Det blev blått roligare & jobbigare på Järavallen!

Bokis trampar på längs Davidslidsvägen mot Saxtorp.

Söndag 13 november. Fars dag och helt stilla väder med en temperatur på 12-13 grader. Perfekt för att avverka en racerrunda i november. Men det satte Kicken effektivt stopp för. Han meddelade att han skulle köra MTB för att han hade en kommendering till en julmarknad efter lunch. Bokis och Elitaren var solidariska mot honom och ändrade om racerplanerna till MTB. I vanlig ordning så kom Bokis till Elitaren så sällskapade de båda till Saxtorp. Där stod Pia och väntade. Nej, hon skulle inte med för hon hade redan avverkat sin träning. Men hon ville gärna träffa gubbarna och hälsa. Syster Asmundtorpskan var inte på lats, trots det fina vädret? Nej hon hade hushållstjänst med att hjälpa mamma att duka upp till Fars dagfirandet. Se där, Kicken kom rullande med ett leende. Efter en stunds småpratande hade klockan passerat tio och man rullade iväg.

Pia följde med en bit men vek av när de var lite närmre Häljarp. De tre gubbarna körde den lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man vände över mot Järavallen. Det var första gången detta halvåret som man tog sig dit. Det skulle ju bli intressant att se omändringen av banans sydliga del vid golfbanan. Kicken meddelade att han inte skulle köra något på Järavallen utan att vända hemåt och åka på julmarknad. De båda andra, solidariska, cyklisterna fick alltså avverka slingan själv utan att Kicken hedrade dem med sin närvaro…

Så blev det. Direkt när man trampade ut på rosa slingan så märkte man att den inte var rosa längre, utan blå! Helt nymålat såg det ut. Den blå färgen blänkte i det lätta diset. I övrigt så kände man igen sig, men den blå färgen kändes underlig. Men det är ju sådant man vänjer sig vid. Gubbarna trampade på i skaplig gubbatakt. Det var ju ett halvår sedan senast på Järavallen. Den slingan är ju betydligt jobbigare och mer krävande än vad Saxtorpsskogen är. Men det rullade på fint. Nere vid golfbanan var det en helt ny sträckning som blivit mycket mer teknisk och tuffare än tidigare. Jättekul! Detta parti har gjort slingan ännu roligare och jobbigare att köra. Bra jobbat!

Efter avverkat varv så var det en obligatorisk Elitkakspaus innan man rullade hemåt via mossen. Där var det bra upptrampat av hästar ovan på det även dyngigt och blött på sina ställen. Hemma igen efter nästan 26 km i skogen blev det till att spola rent cyklarna. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. MTB så lampor på i mörkret!

Pia stod och väntade vid Fotbollsgolfen.
Två glada Cyklofånar efter ett väl avverkat varv på Järavallen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tre =