Cyklofonarna trotsade nordvästan!

Samling på Lamellgatan.

Torsdag 10 juni! Äntligen torsdag och cykling igen. Sol, blå himmel och en nordvästanvind. När de stramande lycrakläderna var på så var det till att trampa iväg till Saxtorp för att hämta in Bokis. Elitaren kom iväg lite sent idag, men det skulle nog räcka för att komma i tid. Jodå en minut innan utsatt tid var han där vid kyrkan. Bokis var redan på plats och körde volter där. Inget stopp utan bara på det och trampa vidare i motvinden till Landskrona. I Häljarp så fick man slå av lite på takten för där var ett litet kavalleri. Ponnyer med små ryttare på och ledare som var med och ledde havremopederna. När dessa ekipage var passerade så kunde man öka farten igen och anlände i god tid till Lamellgatan.

Punkan, La Barbe, Silverpilen, Röde Baronen och någon till var redan där. Allt efter hand så rullade även Disco Dunc & Flying Duchman Jr in. Det kom något förslag att köra söderut. Men då opponerade Elitaren sig och berättade att man haft motvind hela vägen till Landskrona. Så en runda som gick norrut var bättre. Punkan höll med och drog igång sin röst som kan få pansarvagnar att vibrera. Med rösten och hela handen pekade han ut rundan. Först ner till Häljarp och sedan till Asmundtorp via Tofta. Så blev det. Alltså en inledning med medvind innan man fick dunka motvind. Farten var ganska snabb. Mjölksyran bet allt emellanåt i benen. Disco Dunc har oroliga ben. Så när han gick fram i spets så drogs tempot upp och klungan sprack. Men som vanligt så samlas man ihop igen.

I Asmundtorp så var det cykelvägen till Billeberga och sedan Sireköpinge via Heden norrut över Brödåkra – Halmstad för att svänga mot Ekeby. Ganska likt söndagens runda alltså. I Ekeby så var det stopp för Elitkakspaus innan man skulle nyttja medvinden hemåt.

Nu lite sydväst ut. Kingelstad till Bälteberga. I Kingelstad vände Röde Baronen för att ta 110:an till hemmet i Tågarp. Vid Bälteberga vände klungan mot Vallåkra medan Bokis och Elitaren vände mot Ottarp. De båda får ju några mil extra då de har runt 15 km för att ta sig till Landskrona. (Sedan är det lika långt hem också). Så att vända av var inget att skämmas för. Ottarp – Härslöv – Asmundtorp. Där tog Bokis Cykelvägen igen föratt rulla hem till Kävlinge. Elitaren fortsatte vanliga vägen över Tofta – Häljarp – Saxtorp tills han anlände Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här älgas det på mot Ekeby.
Elitkakspaus.
Dagens runda. Som ni kan se på alla mellantiderna så är det ojämna vägar. Genom att knacka på pulsklockan så tas mellantid. Men ingen knackade på klockan utan det var stötar från hålor etc som orsakade dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 2 =