Cyklofånarna hamnade i en bisvärm!

Disco Dunc höll på med att fixa och trixa med sin cykel medan Bokis nyfiket tittade på.

Söndag 6 juni. Självaste nationaldagen och solen lyste från en klarblå himmel. Vinden var heller inte något att bry sig på. Svag från skiftande riktningar skulle nog en meterolog uttrycka det. I Saxtorp väntade Röde Baronen och Asmundtorpskan. Men vänta, hade hon inte gått fel i garderoben. Påpälsad som om det vore vinter och så var det över 20 grader varmt? Svaret var att det tydligen blivit lite väl mycket sol så det var bäst att vira in sig ordentligt. En Elitkaka överräcktes till henne. Detta eftersom hon kör MTB på Järavallen och inte hänger på gubbarna ut på asfalten. Men det var under löfte att hon inte skulle ta några genvägar på slingan. Svaret blev ett fnissande, vilket bara kan tolkas som att hon visst tog genvägarna…

Så rullade Bokis in tätt följd av La Barbe och Disco Dunc. Den sistnämnde hade införskaffat sig ett baklyse som skiftade i alla regnbågens färger. Precis som stroboskoplamporna på ett psykedeliskt disco, oh yes! Bokis föreslog att man skulle köra en Ekebyrunda och så blev det. Ut på 110:an och så vidare genom Kvärlöv och Annelöv mot Billeberga. Disco Dunc gick fram och drog upp tempot så att klungan sprack. Så samlade man hop sig igen. Billeberga så vidare genom Heden – Sireköpinge. I brödåkra så försökte Disco Duc och La Barbe svänga mot Norraby och Spargodt. Men se, det tilläts inte. De ropades ut igen för att fortsätta trampa norrut för att kunna vika av mot Ekeby där strax innan Kågeröd. När man passerat Halmstad så blev man överraskade. Ett fasligt surrande och en massa flygfän flög runt i luften. Jodå, en bisvärm var det. Men det hände inget när cyklofonekvintetten brakade rakt igenom dem. Svärmande bin är inte ettriga utan lugna. De har magarna fulla av honung och har full fokus på att hitta en ny bostad. Så en bisvärm är inget man behöver vara rädd för. Nej, njut av detta naturens skådespel. En upplevelse.

Tempot var ganska högt. Vid minsta ökning av tempot så började mjölksyran kittla i låren på Elitaren. Bokis var i en väldig stöt idag. Ordningen återställd kunde man säga för att vid ett antal tillfällen så hängde han av Elitaren, gubbaj-v-l… I Ekeby så var det dags att hiva fram Elitkakorna och bjuda laget runt. Sedan var det dags att börja rulla hemåt. Kingelstad – Bälteberga och så den ”älskade” Ottarpsbacken. Disco Dunc, La Barbe och Röde Baronen tryckte på uppför medan gubbarna, Bokis och Elitaren tog det lite lugnare. Bokis var först upp av de båda! I Härslöv så vände Disco Dunc och La Barbe åt höger för att rulla till Landskrona medan de andra tre vände mot Tågarp/Vadensjö. Röde Baronen bor i Tågarp så han var nära hemma nu. Bokis och Elitaren fortsatte över Rönneberga till Asmundtorp. Här yppade Bokis sina planer på att ta cykelbanan österut så man stannade till för att växla ett par ord. Då kom en vinterklädd i rosa färger cyklande. Ser man på, det var ju Asmuntorpskan. På frågan om hon kört hela slingan och inte genat besvarades med ett fnissande… Ja, man kan inte lita på folk nuförtiden….

Elitaren fortsatte sedan mot Hänkelstorp via Häljarp – Saxtorp. Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi med Örestadcykliserna och samlas på Lamellgatan i Landskrona. Sidan om Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen.

Här jagas det på så att mjölksyran kittalde i låren.
Asmundtopskan kom mötande i just Asmundtorp.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + arton =