Vettlös bilist riskerade livet på 15-20 barn och vuxna!

Bokis accepterade inte att ungfålarna drog ifrån i motlutet utan täckte luckan med egna ben!

Torsdag 17 juni. Tjoho, nu behöver man inte frysa när man ska ut och cykla. Sol, blå himmel och uppåt 30 grader varmt! Alltså svettigt innan man ens har kommit igång att cykla. Det var till att ladda ena drickaflaskan med Resorb sport så att saltbalansen i kroppen hölls någorlunda. Så iväg mot först Saxtorp för att möta upp Bokis och sedan vidare till Landskrona och örestadcyklisterna. Härlig medvind hela vägen till Landskrona. Några cyklister stod och väntade där. Bl a La Barbe, Flärpen och Kicken. Efter hand rullade även Punkan, Disco Dunc, Flying Duchman jr och några till in.

Efter ett kort rådslag så bestämde man sig för att köra söderut via Häljarp Barsebäckshamn. Kicken och Punkan tog förningen i motvinden mot Häljarp. Elitaren hade turen att komma in på Punkans bakhjul så han fick en rejäl rulle. Bokis fick nöja sig med Kicken som inte tar vinden lika bra… I Häljarp så började man skifta runt och ta dragningar i klungan på vägen ut mot Barsebäckshamn. Efter Stora Byvägen så mötte man ett kul gäng cyklister, Ett par vuxna och så ett helt gäng med småbarn i runt femårsåldern. Alla glada och iförda hjälmar. Precis när de båda cykelklungorna var jämte varandra så blev man omkörda av en vit BMW med registreringsnummer BTM780. Fullständigt omdömeslöst. Det kanske var 15 – 20 cm till cyklisterna på vardera sidan. Tanken på att alla vinglande småbarn och vad som kunde hänt. Den föraren borde in på någon slags sinnesundersökning och verkligen få sitt eventuella körkort omprövat. En sådan fullständigt vettlös omkörning visar å det grövsta att vederbörande inte är lämplig att framföra en bil eller annat motorfordon. Bilen ägs av Bo Emil Svensson på Välanvägen 4 i Saxtorp. Är det någon som känner honom så berätta om denna händelse och säg till att han inte låter kvällens förare någonsin sätta sig bakom ratten igen. Frågan är om det räknas som omkörning eller mordförsök? Hade vederbörande väntat 2-3 sekunder med omkörningen så hade allt varit frid och fröjd!

Lyckligtvis var detta enda incidenten. Bilister i allmänhet har blivit bättre på att ta hänsyn till cyklister. De allra flesta är föredömliga och går över i andra filen och lämnar de önskade 1,5 metrarna utrymme. Mycket bra!

Så fortsatte man ner mot Barsebäckshamn efter att hjärtana hade svalts igen och pulsen lagt sig lite. I höjd med Barsebäcksstrand så är det lite motlut och klungan sprack. Men det passade inte Bokis som tog i för kung och fosterland för att köra ikapp och komma in på förstaklungans rulle!. Vilken gubbaj-v-l! Cykelbanan över Gillhög och så igenom Sandskogen och Lödde för att fortsätta ut mot Borgeby Slott och vidare mot Stävie. Här blev det Elitkakspaus vid Stävie Kyrka. Skönt med en liten paus i skuggan av träden. Värmen tar lite på orken och vätskebalansen. När kakorna var uppätna och alla dåliga historier dragna så rullade man vidare mot Kävlinge där Bokis vek av för att komma hem till en kall dush och sedan sofflocket. Resterande klunga fortsatte sedan hemåt via Hög- Västra Karaby – Hänkelstorp där Elitaren vek av medan de övriga fortsatte till Landskrona.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen Hagensvägen.

Här ser vi några av ungfålarna framifrån.
Elitkaspaus i Stävie.
Här ser vi idioten i BTM780 obekymrat försvinna söderut.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 9 =