Träning med hundjakt!

Asmundtorpskan stod och väntade i Saxtorp.

Söndag 11 december. Tjohoo, vad kyla håller i sig! Över fem minusgrader när det var dags att rulla iväg. Dessutom lite smådisigt som då hjälpte till att göra det riktigt råkallt. Brrrr, inte direkt småmysigt. Men det är ju vara till att trampa igång så kommer värmen efter en stund. Elitaren och Bokis rullade tillsammans mot Saxtorp. När man passerat Paintballbanan och var på väg ut på Davidslidsvägen så small det några skott. Antagligen någon som jagade gäss. Då kom det en vit schäfer(?) springande på Davidslidsvägen på väg bort mot sjöarna. Bokis och Elitaren följde i hundens spår. De båda skulle ju också på det hållet. Hunden verkade rädd. Antagligen hade den blivit skrämd av skotten och sprungit iväg. Strax innan man var framme vid travbanan så var man ifatt och förbi hunden som nu såg trött ut. En bit ut på travbanan så märkte man att hunden följde med. Lite otäckt blev det när man passerade den stora vägen för då sprang hunden ut på asfalten. Lyckligtvis så saktade den bilist som kom där in lite så hunden kunde ta sig över på andra sidan. På väg uppför Svanabacken så tappade man sedan kontakten med hunden.

I Saxtorp stod Asmundtorpskan och väntade. Det var som tusan, tänkte Elitaren. Hon är ju känd som en vackert-väder-cyklist. Att hon då trotsar kylan och det råkalla fick gubbarna att höja på ögonbrynen. Jodå, hon skulle ut och cykla. Dagens trio rullade iväg på lilla rundan i Saxtorp innan man tog sig över mot Järavallen och MTB-banan där. Bokis hade lite vajsing på sin MTB. Det gick inte att växla. Det var tydligen vajeruslingen som frusit fast… Det var inte mycket att göra åt där och då. Elitaren föreslog att man skulle köra lätt spår för att underlätta för Bokis lite. Men se, det gick ha inte med på. Nej, vi kör som vanligt, sa Bokis och fortsatte; kan jag inte cykla upp för någon backe så får jag gå. En riktig krutgubbaj-v-l, eller hur?

Varvet avverkades och Bokis behövde inte gå uppför någon backe förutom när Elitarenl fick stopp i nya ”Mördarbacken” som ligger strax efter den gamla ”Mördarbacken”. Sedan är det slätåkning i princip hela vägen tillbaka. Asmundtorpskan stod och väntade vid starten. Väntade på Elitkaka så klart, och den kom fram. Medan man tuggade på Elitkakorna så var det till att försöka få lite värme i tårna. Det var attans vad kalla fötterna var nu. Några tiondels grader plus fick man nog innan man rullade hemåt. Asmundtorpskan till just Asmundtorp och de båda andra mot Hänkelstorp via kohagen.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Bokis efter avverkat Järavallsvarv.
Elitkakspaus.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + fem =