Övade på att visa fingret?

Det var gott om träningssugna på Lamellgatan idag.

Torsdag 8 juli. Tänk vad skönt det är med sommaren. Sol och värme. Man behöver inte några längre funderingar på hur man ska klä sig inför cykelträningen. Cykelbyxor och dito tröja, kanske strumpor på innan fossingarna trycks in i cykelskorna. Kasken på huvudet och sedan är det bara att trampa på. En bekymmerslös tillvaro skulle man kunna säga. Även om det är enkelt och lätt att klä sig så måste man börja i tid. Denna faktor missade Elitaren idag. En massa annat småpyssel och så jisses anåda, är klockan så mycket! Det gick extra snabbt att klä sig och upp på cykeln för att trampa till Saxtorp och möta upp Bokis. Jodå, han var på plats så det var bara att fortsätta mot Landskrona och Lamellgatan.

På Lamellgatan var det gott om folk. Silverpilen, Flärpen, Kicken, Röde Baronen, La Barb, Gert och Leif.

När klockan var slagen så rullade man iväg söderut. Vinden var ju sydlig för dagen så det passade bra. Med La Barb och Flärpen i spets så gick färden på cykelbanan via Axeltofta-Häljarp. Där tog man av på Barsebäcksvägen. I höjd med golfbanan så blev man omkörd av en bil med grön övningskörningsskylt. Tutande och med personen i högerstolen visande fingret genom högerrutan. Kan verkligen sådant beteende läras ut på handledarutbildningen?  Turligt nog så var alla andra bilister ordentliga. Några som vinglade runt på gång/cykelbanan med hörlurar, insjunkna i sin egen värld och helt döva för ett idogt plingande på klockan. Det är farligt att slå dövörat till trafiken!

De friska gossarna i täten ökade farten. Pulsen steg och andhämtningen blev allt snabbare. Lite kittlande av mjölksyra i benen. Elitaren släppte sin position i främre delen av klungan för att gå ner och kolla till hur Bokis hade det. Detta med även en from förhoppning att det skulle vara jobbigt för Bokis också så Elitaren kunde få ett alibi för att hojta till draghästarna att släppa på takten. ”Jodå, det känns ovanligt bra” svarade Bokis och började dra ifån Elitaren… Gubbaj-v-l! Så nu var det bara till för Elitaren att försöka jaga in på Bokis rulle och försöka hänga på. Efter Barsebäck golfbana så svängde Gert och Leif av medan de åtta kvarvarande jagade på utav bara den.

Vid Barsebäckshamn så cykelbanan över Gillhög och vidare till Barsebäcksby och sedan Hofterup. Skönadalsvägen upp till GandPrixvägen och så norrut till Furuhillsvägen. Vid T-korset mot 104:an så stannade man till för Elitkakspaus bland björkarna. Efter kapausen så var det ett dividerande. Skulle man ta vänster mot Saxtorp eller höger och så köra via Dösjebro-Annelöv. Dilemmat kunde lösas utan extraval. Till sist blev det Dösjebro-Annelöv. Mot Dösjebro hade Bokis och Elitaren redan bestämt sig för. Bokis för att cykla hem till Kävlinge och Elitaren för att göra detsamma via V. Karaby lyckor.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Sliverpilen i spets tätt följd av Flärpen & Kicken jagar uppför Gillhögsbacken.
Här drar gänget iväg för att cykla över Dösjebro-Annelöv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 1 =