En sextett pigga cyklister!

Tony, Disco Dunc, Röde Baronen och Flärpen trampar på mot Asmundtorp.

Söndag 27 juni. Så var det dags för första träningen efter midsommar. Alltid intressant att se om och hur många som dyker upp. Bokis hade aviserat att han skulle komma. Kicken hade tvärt om aviserat att han inte skulle komma. Om nu detta var av sviter från fredagens midsommarfirande eller inte förtäljer inte historien. Men vi kan konstatera att Kicken dök inte upp… Först av alla vid Fotbollsgolfen var Röde Baronen som lockats ut i det lite grå vädret. Under gårdagen hade han varit inne hela dagen för att se starten på Tour de France och ett par fotbollsmatcher. Så det var helt klart att han hade ett behov av att dammas av i friska luften och försöka få bort liggmärkena från soffan. Vidare så dök Flärpen, Disco Dunc och Tony upp. Alltså sex cyklister i allt med Bokis och Elitaren inräknade. Vinden var nordvästlig så en nordrelaterad runda lades upp. Häljaarp var första anhalten innan man sedan vände mot Asmundtorp via Tofta. Detta för att sedan ta sig an Rönneberga via Wilhelmsbergsvägen. Tony som nyss hade sagt att han inte fixade backar, satte en en väldig sprutt och drog ifrån resterande. En efter en vaknade så de övriga. Klungan glesades ut till ett glest radband. Bokis & Elitaren tog det lite lugnt på sedvanligt ”Gubbatempo”. Uppe för Rönneberga så samlades man hop igen för att sedan fortsätta till Härslöv via Vadensjö.

Nu var klättringarna avklarade efter Rönneberga. Några motlut kvarstod, men inte några backar som man skulle ”klättra” i. Det sovande Härslöv passerade man raskt igenom för att sedan ta sikte på Tomatens hus och vidare sedan till Kvistofta för att fortsätta till Rydebäck. Här skulle man då äntligen få lite medvind. Det fick man också, lite grand. Men som vanligt  så hade vinden avtagit lite. Som vanligt då svänger vinden motsols och därmed förvandlades medvinden till kantvind.

I Glumslöv så stannade man till vid Matöppet för att kalasa på Elitkakor och ljuga en liten runda innan man fortsatte vidare söderut. Röde baronen svängde mot Aspan i Glumslöv medan de andra fortsatte nerför Hillseshögsbacken. Där vek Flärpen och Tony av för att ta sig till Råga Hörstad respektive Asmundtorp. I Landskrona så vinkade Disco Dunc hej då och vek av. Så var det bara Bokis och Elitaren kvar som fortsatte trampa vidare söderut. I Saxtorp så vek Bokis av mot Kävlinge medan Elitaren fortsatte de sista knappa fem kilometrarna hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag och då kör vi som vanligt med Örestadcyklisterna och startar kl 18.00 från Lamellgatan i Landskrona,

Samling på Matöppets parkering för att kalasa på Elitkakor.
Röde Baronan var lite matt i benen och passade på att vila påkarna genom att sätta sig på en hyrsläp.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − femton =