Träning för de hårdaste!

Bokis fipplar med MTB’n efter avverkat varv.

Torsdag 8 december. Idag var vintern sannerligen på besök! Vitt på marken och 6-7 grader kallt. Snabbt ombyte från ungefär lika många grader varmt. Kicken fick kalla fötter utan att ha stuckit näsan utanför dörren. Han meddelade att han hade anmält sig till ett spinningpass där man hade 22 grader varmt. Alltså slapp han jobba för att hålla värmen och svettas… Men i Cyklofånegänget finns det i alla fall två seriösa som menar allvar. Bokis och Elitaren. De bangar inte för minusgrader eller andra väderfenomen. Som väntat var det alldeles tomt och öde i Saxtorp.

Men att det var öde avskräckte inte de båda utan man rullade ut på ett sedvanligt torsdagsvarv i Saxtorpsskogen där det var väldigt tomt och öde. Man kunde se spår efter en cykel som tidigare under dagen hade avverkat ett varv. Sedan kunde man skymta två andra cyklister som rullade runt bakom gubbaduon. Bakom måste de vara eftersom det inte syntes spår efter mer än en cykel. Kunde det månne vara Andora med sin kompis?

Det rullade på bra. Man höll inte maxfart utan ett tempo där man försökte precis ligga under svettöskeln. Blir man svettig och sedan stannar till så fryser man något eländigt mycket. Men det tempot fungerade bra. Runt slingan utan några incidenter. En kort Elitkakspaus innan man vände cyklarna söderut igen mot Hänkelstorp. Där visade kvicksilvret nu på minus 8 grader. En förklaring på varför tårna började kännas kalla!

Nästa träning kl 10:00 på söndag då vi så klar kör MTB. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Elitkaka och åkarbrasa satt fint efter avverkat varv, tycket Bokis.
Minus åtta grader visade kvicksilvret vid hemkomsten.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 11 =