Idag fick Silverpilen ordentligt på läppen!

Silverpilen och Disco Dunk vid samligen på Lamellgatan,

Torsdag 24 juni. Jo, just det. Dagen innan midsommarafton. Det finns inga svepskäl. Det ärbara att swinga sig upp i sadeln och trampa mot Lamellgatan i Landskrona för att möta upp Örestadarna. Ett litet stopp vid Saxtorps kyrka för att vänta in Bokis som kom från Kävlinge. Sdran var det till att dunka på i motvinden till Landskrona via Häljarp. På Lamellgatan väntade en handfull Cyklofånar. Bl a Flärpen, Silverpilen, Disco Dunk och Kicken. När klockan var aderton slagen så rullade man iväg ut för att ta cykelbanan till Billeberga. Flärpen tog täten för att han skulle visa vägen. Han är kanske den som kan vägen allra bäst för man passerar ju Asmundtorp där han har slagit ner sina bopålar.

Väl framme i Billeberga så var det att ta sikte På heden. Men det blev stopp. Silverpilen hade blivit biten eller stucken av någon insekt. Eftersom gadd och blåsa satt kvar så var det troligtvis ett bi. Effekten? Jo, så klart behöver han inte någon Botox de närmsta dagarna. Helt plötsligt blev han en riktigt pussitiv cyklist! Frågan är bara hur han fick biet att sticka. Bin sticker inte i första taget för de vet att de pliktar med sina liv. Naturens egna Kamikazepiloter. Men man krocka med bin utan att de sticker. Om du till exempel står framför en kupa och är i vägen för deras inflygning kan det bli krockar. Men inte sticks de för det. Bin brukar bara sticka om de blir hotade. Så vad gjorde Silverpilen för att detta skulle ske? Det r en väl förborgad hemlighet som han inte yppar.

Efter stoppet så rullade man vidare till och genom Heden – Sireklöpinge – Brödåkra. Här rullade de unga hetsporrarna vidare norrut medan gubbarna svängde av mot Norraby för att ta sig till Spargodt. Där blev det så klart Elitkaspaus och lite, eller faktiskt idag mycket, ljug.

Nu hoppades man på medvinden. Men som vanligt så hade vinden avtagit lite och då vrider den motsols. Alltså lite mer väst än nord som det var tidigare. Ja, ja… Det är bara till att trampa vidare mot och över Ottarpsbacken och ner till Härslöv. Här vände Bokis och Elitaren mot Vadensjö medan de båda andra vände mot Folketshusbacken. Tillv¨baka i Asmundtorp så tog Bokis Cykelbanan mot Billeberga igen för ta sig vidare hem till Kävlinge. Elitaren fortsatte över Tofta – Häljarp – Saxtorp hem till Hänkelstorp

Silverpilens pussmun efter bisticket.
Elitkakspaus vid Spargodt.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =