Dimhöjda skogens stigar!

Kicken och Bokis vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 16 februari. Det var ett bättre väder än som utlovats. Kuling och regn höll sig borta. Enda smolket var dimman. Inte någon jättetjock sådan men den tog ändå en del av sikten. Man ser inte lika bra som när det är klart. Lyset gör förutom att man ser bättre även att det blir lite disigare, eller hur man ska uttrycka det. Men i övrigt var det ett stilla och skönt väder. Strax innan Bokis och Elitaren var framme vid Fotbollsgolfen så kom Kicken mötande och följde med till mötesplatsen.

När klockan var slagen rullade trion iväg ut på slingan. Som sagt lite marigare att se alla rötter i dimman så tempot blev moderat. När man började närma sig loopen så såg man två andra cyklister som tydligen redan avverkat loopen. Troligen var det de två som man råkat på vid några andra tillfällen.

Även om det kommit lite regn under dagen så var det ett bra underlag. Inte kletigt alls så det rullade bra på stigarna. Uppe efter att man rundat Ulmestigs och på hemvägen så rammade Bokis en rot som bryskt skickade hans MTB i en annan riktning än vad Bokis hade satt sig för. Detta medförde att han landade på backen. Men allt gick bra så det var bara upp i sadeln igen för att trampa vidare.

Resten av slingan gick smärtfritt, utan några incidenter. När varvet var fullbordat åkte Elitarens påse med Elitkakor fram och bjöds runt, till allas förtjusning. Så satte det igång ett mumsande och ljugande. Allt enligt det ordinarie programmet. När man väl kom på rull igen och fick känna lite fartvind förstod man att man stått stilla lite väl länge. Kallt attan var det. Ute på Stora Byvägen vände Kicken höger för att rulla mot Landskrona medan Bokis och Elitaren vände vänster för att rulla till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitkaka var alldeles sysande, tycke Kicken.
Jodå, mycket ljug blev det.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 2 =