Pulshöjande gubbatempo!

Kock Rynke, Lövis och Kicken vid samlingen.

Söndag 26 februari. Oj då, blå himmel och strålande sol. Väldigt fint men kallt väder. Bara några minusgrader men den nordliga vinden skar som ett rakblad genom GoreTex och allt annat man hade krängt på sig. Bokis och Elitaren hade inget annat val är att trampa på för att få upp värmen. Det var i alla fall torrt och fint på stigarna. Framme i Saxtorp så stod Kicken och väntade. Vid bilarna höll Kock Rynke och Lövis på att göra i ordning sina MTB. Röde Baronen var tydligen ute på någon form av uppvärmning då man kunde se hans Volvo med en tom cykelhållare där bak. Så dök det upp en gulgrönklädd på en röd MTB. Men se där, var det inte självaste Tuborg som vågat sig ut!

När Kicken fått ventilera lite av sin ilska för dagen rullade man iväg ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över till slingan där det skulle förrättas storverk. Järavallen alltså. Det fina vädret hade lockat ut fler än bara Cyklofånarna. Lite över allt tändes det grillar. Många barn. Även knattar som jagade ut på slingan i sällskap av vuxna. En bra aktivitet alltså. Som vanligt stack Lövis iväg först så att han kunde jaga på utan att behöva köra om någon i detta gänget. Därefter rullade resterande iväg under ledning av Elitaren.

Även här var stigarna fina. Där det var lite blött så var det även lite fruset. Ett bra underlag att köra på helt enkelt. Varvet avverkades utan några incidenter eller andra missöden. Några andra cyklister passerades. I ett hyggligt gubbatempo avverkades slingan. Visst blev det någr pulshöjare. Som vanligt vid ”Jerkers ås” där det går upp och ner några gånger innan man vänder över gula slingan för att ta sig till både gamla- som nya mördarbacken och där emellan liggande nya dödsstupet. Men därefter rullade det bara på utan att man behövde svälja ner hjärtat igen.

Traditionsenligt firades det fullbordade varvet med att Elitaren bjöd laget runt på Elitkakor. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Tuborg tog ett ärevarv runt picknickbordet innan starten…
En väl församlad Elitkakstuggarskara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 11 =