Asmundtorpskans återkomst!

Jättekul att Asmundtorpskan dök upp om än vara vid samlingen.

Söndag 12 mars. Man trodde väl inte sina ögon i går kväll när det började singla ner snöflingor stora som vaddrondeller.  Men så var det. Nu på morgonen så låg ett par centimeter snö på marken. Uppmuntrande nog så ville Facebook att ett minne skulle delas. Här kunde man se att för ett år sedan denna dag var det full trafik in och ut ur bikuporna. Det känns väldigt avlägset idag. Det finns inte så mycket annat att göra än att koppl in värmesulorna och så ge sig ut i spåret på MTB’n. Tillsammans med Bokis satte Elitaren kurs mot Saxtorp och Fotbollsgolfen. Där var det redan folk när duon anlände. Asmundtorpskan var på plats! Tänk det är första gången på nästan tre månader som hon var på plats med cykel. I december vurpade ju hon så illa att hon bröt handleden. Men nu var den tydligen så bra att det gick att börja cykla så smått igen. Kock Rynke, Lövis, Kicken och Kålle var också på plats.

När man rullade iväg så meddelade Asmundtorpskan att hon skulle köra själv, men hon tyckte det var trevligt att träffa alla gubbaj-vl-rna. Såklart. Tre månader utan träning så får man börja lite försiktigt. Men det var kul att hon dök upp! I samlad tropp rullade man runt lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man gick över till Järavallen. Lite snö låg det här och där. Men det var inget speciellt halt. Halkan var mest på de vägar där bilar kört och packat hoå kramsnön till is. Ute i skogen var det mest bara att blåsa på.

Ute på Järavallen var det aktivitet. Många barn var ute och blev rastade. Friluftsfrämjandet hade ockuperat bordet och grillen vid slingans start. Två vuxna och ett dussintal småttingar hoppade runt som loppor i väntan på att grillen skulle bli varm. Lövis följd av Kålle rullade ut först på slingan. Kock Rynke meddelade att han vände hemåt för han skulle till Köpenhamn och svira, eller någonting. Kvar blev då en uppsamlingsduo som rullade ut. Elitaren i spets följd av Bokis och Kicken.

Det kändes tungt idag. Benen ville inte riktigt trycka på. Detta medförde att tempot blev ett äkta ”gubbadito”. Bit för bit avverkades slingan utan några egentliga malörer eller missöden. Vid Lithorinavallen kom Lövis till möte som brukligt. Allt avslutades i sedvanlig ordning med en Elitkakspaus innan vände hemåt. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på.

Kålle kolar telefonen i väntan på Elitkakan…
Ljug- & Elitkakspaus.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =