Livlig trafik i skogen!

Kicken smaskar Elitkaka efter avverkat varv.

Torsdag 17 november. Se där, då har vi fått höst. 3-4 grader och blåsigt när det var dags att rulla iväg till Saxtorp. Bokis hade drabbats av någon tråkig förkylning så han meddelade att han inte skulle cykla idag. Alltså fick Elitaren rulla iväg ensam i mörkret. Framme i Saxtorp så stod Kicken där och väntade. I övrigt var det bara höstmörkret som gjorde de båda sällskap.

Iväg ut på rundan. När man kom ut från dungen och in på Torpvägen/Stora Byvägen så kom det två cyklister till. Det visade sig vara Andora med sällskap. De erbjöds att hänga på, men trodde att de inte skulle kunna hänga med. In på cerise slingan och riktigt nog så blev avståndet till de båda damerna längre och längre. Eftersom det var så låg temperatur fick man jobba på lite för at hålla värmen. Elitaren hade varit förutseende nog och satt på ett par lite varmare handskar, vilket behövdes. Lite varmare skoskydd hade heller inte varit fel, men det hade inte kommit på. Bit efter bit avverkades slingan. När man var uppe och vände vid dagiset på väg mot Ulmestigs så kom det två cyklister ikapp. Oj, hade tjejerna fått upp ångan nu? Nej, det visade sig vara två unga killar som kom ikapp och körde förbi i ett huj. Det var väldans, det är inte ofta man råkar på andra cyklister i skogen under en torsdagskväll. Men denna kväller var alltså en sådan kväll. De båda grabbarna försvann ganska snabbt ur sikte.

Gubbarna rullade på i sin takt som för dem var ganska skaplig, men ingenting som kunde mäta sig mot ungtupparna. Allt rulladepå. Det var väldigt torrt och fint på stigarna denna kväll. Kicken fick en kvist i hjulet, annars var det inte något som strulade. Jo förutom att när varvet nästan var avverkat så blev det en felkörning. Några var ute med hundar och så blev det lite förvirrat och man vek av någon meter för tidigt och hamnade på fel stig. Felkörningen här har man gjort tidigare också. Så det är allt lite lurigt där.

Strax var varvet avverkat och man kunde kalasa på var sin Elitkaka. Lagom tills att kakorna var uppätna så kom tjejerna. Givetvis hivades påsen med kakor upp igen så även tjejerna fick lite energi. Efter en pratstund med tjejerna så rullade man iväg hemåt. Kicken mot Landskrona, Andora med sällskap mot Hagensvägen och Elitaren mot Hänkelstorp via travbanan och Davidslidsvägen. Strax innan Skönadal så kom det två andra MTB:are mötande. Det var alltså livlig cykeltrafik i skogarna denna kväll!

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Vi kör MTB och samlas vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Cyklar på rad.
Andora med sällskap anländer till Elitkakspausen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =