Vintercykling!

Bokis och Mikael från Malmö vid samlingen.

Söndag 5 mars. Nä, men vad är detta? När persiennerna vippades upp på söndagsmorgonen så var marken helt vit. Efter en koll på termometern infann sig även den brutala sanningen att det var fem grader kallt. Men va i hela friden är detta för trams. Nu vill vi ju ha vår! Men som vanligt så är det bara att finna sig i det och anpassa sig efter omständigheterna. De eluppvärmda sulorna som nyligen hade plockats ur skorna monterades dit igen med en rasande fart. Bokis förberedde sig med dubbla handskar och så kunde man rulla iväg. Skyliften som blockerade stigen vid höghöjdsbanan stod kvar. För säkerhets skull hade man då sänkt bommen så att det absolut inte skulle gå att runda den och ta sig igenom snåret. Trist. Men hur som helst kom man förbi och kunde fortsätta till Fotbollsgolfen. Där stod en okänd figur och höll på att göra sig i ordning för cykling. Mikael från Malmö, visade det sig vara. Men var hade alla andra tagit vägen då? Kicken hade meddelat på förhand att han hellre satt inne i en unken spinningsal och köra Vaspinning än att vara ute och andas frisk luft. Men Lövis, Röde Baronen, Kock Rynke, Kålle m fl. Var de rädda för att få frost i näsan, eller något. Ja, hur många gånger man än ställer den frågan så får man inget svar.

När hälsningsfraserna med Mikael från Malmö var avklarade rullade man ut på ett litet varv i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen via Välanbäcken. En liten paus vid starten på Järavallen innan man rullade ut där. Bokis gjorde en liten vurpa, men annars var det inte några incidenter precis utan allt rullade på bra. Några snabbisar kom och körde om gubbatrion. Annars var det lugnt. Det som var annorlunda var att det var flera som var ute och sprang, rastade hundar på MTB-slingan och detta i motsatt färdriktning. Det var något som inte upplevts förut. Det är väldigt sällan att någon syns till där som inte cyklar. Men idag var där flera som var där.

Efter avverkat varv avrundades träningen med en Elitkaka innan man rullade hemåt. Mikael från Malmö fick väginstruktioner efter bron så att han skulle kunna hitta tillbaka till sin bil. Bokis & Elitaren skulle ju på ett helt annat håll. Det kändes tungt i benen idag, tyckte Elitaren. Men det tyckte inte Bokis som avrundade det hänga av Elitaren i den sista backen. Gubba j-v-l…

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen. Alla träningssugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus efter avverkat varv.
Ni tror väl inte annat än att Bokis hängde av Elitaren i sista backen…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + fjorton =