Skrämselhicka & dynga!

Elitkakspaus.

Torsdag 23 mars. Kicken hade skrivit på Facebook att han inte visste om han kom. Han var så trött på regnandet. Men han hade inte en chans att ursäkta sig. Gul sol från en knallblå himmel var det som väntade på eftermiddagen och kvällen. Inte någon speciell vind heller. Ett riktigt fint vårväder. Till och med bina hade synts till utanför kuporna. Bokis & Elitaren sällskapade till Saxtorp. En liten incident på vägen var att när man skulle passera ett flickebarn som prydligt sprang på vänsterkanten i samma riktning som man cyklade. Precis när de båda skulle trampa förbi så vände hon tvärt höger och blev jätterädd när hon upptäckte de två cyklisterna som tvärnitade för att inte köra över henne. Detta är faran att springa med musik i hörlurar. Ingen koll på annan trafik. Farligt!!!

I Saxtorp så stod ”Rainman”, dvs Kicken. Han hade känt grupptrycket och förstått att det inte gick att hoppa träningen i detta fina vädret. Naturligtvis så dök det inte upp några fler utan trion rullade ut på slingan som dagen till ära var tung och kletig. Det var att ta i lite extra för att ta sig fram. Bromsarna behövdes nästan inte användas. Det var bara att sluta trampa så minskade farten ganska snabbt.

Till skillnad från förra torsdagen så var det väldigt få i skogen. Ett par hundvallare var väl vad som syntes till. Inget mer. Glädjande nog var det någon eller några som varit ute med motorsågen och röjt undan träden som legat över stigarna. Så nu var det inte några stopp längre. Fri väg hela rundan nu när ”Ottoträden” röjts. Sedan tidigare så ligger ett träd precis innan en vänstersväng. Men det går att hoppa över. Även om Elitaren idag fick stopp då han hade lite för låg fart. Den kletiga vägen drog ner tempot och stopp blev resutatet. Någon centimeter till så hade det fungerat.

Elikaksmumsande avslutade träningen innan man rullade hemåt. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Nu gäller det att lägga sig lite tidigare på lördag för det blir sommartid på söndag. Klockorna ska alltså ställas fram och det medför ju att man tappar en timme. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Löddriga springare efter avverkat varv.
Här pratas det om både Trafikverket och kyrkguidningar med förhinder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 14 =