Ljudlös uggla och Elitaren försvann!

Snö och kyla är inte något som avskräcker Bokis!

Torsdag 9 mars. Så var det vinter igen. Under natten hade det varit 8-10 grader kallt. Men hela dagen har solen lyst från en blå himmel och skapat någon plusgrad. Men när solen går ner sjunker temperaturen snabbt. Men det var inte något som avskräckte Bokis eller Elitaren.. I vanlig ordning rullade man iväg tillsammans mot Saxtorp och Fotbollsgolfen. Strax innan där kom Kicken mötande. En vända bort till parkeringen vid Fotbollsgolfen för att se om det dök upp någon ytterligare. Men det gjorde det inte, så klart. Hur som helst så får man ju inte tappa hoppet, eller hur?

Några minuter efter sex rullade man så ut på slingan. Det var inte några problem med underlaget. På asfaltvägar kunde det vara lite is här och där. Men på stigarna var det något helt annat. Det mesta var barmark och på de ställen där det var snö var det inte halt utan att däcken fick bra grepp.

Bit för bit avverkades slingan. Inga andra cyklister syntes till denna kväll. Det var väldigt öde förutom en som vallade sin vandrande loppcirkus i loopen. I övrigt hade trion skogen för sig själva. Lite överraskade blev man på Kaninstigen när en liten uggla plötsligt flög upp från vägkanten. Helt ljudlöst flaxade den iväg. Det är en magisk upplevelse att vara med om, en uggla som helt ljudlöst flyger iväg. Lite annat än duvor och fasaner…

Alla av Otto kullblåsta träd ligger kvar. Detta gör att man på vissa ställen får hoppa av och lyfta cyklarna över. Men på ett ställe vid en fallen björk satsade Elitaren för fullt för att ta sig runt. Det gick bra, även om det blev lite snärjigt sista biten genom ett snår med kaprifol. På hemvägen var han taggad av att lyckats på utvägen så han letade upp en lucka i snåret där han såg att någon hade gått tidigare. En skarp sväng runt rotvältan. Där var svängen väs skarp och ledde till att det blev stopp. Uj, tänkte Elitaren. Det här var inte riktigt lyckat och så kände hans jordens dragningskraft som obevekligt sög honom åt vänster och ner i hålan under rotvältan. Bokis och Kicken undrade var Elitaren blev av. Men han kunde oskadd kravla sig upp ur hålan och fortsätta trampandet för att avsluta rundan.

Avslutningen var som vanligt med Elitkaka och lite ljug innan man vände hemåt. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna.

Det var inte råkallt, bara blåkallt…
Elitkaka är belöningen efter avverkat varv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + fem =