Matfrisk yngling gillade att dra!

Bokis och Kålle vid samlingen.

Söndag 20 juni. Den tropiska värmen fortsätter med sina 30+ grader. Idag var luften dessutom tjock och kvav. Åska var utlyst, så vem vet om det inte också skulle bli så. Det kändes verkligen som om det var dunder och brak i faggorna. I Saxtorp stod Kålle och väntade. Efter en lite stund så dök det även upp en grön figur. Vem kunde detta månne vara? En ny, okänd, förmåga som ändå var bekant på något sätt. Det visade sig att det var La Barbe som hade kört på med stora saxen och ansat bort ”Talibanskägget” och numera hade ett kort och välansat skägg. Vilken skillnad, snyggt! Så kom Bokis rullande och strax efter så rullade The Flyíng Duchman Jr in.

Sydlig vind var utlovat med vinden var ostlig av något slag. Kanske ost sydost. Eftersom det var varmt, kvavt och att åska med tillhörande regn var utlovat så tänkte man sig en lite kortare runda än annars. Kålle och Elitaren rullade iväg mot Dösjebro. Kålle var väldigt dragvillig och gick fram i spets tillsammans med Elitaren. Kosan sattes mot Dösjebro för att sedan styra mot doften v nybakat bröd. Den alerte läsaren har så klart redan listat ut att det är Södervinge som åsyftas. Här ligger ju Södervidingebagaren som skickar ut bröd runt om i Skåne med sina vita lastbilar.

The Flying Duchman Jr var väl så dragvillig som Kålle. Detta trots att han kör på någon underlig hybridcykel. Ett mellanting mellan racer och ”tantacykel”. Men pojkvaskern har ju bra tryck i sina ludna ben, så han har inga problem vare sig med att hänga på eller att köra ifrån. Efter Södervidinge så passerades Stora Harrie innan man kunde fortsätta mot Krutmöllan. Nu var det dags att svänga av mot V. Hoby. Men först ett stopp för att inmundiga Elitkaka. The Flying Duchman Jr är en matfrisk, omättlig, person. Efter Elitkakan så bejakade han apan i sig och klämde en banan innan han hivade upp en dubbelmacka ur ryggfickan. Har du inte ätit frukost? Blev så klart frågan. Jo, men jag gillar att äta, blev svaret som uttalades med kindpåsarna fyllda…

Så rullade man iväg på den svarta, nylagda, asfalten. Mjukt, slätt och skönt att cykla på. Igenom den lilla idyllen V. Hoby. Men så blev det stopp. Kålle hade fått punka på bakdäcket. Med van hand och med lite assistans från Elitaren så kom det i en ny slang och lite luft så att det åter gick att cykla. Efter en liten stund så var det stopp igen. Kålle behövde trycka i lite mer luft i däcket innan man kunde fortsätta. I Kävlinge så vek Bokis av mot sin lägenhet medan de övriga fyra drog vidare mot Hög- V. Karaby till Hänkelstorp. Där vek Elitaren av och den resterande trion fortsatte mot Landskrona.

Näst träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar kl 18:00 från Lamellgatan i Landskrona. Vid Saxtorp Trading/Veidekke/Bodbörsen),

Det dragvilliga matvraket med sina ludna ben.
Ny, fin asfalt från krutmöllan och till Kävlinge!
Strax inna V. Karaby så fick kålle åter fylla på lite luft i däcket.
Dage ns runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 15 =