Siktade mot stjärnorna och hörde ugglan!

Bokis kom punktligt som vanligt med MTB’n hängande på Seaten.

Torsdag 2 mars. Vilket väder! Sol, blå himmel och nästan ingen vind. Temperaturen uppe på sju-åtta grader och ljust när det var dags att ge sig av mot Saxtorp. Tänka sig att man inte behövde ha ljuset tänt vid avfärd. Skönt tyckte både Bokis och Elitaren medan de trampade iväg. Förutom det träd som fallit på stigen mellan Affärsvägen och Vildsvinsvägen så hade det tillkommit ett nytt hinder. Vid höghöjdsbanan stod en skylift och blockerade hela stigen. Men när det var ljust gick det att trixa sig förbi om man anammade lite av Bosse Bus teknik. Att bara trampa på vad man kunde så kom man till sist genom buskaget. Uppe vid 110:an där travbanan svänger stod Kicken och väntade. Här passade Elitaren på att stanna för att ta loss kvisten som spelade på ekrarna där bak. Framme vid Fotbollsgolfen var det tomt och öde.

Så klart var det inte några fler som dök upp utan det var den sedvanliga trion som rullade ut på slingan. Det var väldigt torrt och fint i skogen. Det var så torrt att det blev nästan problem. När det är så torrt blir marken, jorden ljus och skiljer sig inte så markant från det torra gräset. Därmed blir det inte lika lätt att se var stigen går. Det gäller att vara extra alert och på hugget.

En duo siktades cyklande i skogen. Men det var aldrig någon som man fick närkontakt med. Däremot så fick man mer närkontakt med koltrasten som sjöng så vackert när man cyklade iväg. Det är härligt att höra hans sång. Då vet man att våren är på väg ordentligt. Men naturupplevelserna var inte slut med det. När det blivit riktigt mörkt så pekade Kicken på Venus och Jupiter som lyste klart på natthimmeln. Dessutom fick man njuta av kattugglans ho-ho-hoooande. Det var ju några veckor sedan senast så det var väldigt uppskattat.

Varvet avverkades utan några vurpor eller incidenter. Avrundades så klart med var sin Elitkaka på godispåsen som Elitaren alltid har i ryggfickan. Mums och lite ljug innan ,an körde hem var till sig.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Kicken laddar för att ackompanjera Elitkakan med lite ljug.
Kicken och Bokis i full gång med att äta Elitkakor.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − elva =