En kvintett regnväderscyklister!

Röde Baronen hälsar välkommen till kvällens träning.

Torsdag 1 juli. Då var vi inne på andra halvåret. Juli månad. Statistiskt sett den nederbördsrikaste månaden och den statistiken försöker man att hålla uppe. Regn, i och för sig efterlängtat efter en snustorr juni. Men enligt radarbilden på dmi.dk så skulle det inte bli några större mängder nu på kvällen. Strax efter arton så skulle det ha dragit bort. För säkerhets skull packade Elitaren med sig regnjackan i ryggfickan innan han rullade iväg till Landskrona och Lamellgatan. Bokis hade anmält att han var lite opasslig och hoppade därför träningen.

På Lamellgatan stod Röde Baronen och väntade när Elitaren rullade in. Strax efter så kom Kicken tätt följd av Hurtbullen. Någon minut senare så anslöt även Farstun. Men sedan var det stopp. Flärpen, Silverpilen, Punkan med flera var de rädda för regnet eller hade de månne gjort en ”Punka”? Dvs somnat på soffan och missat träningen? Som vanligt var det lite dividerande om runda. Det fanns ett förslag på Örestadcyklisternas Facebookgrup. Men den innebar att cykla ut i medvind och att ha motvind hem. Så den föll snabbt ur resonemanget. Kicken och Röde Baronen skissade på en bana. När de beskrev den så snurrade ögonen runt i huvudet på Hurtbullen som hade det lite svårt med lokalsinnet. Men han lovade att hänga på.

Så rullade man iväg. In genom Landskrona tills man kom fram till Stenorsvägen då man tog den ut mot Säby och sedan vidare till Härslöv. Det stilla duggregnandet tilltog när man kommit en bit genom Landskrona. Ut mot Säby så började Elitaren fundera på om det var dags att sätta på regnjackan. Men det kändes inte kallt så den fick ligga kvar i ryggfickan. Vid Härslöv så uppfylldes dmi.dk’s ”löfte” att regnet skulle dra bort. Nu kom regnet bara underifrån då däcken drar upp det från vägbanan. Det kippade i skorna. Men allt efter hand så kändes det torrare.

I Härslöv så tog man sikte mot Tomatens Hus och vidare till Kvistofta för att sedan fortsätta till Rydebäck. Där var det dags att vrida mot söder igen. Hemåt. Strax vid krukförsälningen i Rydebäck så blev man omkörda av en blå Huyndai med registreringsnummer UYC551. Det var mötande trafik och bilen passerade med bara knappt två decimeters avstånd. Bilen ägs av Berit Irene Sandqvist i Rydebäck. Om någon känner henne så påtala att hon borde se till att den som körde bilen skulle göra ett test för att se om vederbörande verkligen har omdöme nog för att inneha ett körkort.

Skönt nog så strax söder om Rydebäck, vid Fortuna, så finns det en cykelväg. Bra när man kan cykla ostört från bilar. De allra flesta bilisterna tar hänsyn. Men sedan finns det ett och annat rötägg som inte begriper att de som cyklar är människor av kött och blod, har familjer, barn, barnbarn osv. Vid Matöppet i Glumslöv så blev det som vanligt en Elitkakspaus innan man fortsatte. Röde Baronen vek av först mot Aspan för vidare färd till metropolen Tågarp. De övriga fyra sällskapade till Landskrona. Ja inte Hurtbuller förstås. Han lämnade cykelbanan och gick ut på vägen nerför Hilleshögsbacken. I Landskrona så droppade först Farstun av och strax där efter Kicken. De sista femton kilometrarna hem fick Elitaren klara på egen hand.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

På väg in genom Landskrona i duggregnet.
Elitkakspaus vid Matöppet i Glumslöv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =