Har vi knäckt han nu?

Kicken saa att nur är det dags att gå ner i bocken. Detta strax inna n´han hängfe av Bokis…

Söndag 13 juni. Vad har vi gjort för ont? Svalt, cirka 18 grader och så ett ohemult blåsande från nordväst. Men vadå, det är ju söndag och dags för cykelträning. Så in med fläsket i lycran oh iväg. I Saxtorp så väntade Kicken och Röde Baronen. Strax så dök även Bokis upp. Mannen som har så mycket rutin att han inte missaren träning om det inte är livshotande eller jämlikt.

Nordvästan, vad gör man? Elitarens förslag var en Spargodttrunda, vilket godtogs av alla.. Så pang på och iväg längs 110:an för att vika av mot Kvärlöv. Det är något speciellt när man viker av från mptvind. Även om man har brusreducerande öronlappar så fenomenet när tystnad uppstår.Så den härknuffen i ryggen från den osynliga jätten… Härligt!

Fram till Annelöv och så vidare mot  Billeberga som har sin stadsgräns i en åker.  Det krävs inte så många tramptag innan man har passerat och strax är i <heden innan Sireköpinge. Efeter sireköpinge så är det inte så långt kvar till Brödåkra där det brakar tvärt till vänster mot Norraby och Spargodet. Kicken var dragvillig i dag. Tillsmmans med Elitaren så var det han som drog mest. Men på väg mot Spargodt så ökade han tempot lite till. Elitaren kände att nu var gränsen passerad och bad därför Kicken att släppa lite på tempot.

Då visade sig det att Bokis hane tappat, varvid Kicken vände sig om och kikade bakåt och yttrade orden: Har vi knäckt honom nu?

Ja, just det käre läsare. Vi delar din åsikt, vilken kompis…. Men framme vid Spargodt så var det dags för Elitkakorna. De var efterlängtade efter trampandet i motvinden.S å styrkta av energitillskottet kunde man fortsätta för att rulla hemåt. Ut på 110:an där man fick medvind ett par hundra meter innan man tog av mot Ottarp. Här fick man trampa på i motvinden trots det var nerförsbacke. Det var ju rakt in i vinden. I Ottarpsbacken så fick man kantvind. Kicken och Röde Baronen älgade på som om de hade betalt. Däremot s hade nog inte Elitaren och Bokis betalt. De tog lite längre tid på sig.

Framme i Härslöv så undrade Kicken om man inte skulle ta Folkets Husbacken? Jodå. Svarade Elitaren. Du ska, och så svängde Elitaren, Bokis och Röde Baronen mot Vadensjö. Ja, ja då får välj jag ta Folkets Husbacken, pep Kicken och smög iväg mot backen oh Sean Säby. De andra tre fortsatte mot Vadensjö där strax ínnan Röde Baronen fortsatte mot Tågarp och de båda andra mot Vadensjö. Nerför Rönneberga mot Asmundtorp s var man uppe på nästan 55 knyck utför på frihjul.

Bokis vände av i Asmundtorp för tt ta cykelbanan ut oh sedan hem via Annelöv – Dösjebro. Elitaren fortsatte söderut via Tofta – Häljarp. Strax innan Saxtorp så blev han omkörd av en falskskyltad Chrysler cabriolet. På cirka femton centimeters avstånd passerade idioten Elitaren. Detta trots att vägen var helt fri och dåren hade hela vägen, även mötande fil, att disponera. RSP 001 var regnumret som går till ett obromsat släp. Det var dock en rödlackerad Chrysler cab. Varning till dig som har en Chrysler cab om var ute och körde idag. Låt inte den föraren ratta åket igen. Tio – Femton centimeter lämnade vederbörande istället för 1 -1,5 meter som är mer relevant. Detta trots att hela vägen var fri och vederbörande kunde hittat rätt avstånd utan att ”anstränga sig”.

Nästa träning g på torsdag kl 18.00.då kör vi som brukligt med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona

Billeberga stadsgräns….
Ett menageri kom mötande strax innan Sirelöpinge.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + två =