Godisråttan hoppade!

Disco Dunc och Bokis vid samlingen.

Söndag 4 juli. USA’s nationaldag och Cyklofånarnas träningsdag. Två stora händelser denna söndag alltså! Sommarvärmen håller i sig. Lite skyigt men varmt och vinden inte alltför besvärlig. Precis när Elitaren anlände till samlingen i Saxtorp så kom även Bokis och Disco Dunc. Strax efter rullade även Rörde Baronen och Hurtbullen in. Efter lite dividerande så bestämde man sig för att vinden var av något sydostligt slag så man bestämde sig för att köra en ”Ellingerunda” för att kunna njuta av lite medvind på hemvägen.

Så i väg mot Dösjebro. Elitaren tog första förningen sedan kom Disco Dunc och Hurtbullen och tog över dragjobbet. Med Disco Dunc i spets så rullade det på bra. Mjölksyran kittlade i benen. Ett par ord till draghästen och så släpptes tempot ner en liten aning. Bra, då kanske benen skulle klara hela rundan… Vid stationen i Dösjebro så stannade man till så att Bokis kunde kolla om ena klossen var lös. Som tur var så satt den som berget. Det var nog så att han hade inte fått i foten riktigt i pedalen. Skönt att det inte var något tekniskt fel. Det var till att klicka i fötterna igen och rulla iväg mot Södervidinge och vidare till och igenom Stora Harrie. Efter stora Harrie så var det dags för en liten etapp på den hemska 104:an. Som tur var bara ett par hundra meter innan man kunde svänga in på lite mer fredade vägar igen, Krutmöllan. Det var vackert att se när man passerade Kävlingeån så blommade näckrosorna så vackert.

Efter denna vackra vy var det dags att ge sig i kast med backen uppför. Disco Dunc och Hurtbullen var så klart mest på hugget. Men nu hade även Röde baronen fått upp ångan och jagade efter för att försöka ta något bergspris. Bokis och Elitaren stånkade uppför backen sida vid sida… Håstad-Örtofta-Viderup och så dyker nästa backe upp. Ellingebacken, alltid lika seg. Så även idag. De ystra fålarna dansade snabbt uppför den backen medan <Bokis och Elitaren hade det lite motigare. Så trampade Bokis till och hängde av Elitaren. Gubbaj.v-l, mindre än tretton år kvar till hundraårsdagen så kör han ifrån betydligt yngre cyklister. Ett unikum! Efter den backen så blir det mer lättåkt. Som så ofta så fick man stanna vid järnvägsövergången för att det började det att plinga, blinka rött och så gick bommarna ner. En liten stund senare så kom ett lila Pågatåg och passerade i en hiskelig fart.Så upp i sadeln igen för att njuta av medvind några hundra meter innan det var dags för Elitkakspaus. Alla utom Röde Baronen mumsade förtjust på kakorna. Röde Baronen berättade att han förätit sig på kakorna så därför väljer han att hoppa när det bjuds. Är han en riktig godisråtta?

Så var det dags att rulla hemåt. Vinden hade tilltagit lite och vridit till syd. Medvinden blev mer att någon kantvindskaraktär. Som vanligt alltså. Murphys lag…? Tillbaka genom Örtofta- Håstad och så idyllen, Västra Hoby kyrkby. Denna lilla pärla som verkligen andas frid och gamla tider. Kyrkan mitt i byn omgiven av hus och gårdar, lummiga träd. Eftersom man får en skjut i nedförsbacken innan Västra Hoby så passerades byn i rask takt och vidare mot Kävlinge. I uppförsbacken över bron som går över vägen till Lomma så passerade man två flitiga rullskidåkare.

I Kävlinge så vek Bokis av för att rulla hem till sitt. Strax där efter även Röde baronen som siktade på att ta sig till Tågarp via Annelöv. De tre kvarvarande rullade via Hög- Västra Karaby till Hänkelstorp där Elitaren vek av medan Hurtbullen och Disco Dunk fortsatte till Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas därför på Lamellgatan i Landskrona.

Här har Bokis hängt av Elitaren i Ellingebacken.
Elitkakspaus.
Dagens runda på karta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =