Oktett i Ottospåret!

Bokis, Röde Baronen och Kock Rynke vid samlingen.

Söndag 19 februari. Tänk ännu en dag med blå himmel. Otto hade lagt sig men det var ändå en hyggligt frisk nordvästan som låg kvar. Det gällde att trampa på och försöka hålla sig i skogen för att undgå den kanna vinden. Bokis och Elitaren rullade iväg mot Fotbollsgolfen. Vid Svanabacken såg man två andra cyklister som smög omkring. Det var inga vanliga skummisar utan Kicken och Kålle. Vid Fotbollsgolfen såg man Röde Baronens bil och så höll Kock Rynke på att hänga av sin cykel från bilen. Ett nygammalt ansikte dök upp, Torbjörn, som också hade lockat med sig sin kompis Niklas.

När alla var klara och klockan var 10:00 slagen rullade man iväg ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man så smått smög sig över mot Järavallen. Så långt var det inte några större spår av stormen Otto. Lite ris och grenar som blåst ner, annars inte något precis. Jo på väg mot Välandalen var det ett träd som vält över stigen och man fick ta en lov runt för att komma vidare. Turligt nog var det inte något tätt snår där utan det gick alldeles utmärkt att ta sig runt. När man kommit över bron mot Järavallen så låg där ett trestammat träd över stigen. Elitaren, som låg först beslutade sig för att kliva av och gå över. Röde baronen däremot satte allt på ett kort och trampade på för att cykla runt, men fastnade och fick ge sig..

Som vanligt en kort stopp vid slingans start innan man rullade iväg. Kålle först och därefter Torbjörn och Niklas innan de övriga gubbarna rullade iväg med Elitaren i spets. Man kom inte så långt innan det blev en vurpa. Kock Rynke la sig på sidan men kom snabbt upp igen. Strax efter så var det Röde Baronens tur att vurpa. Men därefter hade man antagligen fått upp styrfarten lite bättre och alla höll sig på två hjul. Precis som i Saxtorpsskogen såg man inte så mycket av skador från Otto. Mest bara kvistar och annat bås som blåst av från träden.

Bit för bit avverkades slingan. Som vanligt så gick pulsen upp när man passerade Jerkers ås. Men man hade lite tid till att få ner pulsen igen innan det var dags att ta sig an de båda mördarbackarna. Den ursprungliga mördarbacken har ju eroderat och därmed blivit lättare. Men så har den nya, omgjorda sträckningen begåvat banan med en ny mördarbacke som man når efter det nya dödsstupet. Lite kul och utmanande innan man går in på den sista och lite lättare sträckan. Lättare men väldigt slingande kul och inspirerande. Här låg det ett träd som gjorde att man fick göra en lov runt för att sedan åter vara ute på stigen. Naturligtvis avslutades rundan med Elitkakor. Ja inte för Röde Baronen som hade brått hem och därför inte hann stanna.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Klungan anländer till Järavallens MTN-slinga
Sista laddningen innan mar rullade ut på slingan.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 4 =