Vinglande Ufo i trafiken!

Här jagar man uppför ”Col de Gillhög!.

Söndag 11 juli. Efter gårdagens ymniga regnande så kunde vi vakna upp till en solig dag. Inte nog med att det var sol och blå himmel. Dessutom var det bara en svag sydvästlig vind. Har månne cykelgudarna lyssnat på våra böner och skruvat ner vinden lite. På plats i Saxtorp var Bokis, Asmundtorpskan, Kicken och La Barb. Disco Dunc rullade in precis innan Elitaren. Strax kom även Tuborg och Flärpen. Asmundtorpskan skulle hålla sig i skogen. Så en Elitkaka skickade med henne med en uppmaning att köra hela slingan och inte gena någon stans. Detta var ju förhoppningen. Men hur det blev vet nog bara Asmundtorpskan själv…

När klockan var slagen så rullade man iväg ut på Stora Byvägen för att sedan ta Barsebäcksvägen till just Barsebäckshamn. Motvind men det hölls ändå en god fart. La Barb och Elitaren drog i början. Men efter några kilometrar så släppte Elitaren för att jaga fram någon ung frisk yngling. Då kom Kicken som ett skott. Disco Dunc hängde på. Så plötsligt fanns det två spänstiga draghästar längst fram. Vid Sjöbo Skola i Barsebäckshamn så var det in på cykelbanan för att ta sig an ”Col de Gillhög”. Redan där började man märka att det var många människor ute och rörde på sig idag. Till fots såväl som till ”cykels”. Tubor gjorde ett kort stopp an nödkaraktär och hojtade att han kom och anslöt strax igen. Så iväg in genom Sandskogen och vidare genom Lödde och ut på cykelvägen mot Borgeby. Fortfarande bra tempo. Som den alerte läsaren säkert har förstått så var man på gång med en ”Habo Ljugrunda”. När Flädie var passerat så låg farten högt, 35+ i motvinden. Elitaren kollade bakåt och såg att det blivit en lucka till Bokis. Då släppte han sin rulle för att gå ner och assistera Bokis. Men vad hände då? Jo gubbaj-v-ln satt fart och täppte luckan själv och hängde av Elitaren i bara farten… Det är sådana som är cykelkompisar. Efter mycket möda och stort besvär kunde Elitaren komma ikapp och åter få rulle,

När det var en kilometer eller två kvar så blev det någon spurttävling. Hej vad det trampades på. Bokis och Elitaren tog det dock lite lugnt. Så klart så hade alla spurtfantomer stannat vid Habo Ljungskylten och stod där och väntade på att bli utfodrade med Elitkakor. När sedan alla var klara för avfärd så kom plötsligt Johnny va Geöur du, White Lady och Giribaldi rullande. Ja det var inte bara de som kom rullande. Det var en faslig trafik idag på cykelbanan.

Nu var det hemåt som gällde. White Lady & Co rullade iväg först och sedan Cyjklofåneklungan. Mot Bjärred. Här fick man zig-zagga sig fram mellan alla flanörer. Cykelbanan i södra Bjärred är äntligen klar. Det har blivit brett och fint. De hundratalet metrar har tagit sisådär ett halvår att fixa till… Genom Bjärred först sedan Borgeby. Här hann man ikapp en bil som promt höll 30 km/h vilket är hastigheten genom Borgeby. Disco Dunc  fick inte ner kadensen så han susade förbi bilen i ett huj.

I Lödde så stannade man till en kort stund i rondellen för att sedan vinka av Bokis som bröt nu för att rulla hem till Kävlinge. När Bokis vek av så anslöt istället Mats Lavin i sin rosa tröja. Vidare norrut. På cykelbanan var det bl a en tjej som gick med hörlurar. Vinglande över hela vägen. Trots ett idogt plingande så märkte hon inte att det kom en klunga cyklister. Elitaren och någon till tog i och vrålade. Ingen reaktion! Det borde vara förbjudet att ge sig ut i trafiken med hörlurar så att man inte höra annan trafik och signaler. Det blir ju allt vanligare att folk vinglar omkring i trafiken utan att vara kontaktbara. Skärpning!

Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona.                                                                                                                                             

Disco Dunc mekar med La Barbs växelförare som emellanåt låg mot kedjan.
Johnny va Geöur du, White Lady och Giribaldi kom förbi Elitkakspausen i Habo Ljung.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =