Ljuset slocknade!

Här kommer den vilsekörda Kicken till samlingen vid Fotbollsgolfen.

Torsdag 15 december. Jodå, nog är det vinter alltid. Efter en lång och varm höst så har vitern slagit till med besked. Det är inte speciellt vanligt att det kan ligga vitt på marken en hel vecka i sträck och utan att det bara blir slask. Visst var det lite milt häromdagen men nu har Kung Bore pustat med sin kalla andedräkt igen. När Bokis och Elitaren rullade iväg så visade kvicksilvret på minus sju grader. Elitaren satte sitt hopp till att värmesulorna från Kjell & Co skulle hålla tårna varma. Bokis hade lite problem med sin ena vante där innerfodret hade följt med ut och så var det farligt meck och klydd innan tummetottsfodret åter var på plats. Men till sist så var det på plats igen.

Framme i Saxtorp var det alldeles tomt. Konstigt, Kicken hade ju gjort en utfästelse om att han skulle komma. De senaste veckorna har han ju hoppat träningen för att äta julbord. Misstanken som fanns var att han skulle se om han kunde rulla fram utan cykel. Men nu hade han kommit på bättre tanka i alla fall och skulle cykla igen efter si sådär tjugotvå (h)julbord under december. Strax efter kl arton så dök han upp. Han hade försökt köra till mötes, men kört vilse. Som tur var så kom han till rätta i tid.

Så rullade man iväg. Men man kom inte så långt innan Elitarens lampa slocknade. Vadan detta? Hade inte kabeln tryckt i ordentligt i batteriet. Jo det verkade så. Konstigt nog så slocknade ljuset igen och bara blixtrade till med ojämna mellanrum. Det verkade vara någon glappkontakt i lampan. Som tur var fungerade ”takgöken”. Så med reducerat ljus trampades på igen, en liten bit innan även ”takgöken” slocknade… Där visade det sig att batterikontakten var lite dåligt isatt. Men det var ju lätt fixat och snart var man på rull igen. Kattugglan hoade och fick svar längre bort. Det var ett tag sedan senast ugglan hördes i skogen. Lika kul varje gång man hör den!

Slingan avverkades utan några ytterligare incidenter. Men kallt värre var det. Kylan bet i kinderna och allt emellanåt så gjorde det ont i pannan vid näsroten. Det blev en kort paus för Elitkaka efter avverkat varv. Det gäller att inte så stilla för länge utan hålla igång så man inte blir kall. Kallt hade det däremot blivit i vattenryggsäckarna. Kicken var hela slangen igenfryst. Elitaren som hade en uppgraderad slang med isolering var det bara munstycket som fryst. Det gick att ina upp igen efter lite uppvärmning och arbete. Vid hemkomsten visade termometern – 9,4 grader, inte kosntigt att det fryser här och var. Men tårna klarade sig bra med värmesulorna.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Bokis stretchar spirorna innan avfärd från Fotbollsgolfen.
Jodå, såhär kallt var det att det blev istappar på Elitarens cykel. Ventilen till USWE ryggsäcken är dags att byta så vatten droppar ut och då blir det såhär.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =