter på intågande. En plusgrad, snöblask påhejat av en isande nordostanvind. Brrrrrr… Hur som helst så behövs det mer än så för att stoppa en Cyklofåne. Bokis dök upp punktligt utanför Elitarens dörr. Tillsammans började de trampa mot Saxtorp och hoppades att man snabbt skulle få upp värmen. Jodå, ungefär halvvägs så var värmen någorlunda uppe i hela kroppen. Svåraast var det som vanligt för händer och fötter. De kroppsdelar som sitter längst ut i periferin. ”Hagesläpp” blev det vid ankomsten till Fotbollsgolfen. Där stod nämligen Asmundtorpskan i egen hög person. Normalt är hon en sådan där typisk solskens- och vackert väder cyklist. Men idag hade hon alltså bekämpat sina demoner och trotsat snöslasket. Härligt! Kicken kom rullande i samma veva. Han passade då på att berätta att han mött den sura tanten med hunden i söndags när han avverkade ett varv i Saxtorpsskogen. Han hade ju varit sen till samlingen och missat gruppstarten… Det hade blivit ett munhuggande där och nu hade han lite samvete för vad han hade hävt ur sig. Han lovade att nästa gång han mötte henne skulle han be om ursäkt för vad han sagt.

Så rullade man iväg ut på slingan. Man hann inte med många tramptag där innan man mötte den sura tanten med hunden. Elitaren som låg först gjorde en lov förbi henne och ropade glatt hej-hej. Underligt nog så fick han ett hej tillbaka. Det var nog första gången! Kicken fastande vid tanten och Elitaren fick rulla skata för att vänta in Kicken, Asmundtorpkan och Bokis. Jodå, mötet hade förflutit väl så det var snudd på att det hade blivit ett kram- och pusskalas mellan Kicken och den sura tanten med hunden! Med ett lättat samvete kunde Kicken fortsätta dagens träning. Över mot Järavallen. Där var det ovanligt öde. Det är väl en kombination av tråkigt väder, julhandel och att det nyligen har varit löning…

Asmundtorpskan släpptes ut först så hon kunde ta sina genvägar ostört. Därefter Elitaren, Bokis och Kicken. Elitaren körde på vad han kunde utan att bli spyfärdig. Bokis släppte aldrig utan låg bakom som en plåsterlapp hela varvet! Kicken släppte lit och kom allt längre bak. Han är väldigt bekymrad över rötterna som korsar stigarna lite härs och tvärs. Där får man ju vara lite alert och ta dem på rätt sätt så att de inte tar herraväldet över vilken väg man ska ta.

Efter avverkat varv var det så klart dags för Elitkakorna att bjudas runt. Det känns bra att få lite energi då. Nu var det bara hemfärden som återstod som för Bokis och Elitaren gick genom Hofterups mosse. Kicken och Asmundtorpskan trampade så klart mot Saxtorp för att sedan ta sig till Asmundtorp respektive Landskrona. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling i vanlig ordning vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Jodå, så glad var Asmundtorpskan efter avverkat varv på Järavallen.
Elitkakspaus!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 2 =