Dimma, fallna träd & ris i kassetterna!

Kicken stod och väntade vid Fotbollsgolfen när Bokis och Elitaren anlände.

Torsdag 23 februari. Det var ju väldigandes vad dimman rullade in på eftermiddagen. Ett lätt regn hade fallit sedan tidigare. Nu var det mest dimma. Duggregnet var nästan som hen hög luftfuktighet. Men detta är ju inte något som avskräcker en äkta Cyklofåne. Bokis och Elitaren trampade iväg mot mötesplatsen i Saxtorp. Solen går ner precis när de båda rullar iväg. Så mörkt blev det faktiskt inte förrän man var framme vid Fotbollsgolfen där Kicken stod och väntade.

När klocan var slagen rullade man iväg ut på slingan. Dimman tätnade och blev allt tjockare. Det var till att hålla tungan i rätt mun för att inte köra vilse. Enkelt var det inte att hitta runt för man såg inte markeringarna på håll. Man var tvungen att vara koncentrerad och hela tiden hänga med var man var och försöka komma ihåg alla svängarna för att vara förberedd när man behövde svänga. Vätan gjorde också att rötterna var lite hala. Svängrot, som Kicken kallar dem för efter Kronbloms kompis. Visst blir man skickad lite hit och dit emellanåt. Men det är bara att stå på sig och bestämt fortsätta framåt.

Någon annan cyklist siktades på långt håll i skogen. Men det var aldrig någon som man fick närkontakt med. Ottostormen i förra veckan hade tagit hårdare i Saxtorpsskogen än vad den gjort på Järavallen. En fem-sex träd som man fick klättra över låg över stigarna. Det är bara att hoppas att någon behöver veden och ger sig ut med motorsågen. Ett par stopp på grund av björkris i kassetten blev det och så var det något stopp för att Kickens takgök slocknade. Annars var det inte några incidenter.

Varvet avverkades och avslutades traditionsenligt med en Elitkaka innan man vände hemåt. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Sista trädet, en tall, att klättra över innan Elitkakorna.
Elitkakspaus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + arton =