Loppcirkusar & vurpa!

Elitkaka avnjuts ackompanjerat av Kickens resonemang.

Torsdag 16 mars. Jaha, då har halva denna månaden gått och det kalla vädret håller fortfarande i sig.  Man känner sig ju ganska mogen för lite varmare väder än bara några enstaka plusgrader. Det börjar bli dags att temperaturen kommer upp i tvåsiffrigt. Förutom den kalla temperaturen var dagens väder riktigt fint. Svag vind och lite sol. Inte så pjåkigt, men det fick gärna vara lite varmare, som sagt.

Bokis dök upp punktligt så att han och Elitaren kunde följas åt till mötesplatsen i Saxtorp. Framme där var det tomt och öde. En liten kik på klockan visade att man var i extra god tid idag. Snabbt bestämde man sig för att ta ett varv runt i Fotbollsgolfsdungen. Precis när man rullat iväg ut på den lilla rundan så kom Kicken mötande. Han hade varit och försökt möta upp. Men han hade tagit en lite fel väg och därmed missat när Bokis & Elitaren kom. Hur som helt var man nu samlade och när klockan var slagen rullade trion ut på den cerise slingan.

Denna kvällen var det väldigt många som var ute i skogen. Många rastade sina fyrbenta loppcirkusar, andra var ute för att promenera eller springa. Ja till och med folk till häst mötte man! Så många i skogen har man inte mött sedan OK Silva hade Advent Orient i december!

Att det var så många ute gjorde att uppmärksamheten ofta riktades längre fram för att planera hur man skulle mötas istället för att hålla koll på de närmsta rötterna. Detta föranledde kvällens praktvurpa som Elitaren stod för. I en skarp sväng mötte man ett par som var ute med sina kelpies. Där missade Elitaren att ha koll på alla rötterna vilket föranledde att han åkte ut till höger och vurpade. De med hundarna blev lite oroliga och undrade hur det hade gått. Men ingen fara, allt var ok, utom att sadeln pekade snett. Den sneda sadeln var egentligen en god nyhet. För vid senaste servicen hade man inte lyckats få loss den.  Men en praktvurpa med Elitarens fläsk i sadeln kunde tydligen övertala den att lossna!

Efter denna vurpan så rullade allt på utan några incidenter förutom att Bokis fick lite påskris i bakväxeln. Men det var ju lätt fixat. När man passerade dagiset så såg man en bil med cykelhållare bak stå parkerad där. Jodå lite senare så ko en av killarna som man brukar råka på där. Men han var ensam ikväll. Väldigt brått hade han i alla fall för det var väldigans vad han försvann fort. Som vanlig avrundades slingan med en Elitkakspaus innan man rullade hemåt.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Det är mörkt i skogen, men lysena ger bra ljus.
OBokis hänger upp MTB’n efter välförrättat värv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 9 =